Hopp over navigasjon

Tidlig på våren er det veldig spennende å bli med toppdykkeren på fisketur. Hver eneste gang den dykker er jeg like spent på om den vil komme opp igjen med en riktig stor fisk i nebbet, en fisk den sliter litt med å få ned i gapet.

Denne dagen var jeg på rett plass til rett tid. Toppdykkeren kom nemlig opp to ganger med fin fisk. Den første var ikke så veldig stor, og gled raskt ned. Den andre derimot, strevde den lenge med. Man kan vel nesten kalle det en middag med forrett og hovedrett.

De to første bildene er av den første fisken.. og resten av den andre. Legg merke til hvor bred den ellers så slanke halsen er på det nest nederste bildet, og etter et slikt herremåltid var det slett ikke rart at fuglen til slutt måtte «hufse» litt på seg.

Jeg vil absolutt anbefale dere som bor i nærheten av Østensjøvannet å bli med toppdykkeren på fisketur når våren igjen kommer. Dette er morsomt!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reklamer

7 Comments

 1. Hehe, herlig serie. En abbor til middag så er dagen reddet. Østensjøvannet er et fint sted og fotografere fuglelivet, vet fra foto.no at det er mange som ligger i sivet med teleobjektivene sine der. Nok en severdig og fin bildeserie fra deg.

 2. Veldig flott bildeserie, det er vel det som kan kalles å svelge maten hel 🙂

  Hvor stor er denne fuglen egentlig?

  Er litt misunnelig, da det ikke er stort med vann her som har slikt rikt dyreliv… ikke som jeg vet om iallefall.

 3. Flott serie du har fanget her!

  Fasinerede å se alle etappene i «hvordan spise en fisk» så skarpt og fint!

  God lys og god skarphet – flott!!

 4. Til Selius:
  Dette er spennende Selius. Her er det så visst håp i hvert dykk!! Men bare tidlig om våren. Senere finner toppdykkerne annen og sikkert mer næringsrik kost.
  Jeg hører med i den gjengen som til stadighet sitter ved vannkanten der nede. Er nemlig så heldig å ha Østensjøvannet bare fem minutter unna. Jeg har imidlertid ingen side på foto.no. Har noen ganske få bilder på digit.no, men trives mye bedre med å vise bildene som små serier på blogg ;).

  Til Ivar:
  Toppdykkeren er litt mindre enn en stokkand (46-50 cm), men er mye slankere og har som du ser en mye lengere hals. For meg er det nesten utrolig at de klarer å åpne nebbet så mye at de kan sluke såvidt store fisker.
  Du har all grunn til å være misunnelig. Østensjøvannet er nemlig en helt unik perle! Men så er jeg litt misunnelig på alle de spennende insektene du kan fotografere da!

 5. Til Framed and Shot:

  Takk skal du ha 🙂
  Toppdykkeren var veldig samarbeidsvillig denne dagen. Tenk å komme opp med den siste fisken akkurat idet kveldssolen brøt gjennom skylaget.. og attpå til var den veldig nær vannkanten. Bedre kunne det nesten ikke bli!

 6. Hej!
  Det är en underbar bildserie!

  MWH
  Karlund

 7. Til Karlund:
  Tusen takk skal du ha.. også for at du advarer mot Snap Shot!
  Ønsker deg en fortsatt riktig god fotohøst 🙂


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: