Hopp over navigasjon

Endelig, i dag skinner solen fra skyfri himmel :-).

Sekk og soppkurv står klar, og kameraet er rigget med macro-objektivet.  Som denne larven skal jeg nemlig ut på tur. Spør meg imidlertid ikke om hva denne har tenkt å bli som stor, for det aner jeg ikke. Kanskje noen av dere vet?

Ønsker dere alle en strålende søndag!

Reklamer

12 Comments

 1. Er spent på resultatet. Har selv vært ute et par timer og fotografert sopp. Det blir med fotograferingen ettersom jeg ikke har kunnskap nok om hva som er spiselig. Flott bilde av larve!

 2. Magnus:
  Det ble ingen ting i soppkurven i dag, men dessto mer på brikken. Litt skuffende med lysforholdene likevel. Det var nemlig bare på den ene siden av huset at himmelen var fri for skyer, og det trakk over ganske så raskt. Sol eller ikke, jeg hadde en fin tur uansett.. i mange, mange timer. Det gjør godt bare å være ute.

  Resultatet fra turen vil nok dukke opp etter hvert. Det ble både litt «høst», insekter og andre rariteter. Klarer liksom ikke å begrense meg *ler*. Var heldig og fant en av de sommerfuglene jeg mangler i samlingen min også. Stikker inn til deg litt senere. Kanskje finner jeg noe fra turen din :-).

 3. Sommerfugl kanskje? Som du kan ta makrobilde av til sommeren igjen. 😉

  Den er veldig fin, har ikke sett denne typen før, men nå finnes det sikker tusenvis av forskjellige typer av Åme/larve.

  Flott makro med fint utsnitt.

  Fortsatt god søndag!

 4. Fascinerende liten larve – tror ikke vi har sett den før.
  Lyset kan være vanskelig om høsten men det voldsomt skarpe sollyset vi har her nede i Texas er og en utfordring. Det blir ofte «flatt» –
  Gleder oss til norske høstbilder!

 5. Flott bilde! Krabaten vil bare bli stor!

  Ett ønske fra meg: Kan du fjerne «snap preview». Det er ganske forstyrrende!

 6. Selsius:
  Kanskje blir det en sommerfugl. Koselig å tenke på at jeg kanskje kan fotografere den igjen til neste år. Den var imidlertid ikke særlig stor denne tateren, men hvem vet? Synes den er litt søt jeg.
  Så fant jeg sommerfuglen «din» i dag. Den satt selvsagt i en nærmest utilgjengelig, bratt og vindfull skråning, men jeg kjempet meg opp og fikk tross forholdene noen bilder jeg håper blir bra. Dog blir nok ingen riktig så fint som ditt!
  Gleder meg til å se resultatet fra dagens fangst.
  Ha en fortsatt god kveld du også 🙂

 7. Simen:
  Jeg visste ikke engang at jeg kunne fjerne den irriterende boksen. Er ganske fersk her inne forstår du. Men jeg skal lete rundt og se om jeg finner ut av det. Nå vet jeg i hvert fall hva jeg skal lete etter.. og tusen takk for det 😉

  Skulle satt en slik «tracking» på tassen, så hadde vi funnet ut av det til våren! Glad du liker ham.

  Iler inn for å lete etter den «snap prewiev’en»

 8. Framed and Shot:
  Nå på høsten er ikke solen så skarp, men jeg fikk ikke se mye til den uansett. Skyene trakk over omtrent idet jeg parkerte bilen, men pytt. Hadde en deilig tur uansett.
  Jeg har heller ikke støtt på denne tassen tidligere. I grunnen er det mange larver jeg ikke har funnet ut av. Må jammen se å få registrert meg hos «spør biologen»!!
  Ønsker dere en fortsatt finfin kveld 🙂

 9. At du «fotograferer alt» har jeg forståelse for. Det er jo ofte slik at man kommer over så mye mer enn man har planlagt når man tar en tur ut. Det er alltid spennende å se hva som har festet seg på minnebrikka etter en slik tur. Dårlig lys var det i skogbunnen på min tur også i dag, så en del av bildene ble opplyst av blits.

 10. Magnus:
  Jeg hadde med meg både macro, 18-200 og 500 i dag, men ikke blitz. Dermed ble det å justere med ISO i stedet. Har heldigvis litt å gå på der. For øvrig ble det kun macro. Dermed jeg hadde slett ikke behøvd å dra på alt det andre. Hadde jeg ikke hatt det med, kan du være viss på at jeg fått behov for dem. Slik pleier det i hvert fall å være!

 11. Interessant liten kar det der, aner heller ikke hva det er, men fin makro og flott utsnitt.

  Ellers er jeg som deg, fotograferer alt mulig. Ha en fortsatt fin søndag.

 12. Ivar:
  Synes denne tateren ser så trivelig ut. Hvis jeg noen gang finner ut av hva det er, skal jeg skrive det inn her.

  Generelt er jeg altetende når det gjelder motiver. Det følger på en måte dagsformen og hva som dukker opp av ideer og «prosjekter». Tror nesten det eneste jeg foreløpig ikke har forsøkt meg på er portretter av mennesker.

  Kos deg videre i kvelden du også Ivar!


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: