Hopp over navigasjon

Det bugner av sopp i skogen for tiden, og mange av dem har i all sin prakt blitt festet til minnebrikken min. Etter hvert ønsket jeg imidlertid å fange stemningen rundt dem i stedet for soppen i seg selv. Dermed begynte jeg å teste ut ulike kamerainnstillinger. Jeg er ikke sikker på om jeg har lykkes, men føler at jeg i disse bildene, med minimal dybdeskarphet, har klart å formidle litt av de høyst ulike stemningene på voksestedene.

Reklamer

8 Comments

 1. Elsker bilder av sopp. Det er noe spesielt ved dem som gjør dem behagelig å se på. Så mange ulike former og farger innen få arter. Flotte uttrykk du har fått frem.

 2. Hmm Vet ikke helt om disse er mine favoritter, teknisk er det er som vanlig knall bra, men spesielt no 1 synes jeg det er litt for lite med skarpt. No 2 er flott med fin dof, og skarpe fine farger. Etter å ha kikket litt på dem igjen vokser de litt på meg, no 1 kunne ha vært ett maleri, og jeg mener det positivt 🙂

 3. Jeg liker godt det nederste… tror jeg ville prøvd å skjære det litt nærmere… men det ga meg god stemning:)

 4. Magnus:
  Ja sopper er trivelige vekster, og de lyser godt opp i skogbunnen nå om dagen. Jeg kunne selvsagt ha vist dere noen som her helt og fullt i fokus, men så var det denne stemningen jeg ønsket å få fram i stedet. Synes den biten er vanskeligere enn å få gode «artsbilder». Dessuten er det morsomt å eksperimentere på denne måten, og veeeldig spennende å se resultatet i stort når man kommer hjem fra tur. Glad du liker uttrykket jeg har fått fram!

 5. Ivar:
  Vi er som oftest opptatt av å ta skarpe og fine bilder, og jeg er i hvert fall ikke vant med å tenke i disse banene. Egentlig var det ikke så lett å få til heller. Måtte være veldig påpasselig både med hovedmotiv og bakgrunn. Følte at hovedmotivet måtte «viskes ut» for at jeg skulle få fram den riktige stemningen.
  Jeg hadde jo et mål og en mening når jeg tok disse bildene. Derfor var jeg også litt mentalt forberedt på hva jeg ville se på skjermen. Tror kanskje de må få lov til å «vokse» litt for å komme til sin rett. Og du har for resten helt rett.. det første kan absolutt se ut som et maleri. Det er nettopp hva jeg ønsket å oppnå også.. så tusen takk for den tilbakemeldingen 🙂
  I bilde nr 2 forsøkte jeg å få fram en helt annen stemning. For meg kan det nesten virke litt «farlig». Har nok ikke helt klart å formidle den stemningen, for Smultron sier det gir henne en «god stemning».. *ler*

 6. Smultron:
  Vi ser alle på ting med «subjektive øyne». Der du får en god stemning, får jeg det stikk motsatte *ler*. Har tydeligvis ikke lykkes med å få fram det jeg ønsket. Men hva spiller det for noen rolle så lenge i hvert fall du ser noe hyggelig i bildet.
  Kunne kanskje klippet bort litt mer på høyre side. Forsøkte ulike varianter, men havnet på dette. Stemningen forsvant liksom ved å gjøre utsnittet særlig mindre.
  Jeg har imidlertid alltid hatt (og kommer sikkert alltid til å ha) problemer i forbindelse med å velge rett utsnitt og komposisjon. Strever virkelig med å følge «reglene»!!

 7. Nydelige stemninger, vakre farger og spennende motiver. Det siste bildet så nesten skummelt ut der soppen «flekker tenner» mot fotografen. Samtidig er det nesten noe abstrakt over disse to bildene. Jeg fikk lyst til å ut i skogen og «fange» soppbilder 🙂

 8. Ståle:
  Himmel og hav Ståle.. du beskriver bildene akkurat slik jeg oppfatter dem selv. Det er jo akkurat disse stemningene jeg ønsket å formidle. Synes også den nederste soppen ser ut til å snerre mot meg.
  Tusen takk!!!


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: