Hopp over navigasjon

Det er vel på tide at jeg viser dere en av våre egne små puser. Denne snart 10 år gamle damen er en sjokolademasket Hellig Birma, med de nydeligste dyp blå øynene man kan tenke seg.  Typemessig er hun veldig fin. Hun har imidlertid noen hvite feilmarkeringer både i pannen, på nesen og på haken som gjør at hun vil være diskvalifisert fra å få certifikater på internasjonale utstillinger. På «hobby-utstillinger» spiller derimot slike feilmarkeringer ingen særlig rolle, så der har hun høstet fine premier. Til og med en prinsessetittel kan hun pryde seg med.

Feilmarkeringer eller ikke… vi ville aldri vært vår kjære Katinka foruten. Eiegod er hun.. men hun kan også være sær og utspekulert til tusen! Blir det uro i flokken eller noe blir ødelagt, kan du være sikker på at det hun som er årsaken. Men det vil hun slett ikke være ved. Hun sitter der som uskyldigheten selv og ser på meg med de knallblå øynene sine som om hun sier: «Det var ikke meg! Jeg gjør aaaaaldri noe galt!» Og selvsagt smelter jeg hver eneste gang og tilgir henne alt mellom himmel og jord!

Hennes fulle navn er (N) Bozakita’s Chocolate Katinka, og hun kommer fra et lite oppdrett i Tromsø. Kjært barn har som kjent mange navn, og det har hun så visst også etter hvert fått. Utrolig nok lyder hun dem alle, både Katinka, Inka, Katzyk, Zyk, Den lille fete (hun er nok i litt godt hold) og Den Kinesiske Keiseren (fordi øynene hennes blir som små streker i skarpt lys).

(Bør vel også i forbifarten nevne at katten dere ser i toppbildet også er en av våre egne, nemlig CH Black Shagma av Skogheim.. en mer enn 12 år gammel sort og hvit Norsk Skogkatt.)

Reklamer

4 Comments

 1. Søt liten katt de der 🙂

  Og er ikke alle katter uskyldige uansett hva de har gjort da? Det er iallefall ikke deres feil om noe ryker.

  Hun ser iallefall veldig avslappet ut i bildet.

 2. Ivar:
  Du har så rett! De er alle like uskyldige uansett, men denne her er ekstra sleip!
  Katinka er en dame som virkelig vet å gjøre seg livet behagelig. Hun er så avslappet at vi påstår hun har sirup under føttene 😉
  Men likevel.. så god, så god!

 3. Selv en hundemann som meg smelter av nydelige katter. Og dette var både en fin pus og et flott bilde. Nydelig portrett, faktisk 🙂

 4. Ståle:
  Hun er ikke enkel å ta bilde av denne pusen. Derfor er jeg glad jeg klarte såpass. Hadde ønsket å vise dere den flotte øyenfargen hennes også, men det klarer jeg kanskje ved en senere anledning. En herlig liten umulius-pus dette her. Sjarmerer de fleste hun møter. Skal fortelle at hun klarte å «smelte» en hundemann også *ler*.


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: