Hopp over navigasjon

Det får være nok av høst nå. Derfor viser jeg dere i stedet en sothøne denne gangen. Nå har det seg slik at det er en hann dette her. Kanskje jeg derfor egentlig burde kalt ham en sothane.. hvem vet.

De er snarlike disse sothønene, og mange ser ikke forskjell på hann og hunn. Hannen har imidlertid et  bredt panneskjold med bøyde kanter. Hunnens skjold er mye smalere og mangler dise kantene.

Sothønene er noen skikkelig hissigpropper og jager andre fugler hvis de kommer for nær. Om fulgene er større enn dem selv, bryr de seg lite om. Jeg har til og med sett de har jagd canadagjess høyt opp i buskene langs vannet.

Reklamer

10 Comments

 1. Hadde ikke du vært hissig om du måtte leve med det navnet? Sothøne er ikke direkte fint. Men bildet ditt er fint. Tett og fint utsnitt og fin speiling! Veldig bra!

 2. Selsius:
  Nei, det er vel ikke akkurat det vakreste navnet!
  De er nå uasett noen artige fugler.
  Det er for resten en ting jeg ikke har fått svar på mht disse fuglene. Etter at de har paret seg, fyker hannen etter hunnen (som forsøker å komme unna) og gir henne bank til hun hyler. Først da lar han henne i fred. Snodig!

 3. Nå skal det ikke så mye til for å skremme canadagjess da…BØ
  bilde var litt mørkt på venstre side, men fine refleksjoner i vannet.

 4. Morten:
  Tror ikke du kjenner canadagjessene ved Østensjøvannet. De skyr nesten ingen ting og ypper gjerne litt mot oss også. Men en liten sothøne får dem så visst til å skygge banen.

  Bildet er nok kanskje litt mørkt oppe til venstre, men pytt! Alt skal ikke være perfekt bestandig.
  I morgen har jeg for resten tenkt å legge ut noen riktig mislykkede bilder.. så følg med. 😉

 5. Flott bilde, med fint utsnitt og en veldig fin refleksjon.
  Meget bra!

 6. I like the reflection, great details

 7. Ivar:
  Det er ikke ofte speilingen sitter så bra som her. Med bare litt mer bevegelse i vannet er den i grunnen mest til bry. Ikke akkurat mitt største blinkskudd dette her, men i hvert fall en fin oppvarming til noen fullstendig mislykkede som jeg skal vise dere om litt. 😉

 8. BoB:
  Thank you.
  This might not my best shot, but you wait.. the next ones are really bad! 🙂
  They will soon be here!

 9. Nok et delikat, stemningsfullt og knivskarpt fuglebilde fra din side. Veldig vakkert. Sothøne, sa du? Trodde det var SIvhøne, jeg. Men så feil kan man ta. Så lærte jeg noe nytt i dag også 🙂

 10. Ståle:
  Takk skal du ha Ståle!
  Ja, dette er en sothøne. Sivhøna er mer brun i fjærdrakten, har en lys stripe i sidene og et hvitt akterspeil, nebbet er rødt og gult og skjoldet i pannen er rødt. Den er også litt mer reservert enn sothøna, som på sin side er utrolig flink til å stikke seg fram. Sånn.. det var dagens lille forelesning. 😉


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: