Hopp over navigasjon

Jeg forsøkte i en kommentar å forklare Ståle hvordan en sivhøne ser ut, men tror det er best å vise et bilde i stedet. Til sammenligning finner dere en sothøne i innlegget postet 5 oktober.

Reklamer

12 Comments

 1. Nå blir nok Ståle glad!

  Ser ut som en blanding mellom due og and, der bakparten er and, synes jeg måtte forklare det.  Problemet er nebbet, det passer ikke inn hos noen av dem, så derfor er det en sivhøne.

  Skarpt og flott bilde med fine farger og speiling. Den Tamron 200-500mm? imponerer. Er det f:6,3 på 500mm? Og er den skarptegnende i mer mørke omgivelser?

 2. Selsius:
  Nå vil i hvert fall Ståle se forskjell på sot- og sivhøner ved neste korsvei. Det er forskjeller på bena også, men så detaljerte behøver vi vel ikke å være.. 😉
  Jo da, kan se ut som en herlig blanding dette her.. av både dette og hint i grunnen.. og artige fugler er det.

  Jeg har vel ikke testet ut denne optikken i særlig mørke omgivelser. Bruker den stort sett ved vannet. Skjønt, det er jo ikke så mye lys på vårkveldene og da har den også gitt skarpe og fine bilder. Det er f:6,3 på 500mm. Kanskje ikke det beste her i verden, men jeg har jo mye ISO å gå på. Dermed unngår jeg lekende lett de «lysproblemene» jeg hadde med Sonyen. Flere andre på mitt nivå bruker samme optikken, og de er også fornøyd med den. Ellers bruker jo de litt mer proffe langt bedre.. men også myyyye dyrere.. optikk! Denne holder i lange baner for meg og mitt bruk.

 3. Takk for det, nå vet jeg noe mer enn det jeg viste for ca ett minutt siden… vakkert var det også, bildet altså 🙂

 4. nature has always beautiful colors

 5. Ivar:
  Så hyggelig da! Jeg kunne nok ha plaget dere i det vide og brede med å fortelle om fuglene ved Østensjøvannet. Så «rotfast» som jeg i perioder har vært der nede, har jeg nemlig lært en god del om de som oppholder seg der.
  Sivhøna er nok ikke blant de mest spektakulære, men noen artsbilder har jeg da tatt av den også. 😉

 6. Bob:
  You are so right! Nature never ceases to amaze me!
  In a comment I tried to describe this bird to Ståle. Don’t think I made a good job of it, so I decided to show him a picture instead.

 7. Det er ikke bare Ståle som ikke ser forskjellen på en sivhøne og en kjøkkenhøne. Sothøna tok jeg;-).
  I mine øyne ser selve hodet og øynene til Donald sylskarpt ut. Men et teknisk spørsmål: Er det bare lyset som er problem på f6, eller har du andre optiske utfordringer?
  Jeg spørr, siden f.6.3 i utgangspunktet kan synes som et høyt startpunkt, men på den annen side fotograferer ihvertfall jeg ofte fra f8 og opp.

 8. Geir:
  Nå må du huske at jeg ikke har holdt på med fotograferingen så lenge, og kan egentlig veldig lite om det meste når det kommer til utstyr og hva man bør forvente. Jeg har også bare min tidligere Sony a100 å sammenligne med. Der hadde jeg store problemer i skygge og ellers under vanskelige lysforhold. Slike problemer har jeg ikke lenger. Ei heller har jeg hatt problemer med andre forhold, verken med kameraet eller denne optikken. Egentlig lever jeg vel i min egen lykkelig uvitende verden og bare koser meg med å ta bilder.
  På min vei forsøker jeg imidlertid å plukke opp så mye lærdom jeg bare kan. 😉

 9. Takk for ny lærdom! Det var en flott sivhøne du hadde 🙂 Nå kan jeg krysse av for nok en gakk-gakk/pipp-pipp jeg vet navnet på…
  I tillegg til at fauern var flott i seg selv, syns jeg bildet ditt var lekkert. Flott utsnitt og, som jeg etter hvert er blitt vant med fra deg, sylskarpt. Du er virkelig god!

 10. Ståle:
  Gleden er så absolutt på min side Ståle. Så var det for resten flere som hadde nytte av dette bildet.
  Ved vannet tar jeg en del slike «artsbilder» også, men trives mye bedre når fuglene byr på litt action… noe det er flusst av på vårparten!
  Både ungene til sivhøna og sothøna er noen snodige skapninger rett etter at de er klekket. Tror aldri jeg har sett noen som er så «stygge» som sothønas. Sivhønas dununger minner mest om helt sorte små banditter. Hmmm.. kanskje jeg skal vise dere det også etter hvert. 😉

 11. Jaaaa! Vis oss det 😀

 12. Ståle:
  Skal se hva jeg finner i mappene mine. Har ikke ryddet på evigheter, så det kan ta litt tid.. huttetu!


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: