Hopp over navigasjon

Småfuglene har allerede funnet foringsplassen min i «Hundremeterskogen», og jeg har tatt noen ganske få testbilder. Umiddelbart ser jeg at foringsplassen bør justeres litt med tanke på den forgrunnen og bakgrunnen jeg får på bildene. Foreløpig vet jeg ikke riktig hvordan jeg skal løse dette, men får prøve å finne på noe lurt etter hvert. Tar gjerne imot gode forslag.

Reklamer

8 Comments

 1. Veldig flott bilde av spettmeisen. Fint utsnitt og god skarphet på meisen. Bakgrunn er fin og gir inntrykk av høst med fargene på noe som kanskje er en bjørk. Veldig flott!

  Så mye tips har jeg ikke. Trenger noen selv da jeg skal skaffe meg et teleobjektiv. Har tenkt på nikon 80-400mm f:5,6 vr. Så vet du om noen til salgs så si fra.

 2. Selsius:
  Det synes kanskje ikke så veldig godt på akkurat dette bildet, men det er lett å få med lyse striper fra bare kvister i bakgrunnen. Dessuten synes jeg forgrunnen er litt i mørkeste laget og litt uryddig. Det meisen sitter på er nemlig en «frynsete» og morken stamme jeg fant i skogen. Støttet den opp mot en gren jeg strakk mellom to trær. Må jo få «matfatet» opp fra bakken med tanke på snøen som kommer. Heldigvis har jeg ennå ganske god tid på meg til å få organisert stedet litt bedre.
  Uansett er det trivelig at de små fjærballene finner maten jeg legger ut.

  Hvis jeg hører om noen som har en slik tele til salgs skal jeg gi beskjed med en gang. Det legges ellers mye ut på foto.no, men der har du sikkert sjekket allerede. Det hender også at FotoVideo.no har brukt eller demo optikk til salgs.

 3. Som Selsius sier, veldig flott bilde av meisen, bra utsnitt og fin dof. Litt vanskelig å si mye om forgrunn og bakgrunn her uten ett litt større oversikts bilde, men utifra dette så fungerer det jo helt fint for meg 🙂 Men hvite greiner i bakgrunnen kan jo være forstyrrende ja 🙂 lykke til videre.

 4. Ivar:
  Hvis du ser nøye etter vil du se en uskarp del av stammen i nedre høyre hjørne. Du ser også antydningen av to lyse grener.. enhelt til høyre og en på skrått opp fra venstre hjørne.
  Skal teste ut stedet med teleoptikken på nå i dag, for vi har et stråååålende vær. I hvert fall enn så lenge!! Samtidig kan jeg jo se om jeg kan flytte matfatet noen meter slik at bakgrunnen blir litt enklere å forholde seg til.
  Ha en finfin dag du også 😀

 5. Jeg syntes bildet ble bra, men skjønner at jeg er helt amatør 😀
  Ser jo det du sier når du sier det, men jeg syntes det var bra jeg da 🙂

  Blir moro å se bildene du fanger utover vinteren.

 6. Femice:
  Bildet er greit nok det, men det hadde blitt enda bedre med «riktige» omgivelser.
  Fikk et tips fra MadJoy i dag om at jeg kunne bruke en stor trekasse som foringsplass, og utstyre den med det jeg måtte ønske av granbar, kvister osv. Dermed vil jeg også ha muligheten til å snu åpningen slik at jeg hele tiden får lys. Nå gjenstår det bare å få tak i en slik stor trekasse og få plassert den i skogen. 😉

 7. Jeg syns du er for kritisk, jeg. Du skriver at du synes «forgrunnen er litt i mørkeste laget og litt uryddig. Det meisen sitter på er nemlig en “frynsete” og morken stamme jeg fant i skogen.» Jeg syns faktisk at den frynsete stammen gir dybde til bildet – og absolutt ikke at den er for mørk. Det er et aldeles nydelig bilde av meisen. De lyse fargene i bakgrunnen og den mørke forgrunnen leder blikket fint mot fuglen og dens vakre drakt. Som jeg har skrevet et annet sted: Du er utrolig god på fuglebilder!

 8. Ståle:
  Denne stammen er for så vidt brukbar, men jeg er avhengig av at fuglene setter seg på spesielle steder for at bildene skal bli bra. Derfor undersøker jeg nå nærmere om dette med å bruke en trekasse i stedet. Den vil være mye mer fleksibel både fordi jeg kan snu den etter lyset og fordi jeg vil ha muligheten til å forandre bakgrunnen.. slik at ikke alle bildene blir «like». Hvis jeg får ordnet en hensiktsmessig kasse, kommer jeg nok til å bruke både den og stammen jeg nå har. Tviler nemlig på at Erik våger å gå inn i kassen, og et så trivelig besøk kan jeg jo ikke «nekte adgang».
  Tusen takk igjen Ståle.. du er like inspirerende hver eneste gang du legger igjen kommentarer!! 😀


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: