Hopp over navigasjon

Tok også dette bildet av fullmånene i går kveld. Det passet dårlig sammen med dem jeg viste dere i forrige innlegg, så dermed får det stå her helt for seg selv. Jeg liker stemningen i dette bildet. For å få den fullbragt skulle det imidlertid ha vært litt snø på furukvistene. Nå er ikke denne gatelykten langt hjemmefra, så det byr seg sikkert en ny anledning i løpet av vinteren.

Reklamer

11 Comments

 1. Her har du fått frem en flott stemning i bildet. Bra eksponert og bra komposisjon! Flotte dette også!

  Ha en fin dag!

 2. Selsius:
  Det var skikkelig artig å finne ulike månemotiver i går kveld. Synd bare at jeg for en gangs skyld hadde så liten tid til disposisjon. Akkurat nå er det overskyet, men ofte i det siste har det likevel klarnet opp til kvelden. Hvis så skjer i kveld, skal jeg ta meg bedre tid ute og lete etter fine forgrunner til månen. Den vil jo være tilnærmet rund i kveld også.
  Ønsker deg også en finfin dag. Om litt må jeg bort å mate fuglene i Hundremeterskogen min, men tror ikke jeg tar kameraet med i dag.

 3. Nå må du ikke begynne å ønske snø allerede da …… 🙂

  Bra lys og farger i bilde, alltid litt vanskelig å få til rett belysning.

 4. Morten:
  Nei da, jeg håper snøen holder seg borte i lange tider enda. Når den måtte komme og det er fullmåne, tror jeg at jeg vil ta dette bildet en gang til.
  Det går litt sånn på lykke og fromme dette med lyset når jeg fotograferer i mørket. Har ikke særlig trening på det. Her lysnet jeg partiet til venstre for gatelykten slik at furukvistene kom litt bedre fram. Klarte imidlertid ikke å få den kontrasten jeg ønsket på kvistene. Det henger nok sammen med at jeg generelt ikke er så flink til å redigere bildene mine. Håper det kommer seg etter hvert.

 5. Som Selsius sier, veldig fin stemning i dette bildet, liker ogaå komposisjonen. ellers er det bra lysfohold mellom måne og lampe (det har vel noe med eksponeringen å gjøre 😉 ), begge kommer godt frem og er med på å bringe den fine stemningen til bildet.

 6. Ivar:
  På en måte ser det ut som om de to skinner om kapp i natten. 😉
  Jeg burde vel trene litt på mørkefotografering også. Hadde vært greit å finne ut hvilke innstillinger som fungerer på ulike motiver. Nå som det blir tidligere og tidligere mørkt burde jeg jo få god anledning til det.
  Hver årstid har så visst sin helt egen sjarm og byr på sine spesielle muligheter. 🙂

 7. Jeg får litt julestemning av dette. Snø har nemlig lite med julestemning å gjøre her i Stavanger. Noen fuktige furunåler, derimot. Fine detaljer og flott bruk av noe så «kjedelig» som et gatelys.

 8. …og av månen, selvsagt…

 9. Ståle:
  Dette bildet gir meg også litt julestemning. Det er nok derfor jeg savner snøen her.
  Egentlig skulle jeg gjerne vært snøen foruten nesten hele vinteren. Den kunne komme lille julaften og blitt til over nyttår. Det hadde vært akkurat passe for meg. 😉
  Akkurat det er vel mer enn jeg kan håpe på, så jeg får belage meg på å måtte ta mange vinterbilder etter hvert. Blir sikkert en del mørkefotografering også, for dette var inspirerende!

 10. Ja, det hadde vært helt perfekt med litt snø på grenene, men det var jammen pretty close to perfekt slik det er nå også. Du tar så flotte bilder!

 11. Lise:
  Tusen takk skal du ha Lise! 🙂
  Vi får bare satse på at fullmånen vil stå like flott på himmelen en snøfull vinterdag også. Da skal jeg så visst ta dette bildet en gang til!


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: