Hopp over navigasjon

I dag som vinden piper rundt hushjørnene og de lave grå skyene dusjer oss gjennomvåte hvis vi beveger oss særlig lenge utendørs, følte jeg for å ta fram noen lyse og lette sommerbilder.

Selv om ikke insektet er avbildet i den lille insektboken min, antar jeg at dette er en eller annen blomterflue-variant som er på vei for å innta et bedre nektarmåltid.

Reklamer

14 Comments

 1. Fantastisk! Å ta så skarpe bilder i flukt er bare imponerende!
  Hva lukkertid og blender har du på det øverste?
  Veldig bra!
  Dessuten nydelig komposisjon, blomstene med sitt lille rosa skjær gir akkurat nok kontrast til det hvite, slik at det blir en behagelig og flott bakgrunn for blomsterfluen.
  Vi nyter bildene dine selv om vi har både sol og 24 varmegrader i dag 🙂 dette er lekkert og flott!

 2. Jeg pleier å grøsse av sånne bilder, vanligvis så klikker jeg meg så fort som f! til neste blogg eller en annen nettside, men ok, jeg tenkte jeg skulle si noen ord allikevel.

  Og så håper jeg at du forter deg å legge ut noen andre bilder som er Liljefot-vennlige! 😯 (uff…)

  hilsen pysa

 3. Framed and Shot:
  Dette var kanskje mer flaks enn det var imponerende, men litt flaks skal man ha lov til å ha av og til. På det øverste bildet brukte jeg prioritert blender på f22 og en ISO på 400. Lukkertiden ble da 1/400 og jeg tok det i fullformat på 1:1.
  I den første tiden etter at jeg kjøpte macroen, prøvde jeg meg fram med ulike f-verdier. Etter hvert landet jeg på f22 og ISO400 som «normalen». Det sies imidlertid at f16 skal være det mest ideelle i forhold til skarphet, men jeg foretrekker den lille ekstra dybden jeg får med f22.

  Skulle så gjerne ha vært i varmen hos dere nå og krabbet rundt med macroen min!! I stedet får dere ta «jakten» for meg og vise resultatet på bloggen. 😉

  Glad dere liker denne sommermimringen min!

 4. Liljefot:
  Au da.. liker du ikke insekter?!? Da lover jeg å finne noe litt triveligere neste gang. 😉
  Setter pris på at du likevel våget å bli her lenge nok til å legge igjen noen ord. Tusen takk!!

 5. Flere sommerbilder takk. I dag har det hvert bedrøvelig vær, eneste positive for meg har hvert at jeg har jobbet mye i dag så har ikke tenkt så mye på det. kjempeflotte insektbilder.

 6. Morten:
  Det hjelper med litt sommer på dager som dette. Selv har jeg vært en god del ute idag, og ble våt nesten til skinnet. Ikke at det regnet så mye, men dette evigvarende yret trengte seg gjennom nesten alt som var. Etter at jeg fikk på meg tørre klær og litt mat i kroppen ble jeg usigelig trøtt. Ganske ulikt meg egentlig. Kanskje det er vinden som har skylden?
  Skal se hva jeg finner av andre sommerbilder etter hvert Morten. 😀

 7. Åh dæven! Så nydelig, spesielt falt jeg for det nederste med de vakre vingene som kommer så skarpt fram.

 8. Kjempeflotte makroer, veldig klare og skarpe med fine utsnitt.

  Her begynner det å bli litt kaldt også, det var frost på bilen i dag tidlig… det er vel på tide å hente inn kaktusene igjen tenker jeg… Håper bare den ikke har blitt for lang.. 🙂

 9. Lothiane:
  Tusen takk skal du ha. 🙂
  Etter at jeg fikk macroen min i sommer ble jeg helt oppslukt av insektene. Det finnes så utrolig mange av dem, og når man får se dem slik i stort så blir de faktisk ganske vakre også. Men du verden for en brutal verden de lever i. Jammen glad jeg ikke er et insekt! Skjønt.. å surre slik fra blomst til blomst hadde kanskje ikke vært så ille. 😉

 10. Ivar:
  Du verden.. har du så store kaktus!?! Kanskje du må bygge et lite tårn til dem.. for inn må de!. Du kan jo ikke la dem fryse ihjel!!
  Får nesten dårlig samvittighet når jeg ser på blomstene mine. Jeg har nemlig ikke særlig grønne fingre, så her i huset kommer nok aldri noen til å vokse seg for store… men de fryser i hvert fall ikke *ler*.
  Tusen takk for den positive tilbakemeldingen på bildene. Selv liker jeg så godt den sorgløse, sommerlige og lette stemningen de har i seg.

 11. Jeg blir stadig imponert over bildene dine og hvor skarpe de blir.
  Og jeg ønsker meg makro ja, det er klart…

 12. Femice:
  Jeg gjør så godt jeg kan Femice, og ingen kan for øvrig forlange noe mer av noen av oss. Veldig glad du liker bildene mine.. tusen takk!!!
  Kanskje du kunne ønske deg en macro av julenissen? Det hender jo at han er overraskende snill. 😉
  Jeg er ganske overbevist om at du kommer til å synes denne formen for fotografering er veldig morsom. Utfordrende, ja visst, men det er noe av det som gjør det så spennende og givende når det lykkes! 😀

 13. Pussige greier. Disse bildene har gått meg hus forbi tidligere. Fant dem nå plutselig. Og for noen utrolige bilder det er! Jeg imponeres av hvor skarpe bildene dine er, og disse er intet unntak. Jeg klarer ikke velge en favoritt her. Det øverste har så mye stillestående fart i seg, om du forstår hva jeg mener. Mens detaljene i det nederste er aldeles til å bli svimmel av. Mønsteret i vingene og i kroppen på det surrende vesenet – og på begge: de nydelige nyansene i blomstene i bakgrunnen. Jeg sier som Femice: jeg imponeres over bildene dine!

 14. Ståle:
  Nå traff du spikeren på hodet igjen! Det er nemlig stillestående «fart» i det øverste bildet. Bare vingene beveger seg. Disse blomsterfluene står av og til nesten helt stille i luften et øyeblikk før de setter på blomstene, og det var akkurat i det øyeblikket jeg fikk knipset denne tassen.
  Så er det alle disse detaljene man får fram gjennom macrooptikken som gjør denne formen for fotografering så utrolig spennende! Jeg tror aldri jeg vil slutte å forundres over naturens fantastiske mangfold… og hvordan alt og alle er så utrolig godt tilpasset den funksjon de har i dette mangfoldet.
  Tusen, tusen takk igjen Ståle.. for enda en megainspirerende kommentar!! 😀


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: