Hopp over navigasjon

Jeg savner det å kunne sette macrooptikken på kameraet og samtidig vite at jeg vil komme til å møte mange ulike og spennende insekter på min vei… og å kunne glede meg over mangfoldet av blomster naturen har å by på. Visst ser jeg fremdeles insekter når jeg er ute, men det blir liksom ikke på samme måten!

Savner virkelig de varme og gode dagene jeg dere!!

 

 

Reklamer

20 Comments

 1. Visst savner man de varmere dagene. Summingen fra all verdens småkryp, fugler som kvitrer og alle fargene. Høsten er til og med kommet så langt at det meste av farger har gått fra sprakende gult, rødt og orange og til den samme grå-brune fargen. Skrekk og gru så lenge det er til neste sommerdag. Vintern er langt fra det samme.

 2. Jeg vet ikke, jeg. Med disse nydelige bildene du legger ut for oss, forblir liksom varmen og sola. Jeg blir helt om i magen over hvor delikat du komponerer bildene dine. De lekre fargene, skarpheten jeg alltid kommer tilbake til, måten du bruker dybdeskarpheten og nyansene i omgivelsene. Bare se den der humla og den billa. Nesten utrolig at det går an.

 3. I dag så jeg faktisk en mygg…! Helt enig med deg, det er en flott tid, og jeg gleder meg til nye macro-opplevelser med deg neste år:)

 4. Å, så flotte bilder! Jeg savner varmen jeg også, men savnet etter en makrolinse har faktisk vært størst nå i høst, med alle de fantastiske fargene rundt meg. Jeg blir gal av begrensninger i kameraet, og ønsker meg så veldig en makrolinse, og mer zoom. Kanskje neste høst …

 5. Out of Bounds:
  Det er nok akkurat dette at fargene er på hell som fikk meg til å savne sommeren så veldig i dag. Gruer meg til den fargeløse tiden.. og for ikke å snakke om kulda. Godt vi har noen bilder å ta fram når det røyner på som værst!
  Nå har jeg i hvert fall sørget for godt og varmt og hensiktsmessig tøy med tanke på vinterens fototurer. Jeg orker rett og slett ikke tanken på å fryse like mye som jeg gjorde sist vinter og vinteren før det igjen. Så får det heller stå sin prøve at jeg kommer til å se ut som en skikkelig oppblåst Goodyear-mann. 😉

 6. Håller med dig jag saknar också den tid som nu försvinner bakom oss. Men jag försöker övertala mig själv att det är bra att få vänta till nästa år och med nya krafter då ta mig ann blommor och insekter med nya friska bilduppslag.
  MWH
  Mikael

 7. Ståle:
  Det hjelper å ta fram sommerminnene og varme seg med de gode minnene og stemningene. Så blir det jo sikkert fine macromotiver til vinteren også. I hvert fall dersom det blir dager med «piggfrost». Det er noe å glede seg til.. og foringsplassen.. og frostdampende bilder fra Østensjøvannet. (Hører du hvordan jeg forsøker å overbevise meg selv?)
  Jo da, det er nok riktig at hver årstid har sin sjarm og byr på sine helt spesielle motiver. Men ingen ting kan likevel måle seg med våren og sommeren!!

  Jeg er faktisk litt stolt av bildet med den lille billa. Foreløpig har jeg ikke funnet ut eksakt hvilken snutebilletype det er, men tror at det enten er en Skulpesnutebille eller en Kløversnutebille. Hvorfor jeg er litt stolt av bildet er fordi insektet bare er 2-3mm langt, og det krevde en liten innsats for å få det riktig i fokus. Disse insektene beveger seg jo hele tiden, og med litt bevegelse i luften samtidig var det ikke enkelt! Må innrømme at jeg etter hvert nesten ga helt opp, men det lønner seg å være litt sta av og til. 😀

 8. Smultron:
  Jøss, så du mygg!?! Jeg har bare sett en og annen flue og blomsterflue som etter beste evne forsøker å finne varme i de lave solstrålene. Stakkars små!
  I stedet for å fortviles allerede nå må jeg forsøke å overbevise meg selv om at jeg vil komme til å finne massevis av fine macromotiver gjennom vinteren også. Jeg skal i hvert fall se om jeg finner noen.. og ellers kose meg ved foringsplassen.

 9. Lise:
  Takk skal du ha! 🙂
  Jeg skal krysse fingrene for at det om ikke så alt for lenge ordner seg for deg med både macro og tele. Kanskje julenissen kunne bidra litt dersom du setter det opp helt øverst på ønskelisten? I sin tid var jeg veeeldig smart. Før jul satt jeg nemlig opp en «behovsliste» og en «ønskeliste».. og hver gang kom det jammen en ting fra ønskelisten også. Ikke alltid det veldig dyre, men likevel. 😉

 10. Mikael:
  Vi må nok se det på den måten. Nå skal naturen få hvile slik at vi kan frotse i nye og friske motiver til neste år. I mellomtiden får vi gjøre det beste ut av både senhøsten og vinteren.
  Uansett hvor mye jeg misliker vinteren skal jeg ha øynene åpne for spesielle og fine motiver. Du får lete på din kant, så kan vi kanskje finne inspirasjon hos hverandre! 😀

 11. Vet ikkr om savnet er så stort enda, men bildene dine er veldig flotte, er enig i alt Geir sier… Veldig flott.

 12. Samtidig er jo dette en mulighet til å reorientere seg og se etter alt det makrovennlige som fins i stuer og loft. Det kan også være ganske spennende, og jeg gleder meg til å se hva du finner ut i vinter.

 13. Ivar:
  Det er egentlig alt for tidlig å bli grepet av savnet etter sommeren allerede nå, men slik er det bare enkelte dager… og spesielt når jeg blir skuffet over at planer går rett i vasken slik som i dag. Heldigvis sturer jeg aldri lenge, og i morgen kommer det en ny dag med nye muligheter. 😉

 14. Geir:
  Du har så rett! Jeg bør absolutt åpne øynene for de motivene jeg har rundt meg her hjemme og trene på det også. Mange av dere tar jo de mest fantastiske bilder av helt dagligdagse og ellers «kjedelige» ting.. mens jeg av en eller annen grunn har problemer med å «se» alle disse mulighetene som ligger der rett foran nesen min. Dette blir dermed en virkelig stor utfordring som jeg kan bruke gråværsdagene på. Hvem vet, kanskje til og med jeg kan få til noe? I så fall skal jeg garantert dele gleden med dere!!

 15. Det var lurt med skikkelig tøy til vinteren ja. Vinteren blir mye kjekkere når en er varm. 🙂 Og jeg er imponert over arbeidet med billen. 🙂

  Med ønskeliste og behovsliste, – mener du da at du delte ønskelisten din opp i ting du trenger, og «luksusting du ikke MÅ ha, men har lyst på»? Eller sikter du til noe mer LOA-aktig?

 16. Syns du har grunn til å være stolt av det snutebillebildet, jeg. Flott er det!
  Forøvrig var «Snutebilly» min gamle faders kjælenavn på min forrige dachs 🙂

 17. Lise:
  Rent bortsett fra at snutebilla er i fokus, er vel bildet ellers ikke særlig bra. Men likevel er jeg stolt av at jeg klarte det! 🙂
  Og du har forstått det helt rett. På den ene siden av arket noterte jeg ting jeg trengte (behovslisten), og på den andre siden luksustingene jeg hadde lyst på (ønskelisten). Øverst på ønskelisten førte jeg bestandig opp et par helt uoppnåelig ting. Dermed virket ikke det som sto under så veldig avskrekkende. Det er lov å være litt utspekulert og sleip, ikke sant *ler*.

 18. Ståle:
  Jeg strevde i hvert fall veldig mye for å få den lille tassen i fokus.
  Snutebilly er jammen et herlig kallenavn på en dachs! Jeg traff for resten et par veldig trivelige dachser i dag… en korthåret og en strihåret. Tok noen bilder av dem, men siden jeg hadde teleoptikken på kameraet og hadde glemt stativet hjemme vet jeg ikke om resultatet ble særlig bra. Skal sjekke litt senere. 😉

 19. such a beautiful selection of marcography!

 20. Arash:
  Since I got my macro midsummer I’ve been almost addicted to this kind of photography.
  Now most of the insects and flowers has gone «to sleep» for the winter, and I miss them!! That is why I had to dig up som pics from warmer days.
  Thank you Arash, your comments give lots of inspiration to carry on! 😀


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: