Hopp over navigasjon

Frøkapsel

På søndag tok jeg en tur til Botanisk Hage på Tøyen i Oslo. Det skulle nemlig visstnok fremdeles finnes blomster i bedene der.  Det var det for så vidt også, men langt de fleste hadde fått seg en skikkelig knekk etter den strenge nattefrosten og var ikke lenger særlig vakre. 

Blomster eller ikke, jeg hadde uansett en deilig dag i denne fredfulle og nydelige hagen… og det finnes bestandig alternative motiver.

Frøkapsel

Reklamer

16 Comments

 1. Syns disse plantene var vakre, jeg, selv om de var forbi den fargerike blomstrende fasen. Ble sittende lenge og se på alle detaljene på det øverste bildet – fascinerende. Høsten er jammen meg flott, den også! Nydelige bilder 🙂

 2. Tante Grønn:
  De er kanskje fargeløse der de står, men likevel er de flotte i sin enkelthet. Det var et tre der nede som hadde de mest fantastiske frøkapsler.. rosa og mørk gule.. nesten som blomster!! Sukker dypt, for jeg klarte ikke å få plassert fokuspunktet på rett plass på noen av bildene. Kapslene hang på tynne kvister, og selvsagt var det et lite drag i luften som ødela for meg. Håper de henger der en stund til og at værgudene smiler til meg slik at jeg får gjort nye og tapre forsøk. Hvis ikke får jeg bare vente til neste høst ;).

 3. Du har uansett fått frem det vakre i dine motiver! Den øverste minner om hodet på en slange, synes jeg.

 4. Ja i sin enkelhet og sin ensfargethet er de flotte.
  Litt sofistikerte, elegante – fraværet av farger fremhever FORMEN – og den er som regel spennende og flott.
  Skarpt og flott gjengitt –
  og en flott påminning om at motiver er det overalt; for den som evner å se….. 😉

 5. Fototeknisk gode bilder. Ikke av de mest spennende bildene jeg har sett fra din hånd, men det har sin sjarm dette også.

 6. Synes ofte at bilder etterlevningene fra blomster kan være vel så fine som bilder av selve blomsten jeg… det er ofte mye mer kontrast og tekstur i slike bilder. Likte begge to veldig godt, du har isolert dem flott fra bakgrunnen. Flott.

 7. Anne-Sophie:
  Mens det øverste minner deg om et slangehode, minner det meg om en stearinlys-slukker.. om enn litt medtatt. 😉
  For meg var det litt overraskende å oppdage alle de snodige formene slike frøkapsler kan ha, og at selv forlengst visnede blomster faktisk kan by på motiver de også. Glad du liker bildene!

 8. Framed and Shot:
  Av en eller annen grunn hadde jeg skikkelige problemer med å komme inn på dette innlegget etter at jeg hadde svart på kommentaren til Anne-Sophie. Nå ser det imidlertid ut til å fungere igjen. Vel.. det gjenstår kanskje å se da. 😉

  Jeg leste på en annen blogg at det fremdeles skulle være så mange fine blomster i Botanisk Hage, men må innrømme at jeg ble litt skuffet. Riktignok var det noen blomster der, men de var rimelig «slitne». Det var imidlertid nok av motiver uansett, og jeg koste meg skikkelig i flere timer i hagen.

  Så kom det noe godt ut av turen også. Jeg har nemlig aldri sett nærmere på slike frøkapsler tidligere, og oppdaget at de kan være ganske fine. Kanskje ikke verdens mest spennende motiver, men likevel.. ! 😀

 9. Selsius:
  Nøden lærer nøgen quinde at spinne! Noe måtte jeg jo ta bilder av, og synes mange av frøkapslene var så fine. Har faktisk ikke lagt merke til dem på denne måten tidligere. Jeg er imidlertid ganske enig med deg. De er nok ikke de mest spennende motivene jeg har fotorafert, men liker stemningen i disse bildene likevel.

  Så fant jeg noen andre helt nyyyyydelige frøkapsler, men klarte ikke å få noen bra bilder av dem. Har grublet litt på hvordan jeg burde ha stilt inn, og tror jeg har funnet løsningen nå. Holder været til i morgen tar jeg derfor turen en gang til. 🙂

 10. Ivar:
  Jeg ser at dybdeskarpheten burde vært bedre i disse bildene, men tenkte ikke på å justere dem før jeg knipset ivei. Som man reder så ligger man. Tror for resten ikke at et par hakk bedre dybdeskarphet hadde ødelagt særlig for bakgrunnen heller.

  Har sagt det til de andre også.. at jeg ikke har lagt merke til hvor fine slike frøkapsler kan være. Kommer nok absolutt til å være mer oppmerksom på dem heretter!

 11. De vi har i hagen vår er bare svarte og …..

  Morsomt konsept da, gjerne flere slike bilder de var fine og nytenkende.

 12. Morten:
  Nå sto jo disse i Botanisk Hage, så kanskje de tilhører noen «eksotiske» blomster. Jeg har egentlig ikke sett på slike kapsler tidligere. Dermed vet jeg ikke hva som er vanlig ute i naturen. Vi burde kanskje bli flinkere til å legge merke til slikt også. Kommer jeg over noen artige, så skal jeg vise dere. 🙂

 13. Veldig, veldig fine bilder! At de er tatt på Tøyen, der jeg bodde før og dattera mi bor nå, gjør dem enda finere. Botanisk hage er finfin!!!

 14. Tomas:
  Ja, Botanisk hage er virkelig fin!! Jeg hadde tenkt å ta turen tilbake i dag for å fotografere noen andre frøkapsler jeg mislykkedes med på søndag, men med gråværet vi har i dag tror jeg det blir noe alternativt i dag også. 🙂
  Veldig glad du liker bildene mine.. og tusen takk!!

 15. Jeg har visst tidligere i dag skrevet om detaljrikdommen i bildene dine, Inger Johanne. Må nok ta fram den formuleringen igjen. Det første bildet fikk meg til å tenke på Alien-filmene. Frøkapselen linet på de utrivelige vesnene sine åpne egg. Jeg er alltid så imponert over skarpheten i bildene dine – og kanskje enda mer av måten du komponerer og bruker bakgrunnen på. Lekkert!

 16. Ståle:
  Slike frøkapsler er i grunnen ganske flotte, og det øverste har faktisk litt «alien» over seg. Bare været blir bedre har jeg tenkt meg tilbake til Botanisk hage for å se om jeg finner flere rariteter. Håper disse også fremdeles står der da, for jeg ønsker dybdeskarpheten noe bedre. Noen av disse kapslene henger for øvrig såpass høyt at jeg tror det hadde funket med stativ også. Det vil jo gjøre saken litt enklere.

  Som du vet er jeg en smule opphengt i å få bakgrunnen riktig. Hvis tiden tillater det, vurderer jeg derfor bakgrunnen like nøye som hovedmotivet før jeg knipser. Prøver hele tiden å plassere motivet riktig i forhold til lyset og fargene bak. Veldig givende at du legger merke til det!! 😀


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: