Hopp over navigasjon

Maur melker bladlus

Disse er noen av de aller første bildene jeg tok med den da nye macro-optikken min. Dette var også første gangen jeg klarte å fange øyeblikket da maurene løfter dråpen de har melket ut av bladlusene. Jeg ble utrolig stolt både av meg selv og den nye optikken!

Bildene kunne ha vært bedre, jeg vet det, men fordi jeg ble så stolt og glad betyr de noe helt spesielt for meg. Derfor vil jeg dele dem med dere også.

Maur melker bladlus

Reklamer

10 Comments

 1. Maur er et vanskelig objekt og fotografere. Alltid i bevegelse samt at de er ganske små. Da de melker lus er det mulighet for å få tatt noen gode bilder, og disse var da slets ikke værts, ikke helt topp skarphet men duger i massevis. Flott! 🙂 Og ja, du nevner noen vesentligheter innen foto her, glede og stolthet. Og du kan trykt være stolt fordi du er en veldig flink fotograf. 🙂

 2. Selsius:
  Fotogleden er det viktigste av alt, ikke sant!! 😀
  På den tiden jeg tok disse bildene hadde jeg fremdeles de gamle brillene mine… med helt feil styrke på glassene. Derfor var det veldig, veldig vanskelig for meg å få rett fokus manuelt. Akkurat dette bidro nok en del til at gleden ble så stor over at jeg klarte å få det til sånn nogenlunde. Kommer nok aldri til å slette disse. Hver gang jeg ser på dem kan jeg nemlig kjenne den kriblende og gode lykkefølelsen.
  Nå ble jeg også veldig, veldig glad for de hyggelige ordene dine Selsius. TUSEN TAKK!!

 3. Sliter selv med å få til noe som er like bra jeg,. så for meg er dette toppers. Bra!

 4. Ivar:
  Det er ikke bestandig så veldig enkelt nei, men du verden så givende når man får det til. Ikke at jeg tenknisk sett er så fornøyd med akkurat disse, men likevel er jeg som sagt glad i dem.
  I den første tiden med macroen forsøkte jeg å finne ut av hvilken dybdeskarphet jeg skulle bruke, kombinert med hvilken ISO. Kameraet var jo også rimelig nytt for meg så det var mye å sette seg inn i.
  Får nok ta noen nye slike bilder neste sommer, men disse kommer sannsynligvis likevel til å ligge mitt hjerte nærmest. 🙂

 5. Hmmm. Hvordan kunne bildene vært bedre? Ved å bruke elektronmikroskop? De er så gode som mulig uten at du stopper ut maurene og bladlusene og arrangerer bildet. Hvis jeg noensinne kommer i nærheten av så gode bilder, skal jeg melde meg frivillig til National Geographic eller BBC!

 6. Flotte bilder, hadde vært gøy om du en gang tok opp hva slags fotoutstyr og optikk du bruker 🙂 Bloggen din er en inspirasjon å se på 🙂

 7. Ståle:
  Se godt etter så vil du nok se at jeg ikke har så god fokus her som det jeg burde hatt, men det bryr jeg meg slett ikke om i dette tilfellet. Skal nok klare få tatt noen som er hakket bedre til neste sommer.
  Hmm.. kanskje vi skulle melde oss frivillig til National Geographic uansett? Man kan jo laste opp bilder der også. 😉
  Glad du liker maurene mine Ståle!!

 8. Vampbea:
  Tusen, tusen takk skal du ha!!
  Jeg burde kanskje skrive det i «About» hva slags fotoutstyr jeg har til rådighet. Har imidlertid fortalt det mange ganger her inne.
  Siden påske har jeg vært den overlykkelige eier av en Nikon D3. Bruker en Nikkor 18-200 som «normaloptikk», en Tamron 200-500 som teleoptikk og en Sigma 180mm når jeg fotograferer macro. Så har jeg selvsagt også et stativ (Benro med kulehode). Alt dette er mer enn jeg «fortjener», men du verden så glad jeg er for at jeg har det… og for at jeg har mye å «vokse» inn i!!

 9. DER ble vi enda mere imponert………. og det skal mye til, vi forventer kvalitet når vi titter innom deg. Og får det! Men dette var helt WOW!! Skjønner godt at du er glad i disse bildene!
  Også den deilige opplevelsen når man laster dem ned og SER hva man har sett!!

  Hvordan er du forresten fornøyd med 18-200? Vi har nettopp byttet ut vår, fordi vi var lite fornøyd med skarpheten. Men det skal sies at den har en utrolig rekkevidde, og en får vel ikke alt…

 10. Framed and Shot:
  Jeg har fortalt hvorfor jeg er så glad i disse bildene, men håper å få til noen som er hakket bedre til neste sommer.
  Det er en like deilig opplevelse hver eneste gang jeg får sett bildene i stort.. og av og til veeeeeldig skuffende også når jeg feilaktig har trodd et bilde er helt knall.

  Min 18-200 fungerer tilfredsstillende med mitt kamera. Jeg har i hvert fall ikke reagert på at noe er feil. Ikke at jeg bruker den så veldig ofte da. Som oftest er det nemlig tele eller macro det går i for mitt vedkommende.
  Så synd at den ikke funket hos dere! Dere får bare prøve ut andre objektiver inntil dere finner noe som passer. Lykke til 🙂


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: