Hopp over navigasjon

Flue

Har dere lagt merke til for noen snodige føtter fluene har?

Reklamer

12 Comments

 1. igrunn ikke før jeg begynte med makrofotografering! 🙂

 2. Så egentlig litt ut som klauver 🙂

 3. Visste ikke at maur var klovdyr før du viste meg det her…
  Eller så har hun tatt på seg ballettskoene for en liten oppvisning.
  Deilig fluebilde (som jeg forøvrig lurer på hvordan i allverden du har fått til siden fluer ikke akkurat er blant de roligste insektene jeg vet om…). Ser ut som hun sitter og er på deg. Og det gjør hun vel også – med alle øynene sine 🙂 Fluens farger speiles i bakgrunnen – og det grønne bladet blir nesten en pallett for dine fotografiske malerferdigheter. Du er virkelig god!

 4. Tar jeg ikke helt feil, så fungerer disse som sugekopper for fluen 🙂 Derfor kan fluene f.eks stå på vinduer og så si overalt 🙂

 5. Ser ut som klover ja… eller kanskje sugekopper 🙂 Flott knipset, som Ståle sier, fluer sitter som regel ikke stille veldig lenge..

 6. Mette:
  Det var først da jeg også oppdaget disse snodige føttene. I grunnen oppdager jeg noe nytt og spennende nesten hver eneste gang jeg laster opp macrobilder. Tror aldri jeg vil slutte å forundres over alt naturen har å by på!!

 7. Obskur:
  Ja, ikke sant! Det var det første som slo meg også. Føttene må antagelig være litt brede for at fluene skal kunne få feste på glatt underlag. Hvis ikke dette er årsaken, så er jeg overbevist om at føttene har denne utformingen av en helt spesiell grunn. Alt i naturen synes nemlig å være «skreddersydd».

 8. Ståle:
  Hun hadde en liten oppvisning for meg denne fluen, men hun danset ikke. Derimot hadde hun den store vaske-seg-dagen. Mens de holder på med å stelle seg sitter de faktisk stille ganske lenge. Da gjelder det å benytte anledningen. 😉
  *Smiler til deg* og takker oppriktig!!

 9. Vampbea:
  Ja, sannsynligvis er det grunnen til at føttene har utviklet seg til å ha akkurat denne fasongen. Snodige er de uansett.. nesten som klover!

 10. Ivar:
  Flate «ku-bein», tenkte jeg da jeg lastet opp bildene av denne flua. Slike små oppdagelser gjør macrofotograferingen så utrolig spennende!
  Fluene er egentlig ikke så veldig vanskelig å fotografere. Synes humlene er myyyyye vanskeligere. I tillegg til at de nesten ikke står stille et øyeblikk, holder de som oftest hodet så lavt at man bare får fotografert ryggen!

 11. flott bilde!
  Nei, jeg la heller ikke merke til føttene på innsekt før jeg begynte med makro. Fasinerende med alt det som plutselig synes i et makrobilde 😀

 12. Anne:
  Jeg har blitt helt hektet på macrofotograferingen. Det er så utrolig spennende hver gang jeg laster opp bildene.. og du verden så mange flotte insekter vi har!! Denne type fotografering åpnet en helt ny og enormt stor verden for meg.. og jeg som tidligere til de grader mislikte alt som kravlet og krøp!! 🙂


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: