Hopp over navigasjon

Spurv - Nikon D3, Sigma 180mm macro, f9, 1/600, ISO 800

Det er jammen ikke greit å være liten spurv i mildværet dagen etter et heftig snøfall. Like våte og pjuskete var de alle sammen.

Om jeg bare hadde hatt teleoptikken med meg den dagen.. *sukk*.

(Før markøren over bildet for EXIF-info, og klikk for å se det i større format.)

Reklamer

18 Comments

 1. Stakkars kar, han ser ut til å ha kommet rett ut av dusjen. Ingen enkel oppgave å være fugl nå om dagen. La oss håpe han får litt sol så han tørker igjen. Pent bilde og nydelig dof.

 2. Dusjen, ja! Rune har jo helt rett. Han ser nydusjet ut. Spurven. Å si at en spurv er grå blir helt feil. Den har mange vakre fargenyanser og det synes jeg du har fått med på dette bildet.

 3. Tøfft ! og stilige farger.

 4. duverden, det var et praktfult bilde!
  Og fuglen var jo helt ugjenkjennlig, så veldig eksotisk ut 🙂

 5. Det var jo ett flott og skarpt bilde og med litt omgivelser så blir det jo et flott inntrykk.

 6. Rune:
  Buskene disse spurvene oppholder seg i må nok ha fortonet seg som en megastor dusj den dagen. Og det var tåka som rådet, så de ble nok ikke tørre igjen før dagen etter.
  Jeg var igrunnen litt dum som ikke gikk hjem og byttet til teleoptikken, for det hadde vært artig med noen gode nærbilder av disse pjuskete fjærballene. Men antagelig byr det seg flere anledninger. 😉

 7. Anne-Sophie:
  Visst har den farger, gråspurven. Fine er de også. Jeg tror det at fjærene var våte gjorde at fargene kom ekstra godt fram til tross for tåka.

  Det kan for resten hende at spurvene satt pris på dusjmuligheten. Det er jo ikke like greit for dem å få badet midt på vinteren. Jeg har lagt merke til at hvis man setter ut et fat med vann til fuglene (uansett hvor kaldt det er) så er det flere som benytter anledningen til å få seg et skikkelig bad. Snodig at de ikke fryser etterpå.

 8. Svein:
  Jeg synes ikke dette bildet er blant de beste jeg har tatt, men det viser i hvert fall en side av småfuglenes hverdag som man vanligvis ikke viser fram.

  Avstanden var litt for stor for til at jeg kunne få skikkelige nærbilder med macro-optikken. Neste gang anledningen byr seg skal jeg så visst sørge for å ha telen på apparatet. Jeg liker nemlig slike litt «annerledes-bilder».

  Ellers er jeg enig.. de er noen tøffe små fjærballer disse her.. våte eller ikke. 🙂

 9. Moseplassen:
  Så hyggelig at du synes bildet er fint! 🙂

  Jeg har til nå vært veldig flink til å ønske at jeg hadde gjort det litt annerledes med mange av bildene jeg tar. (Denne gangen var det teleoptikken jeg savnet.)

  I det siste har jeg imidlertid blitt flinkere til å tenke på en annen måte. Jeg forsøker ikke å ønske meg ting annerledes enn det de er.. at lysforholdene skulle ha vært bedre.. at jeg skulle brukt en annen optikk.. om bare fuglen hadde sett mot kameraet.. osv, osv. Nå forsøker jeg i stedet å minne jeg meg selv på at jeg skal gjøre det beste ut av omstendigheten. Det sparer meg for mange frustrasjoner, gir utfordringer og ikke minst glede når jeg likevel lykkes. Smart, ikke sant !!?!!
  😉

 10. Morten:
  Dette var det beste jeg fikk til under de rådende forholdene, og resultatet ble ikke så aller ille.

  Som oftest blir det til at vi tar bilder av og viser fram de flotteste fuglene i all sin prakt. Derfor synes jeg det er artig å kunne vise dere denne pjuskete tassen som slett ikke viser seg fram fra sin beste side. 🙂

 11. Enig med Rune og Anne-Sophie, ser ut som han kommer rett ut av dusjen. Flott og skarp bilde er det iallefall 🙂

 12. hehe, jo, man blir fort mer fornyd om man heller ser på det man har enn å hele tiden ønske seg noe bedre.. men det er ikke alltid så lett da 😉

  Jeg for eksempel kunne vært gretten fordi jeg ikke får se alle de samme fuglene som du gjør enda vi ikke bor så langt unna hverandre, men i stedet _prøver_ jeg å være glad for de jeg får… ikke like lett da, når du viser frem en liten fuglekonge 😉

 13. Ivar:
  Kanskje jeg skulle henge opp et lite håndkle de kunne gni seg mot etter dusjen de får ;).
  Søte er de uansett!

 14. Moseplassen:
  Nei, jeg kan skrive under på at det så absolutt ikke alltid er like lett.

  Hvis du ikke bor så langt unna kunne du jo ta turen bort til foringsplassen min. Den er ikke mye å skryte av, men like fullt er det trivelig å stå der og følge med på hva de små foretar seg. Og fuglekongen har vært der nesten hver eneste gang jeg er bortom.

  Ekornene har jeg imidlertid ikke sett på en god stund. En av dem så jeg spor etter, så hvem vet.. kanskje dukker de opp igjen mens du er der. 😉

  Send meg gjerne en mail hvis du vil vite mer eksakt hvor du kan finne foringsplassen.

 15. tusen takk for tilbudet!
  Jeg er desverre såpass syk at jeg er husbunden, men jeg håper jo jeg blir friskere, da tar jeg absolutt kontakt 😀

  Ser ikke noe til ekornet mitt jeg heller, det er bitemerker på den nyopphengte meisebollekartongen, så det har nok vært innom, men jeg tror det bor langt unna nå i vinter. Håper det flytter nærmere til våren 🙂

 16. Moseplassen:
  Da krysser jeg fingrene for at du kommer på bedringens vei om ikke så alt for lenge. Plassen ligger bare ca 20m fra en gangvei. Dermed er ikke strabasene for å nå fram dit alt for store. Men, siden man må gå gjennom snøen kan denne utfordringen kanskje være uoverkommelig. Heldigvis er det ikke lenge til bedre og varmere dager.

  I mellomtiden får vi håpe ekornene snart dukker opp både hos deg og hos meg. Drømmen er at mine to skal dukke opp med unger til våren. Det hadde vært noe det!!

  Sender deg en STOR god bedrings-klem!! 🙂

 17. Stakkaren minte meg om en tegneseriefigur jeg har fra et eller annet blad en eller annen gang i oppveksten. En skikkelig hissigpropp med håret i villt urede og med et blikk som kunne skremme hvemsomhelst. Han her så virkelig ilter ut 🙂
  Nydelig dybdeskarphet (selvsagt når det kommer fra deg…) og flott bruk av linjer i bildet. Bære lækkert!

 18. Ståle:
  Jeg må le, for jeg har ikke lagt merke til blikket denne våte tassen har. Lurer på hva han egentlig har i tankene? 😉

  Her var nok lykken bedre enn forstanden når det kommer til linjene i bildet. De var nemlig ikke særlig samarbeidsvillige denne dagen, så jeg måtte bare la det stå til når en og annen satt seg i toppen av buskene.


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: