Hopp over navigasjon

Grand Hotel Oslo - f13, 1/1250, ISO 640

Visst er det godt å være norsk i Danmark, men jeg tror det er like godt å være dansk i Norge.

(Før markøren over bildet for EXIF-info, og klikk for å se det i større format.)

Reklamer

18 Comments

 1. Det er det nok. Ser ikke ut som om det er tatt i dag i alle fall. 🙂

  Vi skal til Danmark i påsken, så det blir nok en del bilder etter hvert håper jeg og et lite reisebrev også.

 2. Et riktig grandt bilde 😀
  Bra lys og fin blåfarge i bakgrunnen 🙂

 3. Morten:
  Var i byen en tur sist fredag, og da var det tidvis riktig så klart og fint. Ikke akkurat mye blå himmel å skryte av idag.

  Heldige du som skal ut på tur. Håper det blir riktig mange bilder for oss å se på i etterkant. Har for resten veldig lyst på en liten svipptur selv.

 4. Ithil:
  *ler*.. ja, grandt. 😉
  Fint lys om ettermiddagene nå for tiden.. om bare solen hadde tittet fram igjen!
  Kos deg videre fram mot helgen.

 5. great framing. i like all those details. well done

 6. Fint lys i bildet. Som du sikkert vet er jeg begeistret for bilder som dette. Detaljer..hus. Har prøvd meg på Grand selv, men er ikke fornøyd med de jeg har tatt.

 7. Pent. Finnes det hotellrom bak den øverste balkongen under klokken også mon tro? Det ser jo ut som et fint rom med inntil 4 balkonger kanskje.

 8. Pent utsnitt og herlige farger! Lurer litt på det samme som Svein her, men det er kanskje et tikkende rom evt? 🙂

 9. Romina:
  Thank you!
  These days I’m testing the Topaz Adjust plug-in for Photoshop. So far I have noticed it’s useful both to enhance details (as in this photo) and for redusing noise and.
  The building, by the way, is Grand Hotel in Oslo. 🙂

 10. Anne-Sophie:
  Jeg er ikke så veldig flink til dette med å fotografere folk og bygninger. Dette synes jeg imidlertid ble rimelig bra. Tok det egentlig for å teste Topaz Adjust-filteret. Har brukt det ørlite på detaljene her. Liker filteret bedre og bedre, så det blir nok anskaffet etter at prøveperioden utløper.

 11. Svein:
  Kanskje jeg burde spørre om å få se på det rommet? Om det ikke leies ut, så tror jeg nok det vil være flott å stå der oppe på balkongene og fotografere! 😉

 12. Rune:
  Jeg tror neppe jeg hadde holdt ut å bo i et tikkende rom. Hvis dette er tikkende klokker må det virkelig være et mareritt å oppholde seg der inne en hel natt! Men det hadde vært fint å komme opp dit og fotografere utsikten.
  Skal forhøre meg om muligheten for det når det har blitt vårgrønt og fint.

 13. Jeg tror kanskje det er bedre å være dansk i Norge enn motsatt. Begrunnelse: Det er spennende å komme til Danmark på ferie, men du verden hvor befriende det er å være hjemme til det norske mangfoldet etter en stund på falte marker og vindmøller over alt.
  Flott bilde av Grand. Er det litt skjeivt?

 14. Flott utsnitt, lys og farger. Jeg tok også bilde av Grand sist lørdag, Stortinget også 🙂
  Tittet litt på de bildene jeg tok av Rådhuset som jeg nevnte, men de har en del styrtende linjer pga at de er tatt på 17mm og med kamera rettet en del oppover. Skal se hva jeg får til med dem. 🙂

 15. Geir:
  Jeg har bodd noen år i utlandet, og du verden hvor deilig det var å flytte hjem igjen. Borte er bra for en stund, men ingen steder kan måle seg med dette flotte landet vårt!!

  Bildet er tatt ganske skrått på. Forsøkte å rette det på ulike måter uten at det virket riktig. Til slutt valgte jeg å rette det opp etter fremste høyre hjørne av den midtre tårnseksjonen. Burde kanskje ha dratt litt i de øvre kantene i stedet. Men skitt au.. dette får holde. 😉

 16. John:
  Dette er faktisk et av de ganske få bildene jeg har tatt av hus. Egentlig var det mer morsomt å fotografere bygninger enn jeg trodde, så kanskje jeg gjør noen nye tapre forsøk etter hvert.

  Jeg gleder meg til å se dine bilder. Du er så flink med slike motiver, og jeg er overbevist om at du får noe virkelig flott ut av både Grand, Stortinget og rådhuset.. styrtende linjer eller ikke. 🙂

 17. Ut fra bildet å dømme er det faktisk bedre å være dansk i Norge enn omvendt…
  Nydelig lys og skarpe farger. Syns detaljene i steinleggingen kommer så fint fram i dette lyset. Det viser på en måte at Grand ble bygget, at det faktisk måtte noen til for å legge de store steinene som i dag utgjør det flotte hotellet 🙂

 18. Ståle:
  Grand kom virkelig til sin rett i ettermiddagssolen den dagen, og du setter fingeren på akkurat det jeg liker ved Topaz Adjust-filteret. Brukt med andakt og følelse får det fram detaljene på en virkelig fin og tiltalende måte.


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: