Hopp over navigasjon

Skjære - f6.3, 1/2000, ISO 200

Ved Østensjøvannet er det ikke bare fuglene på vannet vi fotograferer. Gjerne litt sent på ettermiddagen morer vi oss også med å fotografere skjærene. Så også i går.

Vi kastet meiseboller ut på isen der lyset var fint og håpet det skulle dukke opp noen skjærer.  Man kan nemlig få noen ganske så spennende bilder i slike situasjoner.. i hvert fall hvis flere skjærer kommer på en gang.

Vi behøvde ikke å vente lenge på den første skjæra. Problemet var imidlertid at vi denne gangen hadde de små meisebollene.  Dermed stakk skjærene av med dem en etter en, og det ble slett ikke tid til noen kamp om maten.

Skjære - f6.3, 1/2000, ISO 200

Bedre gikk det ikke da kråka kom.

Kråke - f6.3, 1/2000, ISO 200

 

Kråke - f6.3, 1/2000, ISO 200

 

Kråke - f6.3, 1/2000, ISO 2000

 

Kråke - f6.3, 1/2000, ISO 200

Den siste meisebollen havnet i vannet rett foran iskanten.  Dermed var det ikke annet å gjøre enn å forsøke å lage en liten ball av brødskorperestene jeg hadde i posen min, og ballen ble akkurat tung nok til å nå inn på isen. Endene ble kanskje litt sure for at de ble snytt for dette kveldsmåltidet, men måka ble i hvert fall fornøyd.

Måke - f5.6, 1/2000, ISO 200

Hvis dere har lyst til å more dere på samme måten, anbefaler jeg at dere bruker meiseboller av den mellomstore sorten. De er akkurat så tunge at fuglene ikke klarer å få dem med seg slik med en gang.

(Før markøren over bildene for EXIF-info, og klikk for å se dem i større format.)

Reklamer

18 Comments

 1. Veldig stilig serie!
  Utrolig flotte bilder.
  Jeg er imponert!
  Du er en fremragende fotograf.
  Bildene dine er en fryd å se på! 🙂

  • Det er veldig morsomt å leke seg på denne måten. Bare synd vi hadde for små meiseboller denne gangen. Tror vi gikk glipp av en del action på grunn av det.
   Men pytt, det kommer flere anledninger!

   Tusen, tusen takk for kjempehyggelig tilbakemelding Ida 😀

 2. Kjempeartig serie, sånne øyeblikksbilder er virkelig moro! Du er like dyktig som alltid! 🙂

  • Riktignok forbereder vi oss på denne type fotografering, men vi vet aldri hva som kommer til å skje. Det er noe av grunnen til at dette er så artig… og tusen takk skal du ha Kjersti 😀

 3. Flott bilder 🙂 Ganske utrolig hva de faktisk klarer å få med seg i nebbet sitt. Ser ut som Kråka merker den tunge lasten, han strekker veldig på vingene i «take off».

  • Jeg hadde hørt at man ikke skulle bruke de minste meisebollene til dette her, men trodde vel egentlig ikke at fuglene skulle klare å bære dem med seg. Så feil man kan ta du!!
   Kråka måtte ta skikkelig sats for å komme i lufta ja. Det ser man i grunnen også der den står «ready for take off» med bolla i nebbet. 😉

 4. Ahahaha, på det tredje bildet med kråken, ser fuglen ut som om den holder på å tryne 😀 «Ooooooj!» [mageplask på isen] Jeg liker at bildene dine får meg til å finne på små historier ^^

  • *ler* Det var nok nummeret før den tok overbalanse der ja! De veier jo en del disse bollene.. selv om det er de minste.

   Kjempemessig at bildene får deg til å se situasjoner/historier. Det er akkurat slikt jeg også liker når jeg ser bilder rundt forbi. Bildene i seg selv behøver slett ikke å være teknisk gode så lenge de formidler en stemning, setter tankene i sving eller får meg til å se en artig situasjon. I det hele tatt at de har dette udefinerbare «noe ekstra». 🙂

 5. Kjempeflotte bilder.

  • Tusen takk skal du ha Tor 🙂

 6. Ser du allerede bruker bildet:-)

  Har en blogg her jeg også, hadde helt glemt den jeg…

  • Hei på deg Ilmy 😀

   Har du også blogg her!?! Da må du få linket opp navnet ditt slik at jeg finner deg. Skal uansett søke.

   Jeg sjekket flere ganger på VGB om du hadde svart på kommentaren. Men så tenkte jeg at du sikkert ikke ville drepe meg for å bruke bildet. Fant det i innlegget fra Østensjøvannet jeg vet du. 😉

   Iler inn for å lete deg opp!!

   STOR KLEM!!!!!!!!!!!!

  • Fant deg nå vet du, og nå lyser navnet ditt opplinket og fint her inne. Legger det til i Blogrollen med en eneste gang!

 7. Og hvordan får jeg linket opp navnet mitt her??????
  Har prøvd, men finner det ikke 🙂

  • Spiller ingen rolle, for nå er du i hvert fall linket opp. Kanskje det bare er slik første gangen du besøker en ny side? Eller kanskje du må skrive inn web-adressen når du kommenterer?

 8. Dette så jo riktig så morsomt ut det da… kule bilder 🙂

  • Det kan virkelig bli mye fart og spenning ut av dette. Nå er imidlertid «moro-på-isen»-sesongen snart over. Mesteparten av isen nær land har nemlig smeltet. Så får vi finne på noe annet lurt i stedet. 😉

   For øvrig var det bra at det var akkurat den måken som fikk tak i brødbollen vår. Den har nemlig brukket benet og taper derfor ofte i kampen med de andre slukhalsene.


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: