Hopp over navigasjon

Stokkandrikk - f6.0, 1/1250, ISO 200

INSPIRASJON….

Som flere av dere kanskje allerede vet er jeg plaget med ME (utmattelsessyndrom), og hverdagens sysler og krav legger beslag på de fleste av kreftene mine.

Fotografering er faktisk noe av det eneste jeg orker å gjøre, og på en måte bidrar det til å lade batteriene mine. All denne fotograferingen hadde imidlertid ikke vært så givende om ikke jeg hadde kunnet dele bildene med dere, og dere aner nok ikke hvilken INSPIRASJON dere gir meg gjennom kommentarene! Om jeg ikke bestandig har overskudd til å gå på besøk til dere.. og det beklager jeg av hele mitt hjerte.. så svarer jeg i hvert fall på alle kommentarer her inne hos meg.

Jeg vil derfor benytte denne anledningen til å takke dere alle og hver især.. TUSEN TAKK!!

Stokkandrikk - f6.3, 1/1000, ISO 200

Jeg kan ikke nekte for at fugler er blant favorittmotivene mine, for til det er bevisene her inne alt for mange. Også innen dette feltet finner jeg ekstra inspirasjon når jeg oppdager noen fugler som er uvanlige eller litt «annerledes». Tidligere har jeg vist dere noen sjeldenheter jeg har observert her i Oslo-området, både tundrasædgås, svartryggerle og en feilfarget/delvis albino grønnfink.

Forrige dagen oppdaget jeg disse to andrikene i Smedstadammen. De er begge stokkender, men har sannsynligvis tamandgener i seg.  Gutten med hvitt bryst er ikke så uvanlig, men andriken som mangler både halsring og kontrastfarge på brystet er mer sjelden.  Lederen av sjeldenhetskomiteen i Norsk Ornitologisk Forening hevdet i hvert fall at han aldri tidligere har sett en tilsvarende.

De holdt sammen som om de skulle være et par disse to. Kanskje er de brødre, eller kanskje har de blitt stengt ute av det gode selskap fordi de ser så annerledes ut og dermed søker trøst og fellesskap med hverandre.  Hvem vet? Så veldig annerledes er de jo i realiteten ikke, for tamender hører også inn under stokkendene.

Stokkandrikker - f5.6, 1/1000, ISO 200

 

Stokkandrikk - f5.6, 1/1250, ISO 400

 

Stokkandrikk - f5.6, 1/1000, ISO 200

Igjen alle sammen… en stor og oppriktig følt takk for INSPIRASJONEN der gir meg!!

Inne hos Petunia finner du flere innlegg i denne ABC-serien.

abc-i-ord-og-bilder

Reklamer

42 Comments

 1. Å ha ME er ikke lett. Jeg kjenner flere som har det samme og det er ikke noe kjekt å se hvordan hverdagen deres kan være. Jeg synes det er fint at du har funnet en ting som du føler lader batteriene – for det er veldig viktig å ha noe når tingene ser mørkest ut. Så fantastisk flink som du er med kamera og med bloggen din her, gir oss andre inspirasjon til å gjøre det vi gjør også. Klem:)

  • Mange sliter nok mye mer enn det jeg gjør Petunia. Dermed føler jeg nok ekstra stor glede over at jeg kommer meg ut med kameraet. For meg synes det langt viktigere å prioritere bruk av krefter på denne gleden enn å slite meg ut på det som ellers tapper krefter i hverdagen.

   Ville egentlig ikke plage dere med mine hverdagsproblemer, men følte jeg måtte benytte denne anledningen til å forklare hvorfor jeg tidvis ikke orker å gå så ofte på bloggbesøk.. og ikke minst takke dere alle!!

 2. Foto til inspirasjon kan gi energi. Ingen tvil om det. Flotte bilder også!

  • Det gjør så godt å komme seg ut i frisk luft og oppsøke stille steder. Kanskje det er grunnen til at jeg liker så godt å fotografere fugler og insekter. Ikke mye stress forbundet med det. 😉

 3. Wow för det sista fotot!! Ansiktsuttrycket och dropparna från hakan är bara så bra! Toppen!
  Inspiration var ett mycket bra val på en svår bokstav. Att ha inspiration att göra ngt som man mår bra av är värdefullt. Visst är det härligt med all inspiration man får av sina bloggbesökare! Sen besöker man andra i den mån man har tid och ork. Var rädd om dej:)

  • Glad du forstår Gärdsmygen. Jeg føler det nemlig litt ille at jeg ikke har overskudd til å gå på bloggbesøk som jeg gjerne skulle. Det går litt i bølgedaler, så snart ordner det seg sikkert igjen.. og visst skal jeg ta godt vare på meg selv. Det må du også gjøre! 😀

 4. Meget positive bilder til inspirasjon og glede

  • Takk skal du ha Tor!
   Synes det var så artig at disse to som er litt annerledes holdt så tett sammen. 🙂

 5. Kjenner meg delvis igjen i det du skriver om sykdommen din. Selv fikk jeg et alvorlig hodetraume da jeg var 21 år og det har både begrenset og beriket livet mitt. Jeg må velge mine kamper og gleder med omhu for å fungere godt. Nok om det. Ler!
  Nydelige bilder som vanlig fra deg, Inger-Johanne. Og en flott historie rundt disse endene som bringer dem nærmere meg som leser.
  Håper du får fine dager fremover med fuglene dine! Og takk for at du deler dem på bloggen din!
  Ps: Det du skriver om kommentarer inne hos andre; du har min fulle forståelse. Jeg/vi kan jo bare komme innom hit.

  • På en måte har sykdommen også medført noe positivt. Uten den ville jeg nok aldri ha begynt med å fotografere, og du verden så mange gleder jeg da ville gått glipp av! Dermed.. aldri så galt at det ikke er godt for noe. Og uansett er jeg en evig optimist. 🙂
   Dette med kommentarene hos dere plager meg. Får så veldig dårlig samvittighet. Gjør imidlertid så godt jeg kan når overskuddet er der.

 6. Du er til INSPIRASJON med bildene dine! 🙂 Virkelig! 🙂
  Det er en fryd å hvile øynene på dem.
  Jeg synest det er greit at du er åpen i forhold til sykdommen din. Ved å være åpen, møter man forståelse.
  Det finnes alltid noen som har det både verre og bedre enn en selv, men du må tenke på, og ta vare på deg selv.
  Jeg har selv flere kroniske sykdommer som fører til utmattelse og smerter, derfor vet jeg hvor mye denne hobbyen betyr. For meg betyr den også veldig mye. Det er godt å holde på med noe man orker og behersker. Og når resultatene blir så gode som gjennom bildene dine, ja da er det en sann glede! 🙂
  Kos deg videre med det du klarer og det som gir deg glede.
  God søndag!
  Klem.

  • Den første perioden forsøkte jeg å klare alt på vanlig måte, men det stoppet seg selvsagt og medførte bare at selvfølelsen stupte. Etter hvert har jeg innsett at man må ta hensyn til seg selv og prioritere gjøremål etter dagsformen.

   Fotograferingen fører så mye glede med seg og bidrar på en veldig god måte til å vedlikeholde/lade batteriene. Derfor kan du være viss på at jeg ikke gir meg med det første, og ser fram til mange trivelige og spennende fototurer gjennom sommeren!

   God klem til deg også Ida 😀

 7. Hei, så moro at du finner sjelde ender 🙂 kjempe vakre bilder du har fått av dem også. I vestfold, hvor jeg bor, så har vi ett fugleobservat på Jarlsberg inn mot Tønsberg. Der er det alltid fuglefotografer/tittere, for der er det sjeldne fugler. Og ved Gjennestadvannet også er nesten alltid sjeldne fugler, og dermed mange fugletittere. Er nok moro å følge med på! Du er i hvertfall kjempe dyktig til å fange disse vakre fuglene med kameraet ditt. Og som du sier; nå er sommeren på vei, og mye nye spennende ting er å ta bilder av 🙂 Gleder meg!!! Og gleder meg til å se flere spennende bilder fra deg også 🙂 Ha en fin søndag!

  • Neste gang jeg er i Vestfold skal jeg jammen legge turen både til Jarlsberg og Gjennestadvannet. Så kan jeg jo krysse fingrene og håpe en eller flere sjeldenheter dukker opp når jeg er der!

   Etter hvert byr det seg for resten garantert ganske mange muligheter. En god venninne skal nemlig flytte til Tønsberg i juni, og hun har satt av et fast gjesterom til meg. 😉

   Så er det sikkert mange artige insekter å jakte på hos dere også!

   Kos deg videre i søndagen du også Charlotte. Her går det i blogg og VM-finale i snooker. *ler*

 8. Nydelige bilder 🙂

  • Tusen takk Mariann 🙂

 9. Flott innlegg om inspirasjon, og nydelige bilder! Du kan mye om fugler også skjønner jeg!
  Selv sliter jeg med fibromyalgi, så har god forståelse for hva du mener!
  Klem fra Turid;)

  • Egentlig kan jeg ikke så veldig mye om fuglene, men litt har jeg plukket opp etter hvert som jeg har fotografert dem. Jeg leser i fuglebøkene mine og spør og graver når jeg møter «ekspertene».

   Ellers har vi nok mange felles erfaringer med sykdommene våre. Vi får holde på det gode humøret og gjøre det beste ut av hver eneste dag. Uansett hvor tung dagen kan virke, så er det alltid mange små positive øyeblikk. De er det viktig å ta godt vare på, for tilsammen gir de tonnevis med glede!

 10. Så flotte bilder! Sliter selv med kroniske sykdommer, så jeg kjenner meg godt igjen i det du skriver….. Men det gjelder å se mulighetene – ikke begrensningene 🙂 (selv om det ikke alltid er like lett)
  Klem til deg fra meg

  PS. ta en titt på min andre blogg: http://fotomorro.blogspot.com

  • Ikke sant! Den første tiden fortonet seg ganske svart, men etter hvert har jeg lært meg å se mulighetene og finne gledene… deriblant fotograferingen!

   Du verden! I den bloggen din ser det ut til at jeg kan finne mye å lære. Hos meg skorter det nemlig en godt del på redigeringsferdighetene. Skal studere nærmere både dette og hint der inne, og kanskje blir jeg med på en utfordring eller to også. Flott side!!

   Ønsker deg en flott uke Monica 🙂

 11. Masse flotte bilder til inspirasjon og glede! Føler med deg som sliter med en kronisk sykdom. Godt at du klarer å fotografere – det er som balsam for sjelen å komme seg ut å ta bilde av alt det flotte vi omgir oss med.

  – og når jeg reiser til Svalbard lover jeg at jeg skal kose meg litt for deg også 🙂

  Ha en fin søndag videre!

  • Supert.. og husk å vise oss bilder også da!!
   Fotograferingen har blitt en nesten altoppslukende hobby, og den er virkelig som balsam for sjelen. Ikke bare fotograferingen selvsagt, men det å oppleve alt det forunderlige som er å se ute i naturen.
   Håper værgudene smiler til dere mens dere er på Svalbard og at dere får en fantastisk tur!
   Kos deg videre i kvelden du også 😀

 12. Du tar noen utrolig flotte bilder.Har nettopp tatt en serie bilder av stokkand-hanner selv også,nydelige fugler med vakre farger.
  Synd med sykdommen du plages med,enda godt du klarer å ta bilder,det er det nok mange som er glad for,så vakre bilder som du tar,og at du lar andre få se dem.Lykke til videre med det.Du er til inspirasjon for mange selv vet du.

  • Tusen takk Anne-Berit, og jeg er selvsagt veldig glad for at mine bilder også kan gi inspirasjon! 🙂

   Noe er vi vel plaget med de fleste av oss, og så lenge jeg orker å fotografere skal jeg ikke klage. Alt rundt fotograferingen gir nemlig utrolig mye glede!

   Stokkendene er så visst noen nydelige fugler, og ekstra spennende er det å finne noen som er litt «annerledes». Den med hvitt bryst er en riktig flottenfeier, og kameraten kan liksom ikke måle seg med den. Det han ikke har av flotte farger tar han imidlertid igjen ved at han er den mest uvanlige. 😉

 13. Du er ei kilde til inspirasjon med dine vakre bilder, og desse var intet unntak:0)
  Synst det er flott at du vågar å vere open rundt sjukdomen din eg, då møter ein gjerne meir forståelse og….
  Klem

  • Jeg følte det riktig å si ifra om ME’en her i et ABC-innlegg slik at flere av dere blir klar over situasjonen slik den er. Nå vet dere i hvert fall hvorfor jeg ikke bestandig er i form til å gå på bloggbesøk. For øvrig har jeg heldigvis ikke problemer med å være åpen om sykdommen min. Den er der, og det er et faktum jeg bare må godta og ellers gjøre det beste jeg kan ut ifra dagsformen.

   Det er så mange som inspirerer her inne, og jeg er veldig takknemlig for at du regner mine bilder med i den sammenhengen. Tusen takk skal du ha Line! 🙂

 14. Ingen tar så fine fuglebilder som deg. 🙂 De er i en klasse for seg selv.
  Leit å lese at du har ME. Godt at du finner glede og inspirasjon i både fotografering og blogging.

  • Det var vel kanskje å ta litt hard i GAWO, men tusen takk skal du ha likevel.. og jeg ble selvsagt veldig glad!! 😀

   ME’en har jeg etter hvert lært meg å leve med, og så lenge jeg kommer meg ut i naturen med kameraet skal jeg ikke klage.. i hvert fall ikke så dere hører det. 😉

 15. Godt med noko som gjev glede og inspirasjon i ei vanskeleg tid. Eg sleit veldig med fibromyalgi i årevis, veit kor slitsomt det er å ikkje makte stort. Eg er i dei siste åra blitt nesten frisk. Det er som eit under for meg og eg set utruleg pris på livet utan kroniske smerter.

  Ønskjer deg mange gode fotogleder i kvardagen 🙂

  Bilda dine er til stor inspirasjon for meg!!!

  • Så fantastisk at du nesten har blitt frisk Marie, og for en ubeskrivelig lettelse det må være!! 😀

   Selv er jeg veldig, veldig glad for at jeg fant på å begynne med fotografering. Tror neppe jeg kunne valgt noe som på så mange måter bidrar med positive ting, og jeg er også veldig glad når bildene mine kan inspirere videre. Tusen takk skal du ha!!

 16. Nydelige bilder av en flott fugl!! skjønner godt du vil bruke kreftene du har på å fotografere.

  Jeg har en vinnende som har blitt frisk av ME, hun reiste til London og fikk behandling der…kosthold og trening. Så det er jo håp, og det syns jeg er bra:-))

  Ha en fin uke på alle vis.

  • Jeg har undersøkt og blitt testet, men den formen for behandling var visst ikke tingen for meg. Det er imidlertid helt suverent at noen kan hjelpes og bli friske!! Noen får også veldig god hjelp i Kina.
   Visst er det håp. Hele tiden forskes det, og før vi vet ordet av det skal du se de finner en behandling for oss alle. 🙂

   Ha en riktig fin uke du også Randi. Jeg måtte benytte finværet og har vært ute med kameraet i hele dag.

 17. Først vil jeg si at du er en inspirasjon i deg selv med alle de flotte bildene du deler med oss! Det at du får samlet krefter og ladet opp litt ved å ta bilder er supert, vet at hverdagen kan være en utfordring i seg selv med sykdommen din. Det er godt og se at du bruker energi på det som gir deg mest. Flotte bilder! 🙂

  • Så langt er fotograferingen den aller beste medisinen for meg, og jeg er så glad jeg valgte nettopp denne hobbyen Rune!! Dette kan jeg jo gjøre helt i mitt eget tempo og få massevis av glede i tillegg.
   Alt går litt i bølgedaler, og nå har jeg vært nede i en liten dal. Føler heldigvis at det går den rette veien igjen. Kjenner at lysten på bloggbesøksrunder så smått begynner å melde seg og det er et positivt tegn. Lader opp litt til.. så kommer jeg tilbake for fullt! 🙂

   Du er for øvrig en av de som gir meg aller mest inspirasjon Rune, både gjennom kommentarene og bildene dine.. og den herlige humoren du legger for dagen. Sitter her og humrer for meg selv bare ved tanken.

 18. Leit å høre at du er plaget med ME, det er ikke en enkel sykdom å ha, og som du sier er en av lisene at man føler at man ikke strekker til. Godt at du har en aktivitet som fotografering til å fylle på.
  Jeg er jo kronisk syk selv, og har det på samme måten, fotografering og blogging (og i mitt tilfelle lett haging) kan jeg mestre, og du og du så viktig det er å ha noe fint i hverdagen som man orker å gjøre og som gjør godt og bringer konkrete resultat.

  Du er absolutt en inspirasjon med denne herlige bloggen, takk for alle bildene!

  • Jeg er veldig takknemlig for at jeg ikke har noe langt mer alvorlig enn ME. Med list og lempe går nemlig dagene ganske bra. Jeg ville bare takke for inspirasjonen dere gir meg og gi en forklaring på hvorfor jeg tidvis ikke beveger meg så langt utenfor min egen blogg.

   Det styrker selvfølelsen å mestre i hvert fall noe, og fotograferingen er virkelig super i så måte. Den gir mange flotte opplevelser, den gir utfordringer og resultater.. som hele tiden kan forbedres. Akkurat hva jeg trenger. Så er det en ekstra stor glede å kunne dele bildene med dere!

   Snart håper jeg å få opp hjemmesiden min igjen. Det krever imidlertid en litt for stor innsats akkurat nå. Gruer meg på en måte til å starte fra bunnen av en gang til, men du verden så trivelig det skal bli å vedlikeholde den senere.

   Vi får kose oss hver på vår kant med det vi klarer. Noen hage har jeg ikke å stelle i, men verandaen kan bli fin i løpet av sommeren den også. Tusen takk for hyggelige ord Anne, og ha en fortsatt finfin uke med både godt foto- og hagevær. 🙂

 19. Det er så godt å se at du prioriterer å gjøre det du har glede av ! ME er en lei sykdom som jeg vet endel om, jeg syns du er utrolig flink til å prioritere og vi kan alle føle gleden din over delt fotoglede 🙂

  Du er en stor inspirator og et stort forbilde både når det gjelder fotografering, utvisning av særdeles god bloggskikk og takling av en vanskelig sykdom.
  Jeg er neppe alene om å være veldig glad for at du finnes her ute på verdensveven 🙂

  Sender de aller beste kveldsklemmer og ønsker deg en fortsatt vårlig opptur !

  • Egentlig brude jeg nok være flinkere til å prioritere og være fornuftig, for som du vet så biter jeg av og til over litt mer enn jeg burde… og det straffer seg *ler*. Men den som intet våger intet vinner. 😉

   Jeg har blitt så utrolig glad i å fotografere MadJoy, og dersom bare en brøkdel av den gleden gjenspeiles i bildene er jeg mer enn fornøyd!

   En kjempestor og takknemlig kveldsklem kommer susende… og med litt fornuftig prioritering er nok godformen på plass igjen om ikke lenge.

   Takk for at du er den du er MadJoy 😀

 20. Hei! Flotto bilder du tar da;-) Blir ihvertfall inspirert til å fortsette å ta fuglebilder jeg å, når jeg ser disse. Flott at du gir ME et ansikt, utredes selv for sykdommen i disse dager og har som deg funnet glede av det å få komme seg ut å ta bilder. Stå på videre;-)

  • Tusen takk Dan 🙂
   Jeg har på følelsen at fotografering på så mange måter er en givende hobby for oss med ME.
   Ønsker deg lykke til på ferden videre. For meg tok det 12 år før systemet ville innse og godta uttalelser fra diverse leger om at jeg faktisk har ME. Skremmende!!
   Vi får uansett stå på videre og gjøre mest mulig ut av denne flotte hobbyen vår. 😀

  • Flabben Unplugged
  • Posted 13 mai 2009 at 12:45 pm
  • Permalink
  • Svar

  He-he, jeg må le av meg selv her Hanne. Jeg spurte deg i et annet innlegg her om det var noe action her da?

  Nå har jeg bladd litt i innleggene dine og du har jo flust med kommentarer i dem alle 🙂

  Et lite spørsmål til noe du nevner til slutt i dette innlegget.

  Du sier at tamender hører til stokkendene.
  Det er ikke at de hører til grassandfamilien du mener da? De som har «anas» som pre i deres latinske navn. Som anas platyrhinchos for stokkand og anas crecca til krikkand.

  Håper jeg ikke husker feil nå, det ville være litt flaut 😉

  Jeg har nemlig ikke slått opp i fugleboka for å sjekke disse latinske navnene.

  Håper du har noen deilige fine dager Hanne.

  Kos deg, det ville jeg gjort 😉

  • Du trenger slett ikke le av deg selv Flabben! Ting fungerer litt annerledes her inne enn på VGB, og man må nok pinge innlegg og være aktiv dersom man skal få noen respons. Nå har jeg vært inne i en «dårlig» periode uten overskudd til å kommentere særlig mye selv. Det gjenspeiles selvsagt i mottatte kommentarer også… ABC-innleggene unntatt. Heldigvis er formen for oppadgående igjen, men jeg må fremdeles være på vakt for ikke å bite over for mye på en gang. Har utrolig nok lært etter hvert. 😉

   Du kan mye, mye mer om fugler enn meg Flabben. Dette med at tamender er stokkender har jeg fra en mail jeg mottok fra lederen av NOF’s sjeldenhetskomite. Ellers hadde jeg aldri våget å komme med en slik påstand. På den annen siden kan det godt være at det du sier er det han egentlig mente.

   Dagene mine er så deilige som de kan få blitt med massevis av fotografering. Rekker nesten ikke å redigere en gang. Det får jeg heller styre med på regnværsdager.

   Ta godt vare på deg selv du også Flabben.. og nyt dagene!

   Er for resten veldig, veldig, veldig misunnelig på den forestående Afrikaturen. Skulle mer enn gjerne vært med jeg også, men må ta hensyn til formen. Hadde nok gått i kjelleren allerede lenge før vi hadde landet. Derfor gleder jeg meg til å ta del i opplevelsene gjennom bildene dine i stedet!!

   God klem fra meg til deg 🙂


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: