Hopp over navigasjon

Løvetann - f16, 1/160, ISO 200

For meg er løvetannen et yndet motiv, og spesielt når den er avblomstret. Stadig er jeg på jakt etter den som bare har ett frø igjen øverst på et ellers bart hode. Ennå har jeg imidlertid til gode å finne en slik. Nedefor vil dere se en som bare har tre frø igjen. Jeg forsøkte å plukke bort to av dem, men som alltid tidligere forsvant også denne gangen det siste frøet i forsøket. Dermed får jeg nok bare lete videre og forsøke meg på frønapping igjen.

Det er i grunnen en liten utfordring å ta bilder av slike avblomstrede løvetenner også. «Fallskjermene» har lett for å bli utbrent mot en mørk bakgrunn, og hvis det kommer et lite vinddrag har de lett for å komme ut av fokus. Med litt finjustering av blender/lukker går det imidlertid som oftest helt greit… og det vil dere antagelig legge merke til at jeg har gjort mens jeg tok disse bildene.

Løvetann - f14, 1/320, ISO 200

 

Løvetann - f11, 1/320, ISO 200

 

Løvetann - f6.3, 1/500, ISO 200

 

Løvetann - f14, 1/160, ISO 200

 

Løvetann - f13, 1/200, ISO 200

Riktig artig var det når jeg fotograferte akkurat denne løvetannen, for mens jeg satt der med blomsten i fokus…

 

Løvetann - f10, 1/500, ISO 200

… dukket plutselig denne tege opp i bildefeltet. Slikt setter jeg pris på!

Det skal altså ikke mer til enn en vissen liten løvetann og et insekt for å gjøre denne damen lykkelig. 😉

Løvetann - f10, 1/500, ISO 200

(Før markøren over bildene for EXIF-info, og klikk for å se dem i større format.)

Reklamer

26 Comments

 1. Hadde aldri trodd løvetann kunne være så spennende og fin. Men det fikk jeg virkelig oppleve å se nå nå, fantastisk 🙂

  • Det kan være mye spennende som skjer på en liten løvetann Bente, både mens den blomstrer og senere mens den visner. Så hyggelig at du liker bildene. Tusen takk! 🙂

 2. Veldig fin vinkling på temaet. Skal jeg trekke fram noen her, så må det bli bilde nr. 5.

  • Det bildet du trekker fram har litt av det jeg er på jakt etter, og det var to av disse frøene jeg forsøkte å nappe ut.. men så løsnet selvsagt alle tre. :/

 3. Spennende vinkler, og nr 5 og siste bilde var helt topp..
  Ha en topp uke..

  • Jeg synes det er artig med disse løvetennene. Neste prosjekt tror jeg blir å fotografere dem i det sene kveldslyset. Tror det kan gi en fin stemning. Kryss fingrene for at jeg da finner den som bare har ett frø igjen på hodet sitt.
   Jeg skal gjøre det meste ut av hver dag Lavina, men nå ser det ut til at værgudene ikke vil være på vår side lenger. Aldri så galt at det ikke er godt for noe. Kanskje jeg da får tid til å redigere litt mer av alt det som ligger og venter.
   Håper du får smake av godværet vi nettopp har hatt. 🙂

 4. .. drømmer om å investere i den macro’n du har ..

  dæsken det er forskjell, vanvittig flotte bilder!

  • Vet du.. jeg er så utrolig glad i denne macroen!! Angrer ikke en eneste dag på at jeg fulgte rådet FotoVideo ga meg og kjøpte nettopp den.
   Ønsket om å komme enda nærmere er imidlertid her fremdeles, så kanskje blir det en mellomring etter hvert også. 😉

 5. Løvetannen er nesten flottere når man ser den avblomstret slik som her. Falt spesielt for den første frisyren, altså!

  • Jeg er helt enig med deg i at løvetannen er aller mest spennende når den er iferd med å visne. Men den er nå pen ellers også da, og ser man nøyere på den så foregår det litt av hvert mellom de gule kronbladene.
   Hadde vi malt et lite ansikt på det øverste bildet kunne det blitt en riktig artig liten fyr med strittende hår og skjegg. 🙂

 6. Her var det mye bra Inger Johanne…
  Løvetann er en spennende blomst og flott motiv

  • Nå ble jeg virkelig glad Geir.. både for at du liker bildene jeg har tatt og ikke minst for at du stakk innom!!
   Håper du har tittet bakover i tid også. Der ligger det nemlig litt av hvert jeg gjerne vil du skal se. 😉
   God klem!!

 7. Nå ble jeg motivert til å gjøre alvor av et innfall jeg hadde forleden (da jeg var ute og knipset abstrakt) om å prøve å gjøre noe spennende med løvetann. I morra er det meldt finvær her i Stavanger. Da skal jeg leke meg med kamera, makroen jeg har lånt av brodern og løvetennene borti veien.
  Vakre bilder, Inger Johanne. Og så spesielle som bare du får det til. Takk!

  • Jeg er sikker på at du kommer til å få til noe helt spesielt Ståle, og det skulle ikke forundre meg om du finner en som bare har ett frø igjen på toppen av hodet også. Gleder meg til å se.. og kos deg i finværet!!
   Her skal visst været bli så som så. Dermed blir det nok kaffebesøk i stedet for fotografering her i huset.

 8. Dette er manges store plage, men hvis de ser disse bildene så endrer de mening,det er jeg helt sikker på. Veldig pene bilder 🙂

  • Jeg tviler vel på at hageentusiaster noen gang kommer til å sette pris på løvetannen, men for meg er de i hvert fall noen fine motiver. Så er det jo skikkelig artig at bildene kan inspirere.

   Ståle har visstnok noen planer, og jeg er veldig spent på hva han har i tankene!

 9. Flotte løvetann bilder dette… jeg prøvde meg litt med det for en stund siden jeg og… flotte bilder.

  • Om motivene (mot formodning) ellers skulle glimre med sitt fravær i løpet av sommeren, så vil løvetannen alltid by på muligheter. Tror man kan få til mye spennende ved bruk av ulikt lys. Har planer om å forsøke meg litt på slikt i løpet av sommerkveldene.

   Så er det nok mye jeg har gått glipp av inne hos deg Ivar. Beklager det, og bør nok ta et dypdykk!!

 10. Her likte jeg spesielt bilde nummer 1 og bilde nummer 5… Bilde nummer 1 på grunn av detaljene og linjene, og bilde nummer 5 på grunn av komposisjonen med den ensomme løvetannen som mister sine siste frø 🙂 Flotte bilder!

  • Akkurat komposisjonen i slike bilder kan bli litt problematisk.. i hvert fall for meg hvis jeg skal følge «reglene». Ofte føles det nemlig mer riktig å midtstille. Dessuten konkurrerer hodet og frøene på en måte med hverandre om å få hovedfokus.

   For øvrig trekker du fram de to bildene jeg også liker best… og tusen takk! 😀

 11. Så fantastiska foton av maskrosen (lövetannen)!!! Jag njuter!

  • Så hyggelig Gärdsmygen.. og nå lærte jeg at den heter maskrosen på svensk. Alle tiders! 😀

 12. Dette er kunst! Takk for nydelige bilder!

  • Du verden… tusen takk skal du ha!! 😀

 13. Igjen har du gjort det!!!!
  Skapt underverker av blomster som de fleste hater ,og ikke gidder å kaste to blikk på engang

  Vakkert!!

  • Siden jeg ikke er noen hageentusiast har jeg et av helt avslappet forhold til løvetannen. Ute på hytta blir den bare et offer for gressklipperen og bidrar sammen med all mosen til at plenen ser grønn og fin ut. 😉
   Synd at den skaper problemer for mange. Løvetannen er jo i grunnen både pen når den blomstrer og når den står der med frøene sine.
   Jeg har for resten sett at spesielt spurven er iherdig med å klippe av fallskjermene og ta frøene med hjem til sine små. Dermed har planten i hvert fall én nytteverdi.

   Måtte innom for å titte på pusungene dine, og du verden for noen hjerteknusere de har blitt! Akkurat nå er nok Elleville Elmer den som ligger mitt hjerte nærmest, men det kan forandre seg fort etterhvert som de vokser opp. Eller kanskje ikke.. for siden han er en gutt blir jeg ikke alt for fristet! Har jo bare jenter jeg vet du.


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: