Hopp over navigasjon

Gråspurv hann - f6.3, 1/1600, ISO 200

Etter en strålende dag hadde sanden som ligger i ridebanen på Ekeberg blitt varm og god, og spurvene lot ikke denne sjansen gå ifra seg. På rekke og rad la de seg ned, rugget seg til små groper og så virkelig ut til å nyte ettermiddagsbadet sitt. De gikk ikke av veien for å tilrøve seg en grop som så enda bedre ut enn sin egen heller. Riktig fornøyelig var det å se hvordan de holdt på.

Jeg måtte ta kameraet av stativet, holde optikken kloss inntil og fotografere gjennom et vinglete gjerde for å fange disse øyeblikkene. Mange fikser dette med håndholdt 500mm så lett som bare det. For meg er det imidlertid slett ikke enkelt og jeg sliter for å holde kameraet rolig nok. Derfor ble jeg fornøyd med meg selv når jeg så at bildene ble såpass skarpe.

(Før markøren over bildene for EXIF-info, og klikk for å se dem i større format.)

Gråspurv hann - f6.3, 1/1600, ISO 200

 

Gråspurv hann - f6.3, 1/1600, ISO 200

 

Gråspurv hann - f6.3, 1/1600, ISO 200

Med så mye sandsprut er det vel ikke til å unngå at litt kommer inn i nebbet også:

Gråspurv hann - f6.3, 1/1600, ISO 200

 

Gråspurv hann - f6.3, 1/1600, ISO 200

Slik ser altså spurven ut under vingene:

Gråspurv hann - f6.3, 1/1600, ISO 200

Det var selvsagt ikke bare gutta som koste seg.. jentene også:

Gråspurv hunn - f6.3, 1/1600, ISO 200

Reklamer

30 Comments

 1. ja, når vi hadde høner her hjemme så oppførte de seg likedann, så de fikk ha en egen sandkasse. Dette klarte du bra igjen. Bildene er flotte de.

  • Hvis hønene dine koste seg like mye i sanden som disse spruvene, er jeg sikker på at de satt veldig stor pris på sandkassen sin!
   Jeg ble oppriktig overrasket og glad over at bildene ble såpass skarpe.

 2. Vilka fantastiskt söta bilder!! Så gullig den är där med sitt «torrsim».

  • Jeg måtte bare få bilder av dette, for de var så utrolig søte der de badet. Så fikk det heller stå sin prøve at jeg ikke kunne bruke stativet denne gangen. Tørrsvømming må tydeligvis være godt for fjærdrakten.

 3. Kjempeflotte bilder 🙂

  Kjempeflink er du 🙂

  • Tusen takk skal du ha Mariann! 🙂

 4. Åh så søt den var! Flott DOF også.

  • Visst er de søte når de holder på som dette, og det virker som om slike sandbad er en riktig nytelse for dem. Hmm.. lurer på hva denne formen for bading bidrar med. Kan det være at de kvitter seg med utøy mon tro?

 5. Helt fabelaktig! Ikke visste jeg at spurvene holdt på slik heller.

  • Tusen takk Gry!
   Jeg har visst at de liker å ta slike sandbad, men det er først nå jeg har fått fotografert det.. og først nå jeg lurer på hvorfor de gjør det. 😉

 6. De er bare så herlige når der driver på slik, vi fikk i fjor se mange linærler på samme måten, tror vi satt en time å så på dem bare. For et flott syn!

  • Ja, det må ha vært et virkelig trivelig skue!
   Jeg har ikke sett linerlene holde på i sanden, men ute på hytta yndet de å legge seg i gresset når det var modent for en klipp. Der bruste de seg opp og ble liggende i lange stunder. Antagelig «badet» de ikke, men fikk kanskje kjølet seg ned på varme dager.
   Noen ganger lå de så lenge stille at jeg var redd for at de var døde! Det var de heldigvis ikke.

 7. Ååå så herlige bilder! Det ser jo ut som de koser seg glugg ihjel. Jeg vet ikke hvorfor de gjør dette, men tipper på at det er for å bli kvitt litt ubudne gjester..
  Du – når det gjelder å holde kameraet rolig. Det har jeg også problemer med og jeg lurte på om en slik fjernutløser kunne hjelpe meg – kan jeg spørre om du har noen erfaring med det? Ha en fin dag!

  • Jeg har trådløs fjernutløser til mitt kamera, og når jeg skal ta bilder med laaaang eksponering fungerer den helt topp. Den er også hensiktsmessig i de tilfeller hvor jeg ønsker å holde meg skjult. Da har jeg kameraet på stativ, stiller inn alt, trekker meg tilbake og fyrer løs i det rette øyeblikket.

   Ellers er det stativ som gjelder for meg når jeg har telen på kameraet. Egentlig burde vi nok bruke stativ hele tiden, men av bekvemmelighet hender det av og til at jeg lar det bli hjemme. 😉

 8. Dette var morro å se, for dette har jeg aldri sett før. Det nederste bilde får meg til å tenke på en laaang dupp, etter et godt varmt bad/sandbad 🙂

  • Kanskje de trakk seg tilbake og tok en liten velfortjent høneblund etter disse badene. Det høres i hvert fall veldig behagelig ut. 😉
   Hunnen på det nederste bildet dupper nok ikke av, men det kan så absolutt se slik ut. I stedet vipper hun nok opp sand med nebbet sitt. 🙂

 9. Tusen takk for svar, jeg lærer og lærer 🙂

  • Skulle da bare mangle! Jeg kan ikke så veldig mye, men de erfaringene jeg har gjort meg deler jeg mer enn gjerne. 🙂

 10. Dette var virkelig artige bilder som fikk meg til å smile, de er jo så nydelige! Flink du!

  • Så flott at bildene fikk fram smilet Kjersti, selv om de søte spurvene skal ha hovedæren… og tusen takk skal du ha! 😀

 11. Kjempeartige bilder… hadde vært morsomt å se det der ja… Og det er nok veldig logisk hvorfor de gjør det…

  • Det er artig å se fuglene ta slike bad, og den eneste logiske forklaringen jeg finner er at de vil kvitte seg med utøy. Dermed er nok slike sandbad både nyttige og behagelige for dem.

 12. Du fotograferer som en poff! Aldeles nydelig. Tusen takk: Håper du har det fint om dagen og koser deg med forsommeren. Klemsiklem:)

  • Tusen takk skal du ha, og jeg setter ekstra stor pris på at nettopp du liker disse bildene!
   Jeg koser meg så ofte og så mye jeg bare evner, og det er ikke lite! Har så mange planlagte «fotoprosjekter» at jeg nok ikke kommer til å rekke over dem alle.
   Håper du også nyter dagene til fulle du også, og en riktig gooood klem kommer susende over til deg! 🙂

 13. Om sider fikk jeg tid å stikke innom deg, og det er en alldeles moro spurveserie du har fått med deg. Det er ikke lett med håndholdt kamera, men jeg synes du klarte det fint her.. Moro å se at fugler koser seg sånn!
  Siden jeg ikke har blogg nå for tiden, legger jeg ved link til min side hvor jeg laster opp bilder gratis. Der får du se de to siste bildene jeg tok i går kveld under fart..
  http://no.fotoalbum.eu/Eremitten/a162714/00000031

  • Lavina.. jeg mistet nesten pusten da jeg så den vidunderlig vakre Åpenbaringen din! Tror aldri jeg har sett noe himmelbilde som kan måle seg med det!! Antagelig får jeg ikke se det heller. 🙂
   Disse spurvebildene blekner i forhold Lavina!

 14. Det har jo vært så trasig vær lenge.Men i går kveld tok vi turen ut til nærområdet mannen min er i fra. I nærheten av Sommarøya. Tok med kamera med tanke på at kanskje sola ville komme. Men det var bare et lite glimt, og under fart til og med.. Men jeg lovpriser sportsfunksjonen på kamera..
  Dine spurvebilder, og alle dyra du har tatt bilder av har gledet mang et hjerte skal du vite. Så blekner gjør de ikke!
  Klem til deg..

  • Det er nesten utrolig at du har tatt det bildet i fart!! Av og til er det tydeligvis meningen at man skal ha lykken på sin side Lavina, for makan til resultat!!

 15. For en deilig serie av pur livsnytelse! Du har fanget action og glede på en lekker måte. Flotte og skarpe bilder – som vanlig. Lekkert komponert med bare det som virkelig teller i bilderammen. Dette liker jeg!

  • Det var sikkert godt for dem å bli kvitt både dette og hint fra fjærdrakt og hud, og sikkert deilig og varmt i sanden.

   Jeg liker å sette hovedmotivet i fokus. Problemet er som oftest i stedet at jeg går for tett på. Det blir feil det også. Derfor jobber jeg med å få til en gyllen middelvei. 😉


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: