Hopp over navigasjon

Junifrost - f5.6, 1/640, ISO 200

Etter først å ha kommet i seng ved to-tiden natt til idag, våknet jeg av en eller annen grunn igjen bare drøye to timer senere. Dette er slett ikke likt meg!!

Jeg sto nå likevel opp og da jeg så at det var et nydelig vær ute, bråbestemte jeg meg for å ta en morgenøkt nede ved Østensjøvannet. Som tenkt så gjort. Før klokka rakk å bli seks var jeg på plass ved vannet.  Men hva fikk jeg se!!??!! Ikke bare dampet morgendisen over vannet, det var jammen meg rimfrost på bakken også!!

JEG VIL IKKE HA RIMFROST OM SOMMEREN… JEG NEKTER!!

Heldigvis smeltet alt igjen etter hvert som solstrålene spredde sitt varmende lys over bakken, og da var det som om millioner av diamanter strålte mot meg. Og jeg.. jeg ble selvsagt dyvåt på bena men hadde noen fine timer der nede likevel. Etter hvert vil dere sikkert få se mer av det jeg festet til brikken denne morgenstunden.

(Før markøren over bildene for EXIF-info, og klikk for å se dem i større format.)

Junifrost - f7.1, 1/15, ISO 200

 

Junifrost - f8, 1/50, ISO 200

 

Junifrost - f8, 1/60, 200

 

Junifrost - f9, 1/1000, 200

Reklamer

22 Comments

 1. Absolutt den fineste tiden på døgnet.

  • Hadde jeg bare kommet meg i seng litt tidligere, skulle det nok blitt mange fine morgenstunder på meg. Det var virkelig flott.. sånn rent bortsett fra rimfrosten da. 😉

 2. Det var tross alt litt småpent dette!
  Og det øverste har jo en flott stemning.

  • Jeg kunne nesten grått over at jeg ikke hadde hele fotobagen med meg i dag i stedet for bare 200-500 tele. Den er jo ikke akkurat optimal når det man ønsker å ta er macro- og stemningsfulle oversiktsbilderbilder. Dermed måtte jeg bare gjøre det beste ut av situasjonen slik den var.
   Men frost da Svein.. i juni.. her i Oslo!!
   Uhørt av værgudene å holde på slik!!

 3. Pene bilder dette her, men som du sier… Frost i juni er fy-fy

  • Jeg måtte jo dokumentere dette, for ellers hadde vel ingen trodd meg! 😉
   Skulle så gjerne hatt macroen med i dag for det var så utrolig mange flotte motiver.. men telen fikk gjøre nytten.

 4. Hadde jeg ikke sett det på bilde så ville jeg sagt at du tullet – rimfrost i juni?? Vel, jeg nekter sammen med deg hehe. Det øverste bildet er så nydelig!

  • Godt vi er fler som nekter å ha rimfrost på denne tiden av året. Nå skal det jo være sol og sommer og varme, gode dager!!
   Selv om jeg bare hadde telen med i dag forsøkte jeg å ta noen stemningsbilder. Har noen andre på lager som dere skal få se senere en dag. 🙂

 5. Det hjelper ikke hvor mye du enn nekter. Ler! Men du kan jo trøste deg med at det ble fine bilder du kunne vise oss.

  • Jeg vet det Anne-Sophie, men kanskje.. bare kanskje finnes det noen værguder et eller annet sted som hører på meg likevel.
   Bildene ble som de ble med telen på kameraet, og egentlig greie nok. De skulle jo egentlig bare dokumentere. 😉

 6. Underbara morgonbilder!! Hoppas du fått sova under dagen. 🙂

  • Jeg tenkte på deg i dag morges da jeg bestemte meg for å dra avgårde selv om jeg hadde fått minimalt med søvn. Du tar jo så mange nydelige stemningsbilder tildig på morgenen, og du vet jeg har hatt planer om å komme meg opp jeg også. Og hva møtte meg annet en rimfrost!!!! *ler*

   Nei det har ikke blitt noe søvn enda, men det tar nok ikke lang tid nå før jeg legger hodet på puten/kuddan.

   Natt-i-natt 🙂

 7. I alle dager, det er ikke dette vi ønsker nå på denne årstiden, frost hører vinteren til. Er det ikke «sommer» nå da? Men det ble veldig pene bilder av det da 🙂 (Nok en grunn til å ikke stå så tidlig opp, jeg vil ikke se frost, hehe)

  • Kanskje dette var en advarsel fra naturens side Rune, om at vi bør holde oss under dyna lenger enn som så! *ler*

 8. Rimfrost?! Nå?! Neineineineinei!

  Jeg burde også stå opp tidlig for litt fotografering iblant, ble litt misunnelig på det alvedans-bildet ditt (morgen- og kveldsdis = alvene danser 🙂 ) Lyset om morgen er også veldig fint, sies det.

  • Morgen- og kveldslyset gir som oftest veldig fin stemning i bildene. Dessuten har jeg inntrykk av at man ofte kan være heldig med å få speilblank vannoverflate om morgenen.
   Jeg tok flere «alvedans-bilder», og noen av dem skal jeg vise dere om en liten stund. 😉

 9. Rim eller ei, det ble iallefall veldig flotte bilder av det… her er det rundt 30 nå og liten sjanse for rim om morgenene… 😉

  • Høres helt perfekt ut Ivar! Vi fikk så vidt smake på slike temperaturer i pinsen, og jeg håper av hele mitt hjerte at ikke DET var sommeren for i år!!
   Planen var å fotografere svaneungene som nå tydeligvis er klekket, slett ikke rimfrosten! Derfor hadde jeg ikke macroen med meg. Sukker fremdeles litt over det. For resten ble det ingen bilder av svanene heller. De holdt seg nemlig på et område jeg ikke kom til. Akkurat med dem byr det seg imidlertid flere anledninger. Det samme er vel litt mer usikkert når det kommer til juni-frosten.

 10. Jeg liker bilde nr tre veldig godt, fine farger! 🙂

  • Så hyggelig Corvus!
   I mine øyne er ingen av disse bildene akkurat verdens navle.. men pytt! Tok dem i grunnen bare for å dokumentere rimfrosten. Dermed setter jeg stor pris på at dere liker dem til tross for at de ble tatt med veldig uhensiktsmessig optikk.

 11. Jeg holder med deg i å nekte rimfrostens ankomst midtsommers. Men det er da vakkert, da. Glad du var der of fanget trolldommen )så slapp jeg å ut i kulden 😉 )
  Jeg ble mest fascinert av det første og det siste bildet her. De hadde noe veldig drømmende og magisk over seg.

  • La oss håpe det er slutt på rimfrosten fra nå og fram til desember Ståle, og i den perioden skal vi ha varmt og fint vær!! Når værgudene gir oss rimfrost i juni, synes jeg nemlig godt de kan sørge for at varmen vedvarer leeeeenge. 😉

   Disse bildene tok jeg mest for å dokumentere frosten, og hadde bare 200-500 til rådighet. Derfor setter jeg stor pris på at jeg likevel fikk formidlet noe av stemningen. 🙂


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: