Hopp over navigasjon

Tulipan - f16, 1/250, ISO 200

Mens jeg drev på med redigering i går kveld fikk jeg lyst til å leke meg litt med noen av bildene. Synes enkelte av dem ble ganske artige når jeg gjorde dem helt runde på denne måten. Det ble i hvert fall en ny vri i forhold til bildene jeg tidligere har lagt ut.

Alle bildene blir litt fortegnet når jeg bruker denne effekten. Dette kommer ganske klart fram på bildet under. Derfor er det heller ikke alle bilder som egner seg.

Blomst og insekt - f14, 1/160, ISO 200

 

Blomst - f16, 1/160, ISO 200

 

Tege - f14, 1/125, ISO 200

Til slutt må jeg også ta med en «blomst» som slett ikke er noen blomst, men som likevel lyser opp i hverdagen min. Bildet er tatt inn i vinduet på den lokale kaffe- og lunsjbaren vår, Amocca. Den er ikke stor denne kaffebaren, men oser av sjarm og hjemmehygge. Jeg anbefaler absolutt at dere stikker innom den dersom dere skulle være på Lambertseter. Men dere må eventuelt være raske. I løpet av et år vil den nok ikke lenger være her.

Den er nemlig ikke tilbudt plass i det nye senteret som skal åpnes neste år. Hvorfor må det være slik at de små alltid taper i konkurransen med de store.. uansett hvor høyt verdsatt de er av lokalbefolkningen!?! Jo da, jeg vet det nok.. det er antagelig de økonomiske kravene disse små ikke kan garantere å innfri.

Jeg kommer til å savne Amocca av hele mitt hjerte!

Amocca - f5.3, 1/80, ISO 200

(Før markøren over bildene for EXIF-info, og klikk for å se dem i større format.)

Reklamer

20 Comments

 1. God formiddag I.J og jeg fikk stor sans for disse rundingene dine. Synd at dere kommer til å miste Amocca, og det var flott det nederste bildet.. Moro å leke litt med bilderedigeringsprogrammet som man har. Det er så mye finesser synes jeg så det tar tid.. Men har en stor bunke med fotoblader, og kurs i PS. Skal ordne det i en mappe en regnfull dag.. Ha en fin helg, skal til Senja i morgen.. Husøya her kommer jeg!!

  • Hei på deg Lavina 🙂
   Jeg håper Amocca etter hvert finner nye lokaler ikke for langt unna slik at den også etter 2010 kan være det faste stedet mitt!
   Er det CDene som følger bladene du sikter til når du nevner kurs i PS? Jeg har også en del av dem, men har foreløpig ikke kommet så langt at jeg har fått sjekket dem ut. Hvis det er et annet og mer «altomfattende» kurs skulle jeg veldig gjerne vite hvor jeg får tak i det!!
   Denne effekten jeg har brukt her ligger i Painshop Pro. Dette programmet bruker jeg stort sett bare til å sette på kantlinjer og spesielle effekter. Der er det nemlig så såre enkelt!
   Kos deg på Senja!! Regner med vi får en fotorapport etter hvert. 🙂

 2. Dette var lekkert. Jeg tenker at slike motiv skulle de hatt på skåler og asjetter og kopper på kaffebaren – eller hjemme hos deg selv. Få laget en prøvekolleksjon og markedsfør den. Fine gaver også 🙂

  • Egentlig er dette en ganske god idé, men det koster sikkert en formue å få laget noe slikt. Det koster imidlertid ingen ting å undersøke. 😉
   Takk for tipset!!

 3. Nei, det er ikke cd jeg sikter til. Det er inne i fotobladet.. Jeg kopierer å skriver ut å setter i mappe.. Skal kjøpe meg blekk til printer, og få det i alfabetisk system. Lett å finne fram vet du. Painshop pro er ok program. Jeg har elements 7. Da får jeg lasta opp RAW bildene. Lettere å jobbe med.

  Så i avisen her at det var Photoshop kurs, man måtte ha programmet og egen laptop og kurset kosta ca 1700 kr.. Jeg har ikke rygg til å holde på i timesvis.. Men skal sjekke fotokurs han kjører.. 🙂 Meldt godt vær i morgen. Var god ide Phalloides kom med!!Lykke til!

  • Jeg burde gå igjennom mine CDer jeg også og systematisere dem. Antagelig finner jeg det meste av det jeg har aller mest behov for å lære der. Har en liten nett bærbar som jeg kunne kjøre CDene på mens jeg jobber med bildene på denne. Du verden så smart jeg er!! *ler*

   Painshopen min er en eldre versjon, men til det jeg bruker den til funker den helt fint. Ellers bruker jeg Nikons NX2 som RAW-converter og hovedredigerings-program. Det er helt suverent!! Til slutt tar jeg eventuelle finjusteringer i PS.
   Men så er det alle disse andre mulighetene (ut over de mest brukte redigeringsvertøyene) som ligger i PS som jeg så gjerne skulle kunne!!

 4. Dette var virkelig lekkert, en artig vri! Men så er jo utgangspunktet bra også!

  • Smiler glad til deg og takker og bukker!

 5. Artig! og pent.
  Mye god mat i blomstene ser jeg, – så hvis ditt Amocca stenger, så….. 🙂

  • *ler*
   Sååå desperat kommer jeg nok ikke til å bli 😉

 6. Bildene ble stilige 🙂 Artig å finne på noe nytt og bryte ut av det «vanlige»…

  • Jeg forsøkte med ulike bilder, men noen ble direkte elendige som runde. Synes både tulipanen og den gule blomten ble delikat her. Har for resten tatt noen flere bilder i dag som jeg tror kan egne seg.
   Tror vi trenger å gjøre en liten vri av og til for å få variasjon i redigeringsarbeidet. 😉

 7. Å ikke tilby bydelens stamkafè plass i det nye senteret er bare helt på trynet ! Hvert eneste sånt senter er jo dønn likt, helt hjernedødt og gørr kjedelig….
  Stilig med runde bilder da 🙂 Det gule er veldig flott i linjene !

  Også du, bare for sikkerhets skyld, du vet vel at tårnfalken er her:

  http://www.nrk.no/magasin/natur/1.6617366

  • Det er en skam MadJoy, men i dagens samfunn har nok kravet om inntjening blitt det altoverskyggende. Er helt enig med ditt syn på storsentrene. Skal vårt senter få sjel må det gis rom for noen av de lokale “perlene” også! For ikke lenge siden sto det “Nesten hjemme” på alle OBOS-sentrene. Det er ikke mye av det mottoet å spore nå gitt!!

   Den gule blomsten og tulipanen ble de mest dekorative her. De to med insekter ble nok fordreid litt i meste laget, men pytt pytt. 😉

   Visste ikke om tårnfalken, så takk skal du ha!!

 8. Jeg skriver utenpå coveret til cd nr på bladet og årstall. Da vet man hvor det hører hjemme.. Lykke til..

  • Takk for godt råd. Må få litt orden i sysakene her. Som det er nå ligger i hvert fall CDene i bladene de hører hjemme i. Får organisere som best jeg kan. 😉

 9. Så fortryllende! Morsomt å se! Jeg likte spesielt bilde nr 3, samt det siste. Ja, synd med sånne små koselige steder som blir lagt ned, ikke klarer å fortsette pga konkurranse.. :/ Men jeg kjenner ikke til den du nevnte. Kanskje jeg skulle ta turen innom en dag.. 🙂

  • Så hyggelig at du liker disse bildene med «ny» effekt.
   Selv om Amocca etter hvert stenger på Lambertseter, så gjenoppstår den nok et annet sted.. et sted som for håpentligvis ikke blir så alt for langt unna.
   Synes absolutt du burde ta turen innom, og smake på både dette og hint av godsakene som finnes i disken!!
   Selv liker jeg veldig godt hummusen de lager. Den ligger ikke i disken, men lages etter hvert. 🙂

 10. Spennende leik med bildebehandling. Likte særlig godt det gule og det fra Amocco. Det gule pga den flotte måten du fikk linjene/buene til å strekke seg mot hverandre. Amoccobildet hadde en flott sjarm. Tydelig at du har et godt forhold til «blomsten».
  Synd at Amocco ikke får bli med videre. Slike sendtre blir bare mer og mer kjedelige, spør du meg. Strømlinjeformede og sjarmløse. Får håpet at de som driver Amocco finner et godt alternativt sted i stedet for å legge ned.

  • Jeg, og mange med meg, er oppgitt over OBOS i akkurat denne saken. Tror nok Amocca kommer til å bestå, men antagelig et helt annet sted. Synd er det, for vi trives så veldig godt der!!
   Uten slike små perler er det ikke rart alle storsentra fortoner seg kjedelige og kjønnsløse! Det blir jo de samme forretningskjedene over alt.
   ………..

   Jeg liker også det gule veldig godt, og antagelig er det linjene som gjør det.. hvordan de møtes på toppen. Det er ikke ofte jeg tar meg tid til å «leke» slik, men jeg tror det kan være fornuftig i ny og ne. Godt å få litt variasjon i redigeringsjobben.


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: