Hopp over navigasjon

Mark og maur - f9, 1/100, ISO 800

I naturen er den enes død den andres brød. Slike scener som dette er både ganske ekle og «brutale», men likevel er det fascinerende å få små glimt av naturens store kretsløp på denne måten.

(Før markøren over bildet for EXIF-info, og klikk på bildet for å se det i større format.)

Reklamer

8 Comments

 1. Nå er det mange som synes at mark i seg selv er ekkelt, så i dobbel dose her blir det som du sier ganske ekkelt.

  • Datteren min er en av dem som ikke kan utstå mark, og fikk frysninger da hun så dette bildet. Absolutt ekkelt ja, og heftig.. men slik er det der ute.

 2. Vel, det ser ut som om den marken har vært på en krok først før den havna der… Joda, naturen kan være brutal og ekkel…

  • Tror ikke denne marken hadde vært på en krok, for jeg oppdaget den rett utenfor kirken her på Lambertseter. Litt langt til nærmeste vann herfra. 😉 Vet ikke hva det stakkars krypet har vært utsatt for jeg, men det var i hvert fall fatalt!

 3. Ja,naturen går sin gang uansett hvor lite lekkert det ser ut 🙂 Noen ganger har jeg fundert på hvordan i alle dager de kommuniserer seg i mellom disse maurene, for når en av dem finner mat så går det ikke mange minuttene før det er hundre av dem.

  • Det har jeg også lurt på Rune! I det hele tatt er det utrolig mye man kan undres over.. i hvert fall for meg. For resten tror jeg vi er ganske like i så måte.

   Var litt i tvil om jeg skulle legge ut dette. Synes imidlertid det er på sin plass av og til å vise denne siden av naturen også. Den er jo ikke bare glansbilder! 😉

 4. Jææiks… men men sånn er det vel bare. Godt observert 🙂

  • Det vemmes litt i meg også når jeg ser på bildet. Livet for disse krypene er jammen ikke bare en dans på roser! Glad jeg er den jeg er jeg. 😉


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: