Hopp over navigasjon

Skulptur i Vigelandsparken - f13, 1/1250, ISO 200

Vigelandsparken byr på så utrolig mange flotte motiver. Derfor legger jeg mer enn gjerne turen dit med jevne mellomrom. Noen ganger setter jeg macroen på kameraet og fotograferer insekter og blomster. Andre ganger velger jeg å ta bilder av fuglene med telen. Det er faktisk mange fuglearter i parken, og ofte dukker det også opp «sjeldenheter».

Denne gangen valgte jeg å sette normaloptikken på kameraet for å ta bilder av skulpturene .. igjen.  Jeg håpet imidlertid å få fram en annen stemning i bildene enn det jeg har gjort tidligere, og det var faktisk veldig spennende å se på skulpturene med «andre øyne», forsøke å gi dem liv og elles fange dramatikken.

(Før markøren over bildene for EXIF-info, og klikk for å se dem i større format.)

Skulptur i Vigelandsparken - f13, 1/1000, ISO 200

 

Skulptur i Vigelandsparken - f13, 1/1000, ISO 200

 

Skulptur i Vigelandsparken - f13, 1/1000, ISO 200

Reklamer

18 Comments

 1. Det ble flotte bakgrunner og det gjorde seg mot de mørke statuene og vinkelen er helt nydelig.

  • Det tynne lille skylaget innbød på en måte til å ta motlysbilder denne gangen. Hadde himmelen vært helt skyfri ville det blitt for kjedelig, og hvis det hadde vært tette skyer ville det antagelig blitt for rotete.
   Jeg liker «kraften» i disse bildene og at man ellers bare får en liten antydning av detaljene i skulpturene.

 2. Flotte snitt med rolig bra bakgrunn

  • Det er artig å utfordre seg selv på denne måten til å se på noe velkjent og så forsøke å fange nye sider og stemninger. Liker helhetsinntrykket i disse bildene.

 3. Her har du fanget dem i nye øyne som var veldig pent, de formidler veldig godt!
  Artig å gi seg i kast med litt nye vinkler og andre øyne, det er spennende å se om man klarer å fange det som man tenker seg det.

  • I Vigelandsparken finner jeg alltid mange og nye motiver, men jeg vender bestandig tilbake til skulpturene. Får liksom ikke nok av dem, og det er faktisk spennende å se om jeg klarer å finne nye sider ved dem jeg kan formidle. Neste gang tror jeg kanskje jeg skal ta for meg de små detaljene. 😉

 4. Flott motlysbilde!!

  • Tusen takk skal du ha Hans. 🙂

 5. Fine motlysbilder, du har fanget inn dramatikken her ja.

  • Glad du også liker disse. Jeg føler nemlig selv at jeg klarte å få fram dramatikken i disse bilene, og er fornøyd med resultatet.

 6. Å du så vackert fotograferad!!! Mäktigt!

  • Veldig hyggelig.. og tusen takk Gärdsmygen! Jeg føler også at skulpturene blir mektige i disse bildene.. og at dramatikken dominerer stemningen. 🙂

 7. flotte bilder, du har absolutt fanget bevegelsene og det på en dramatisk måte.

  • Tusen takk skal du ha Anne. Jeg føler at jeg fikk det til denne gangen, og derfor er det ekstra hyggelig med den positive tilbakemeldingen. 🙂

 8. Ja her blir man aldri lei av å gå å se. Finne historier bak hver eneste skulpturer, lage sine egne historier ut fra sin egen historie og sinnstemning.

  Feiende flotte bilder Inger Johanne, og Gustav du, litt av en mann i grunn!!

  • Man får liksom ikke nok av disse skulpturene når man først har «sett» dem. Det er snodig å tenke på hvor mange ganger jeg har besøkt parken uten egentlig å registrere hvor flotte disse skulpturene egentlig er. Litt av en mann denne Vigeland ja!

   PS.. ellers ga du meg et nytt navn, så jeg tillot meg å rette. Bare hyggelig i grunnen, for kjært barn har jo mange navn. 😉

 9. Vakkert! Tenk for en jobb det måtte være å lage disse! Og du har fanget dem inn veldig godt! 🙂

  • Det er virkelig fortjent at så mange av Vigelands arbeider blir vist fram samlet i denne nydelige parken. Og ja, tenk for en jobb!! Ser du godt etter vil du for resten kjenne igjen samme modeller i flere av figurene.. både i stein og bronse. 🙂


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: