Hopp over navigasjon

Løv på vann - f14, 1/100, ISO 400

Det var så stille ved det lille vannet. Den rolige stemningen var nesten til å ta og føle på, og dette bildet får meg til å huske stunden så levende.

Sett kryss i taket, for endelig har jeg fått renset kamerabrikken. Det medførte at jeg tilbragte et par ventetimer på Sandvika Storsenter.. noe som slett ikke er tingen å gjøre for meg. Batteriene mine ble flate etter bare noen minutter. Siden det ikke finnes noen batterilader til kroppen min får jeg bruke stemningen og stillheten i dette bildet som opplader i stedet. 😉

(Før markøren over bildet for EXIF-info, og klikk for å se det i større format.)

20 Comments

 1. Da er det i det minste gjort for denne gangen og bare det hjelper vel litt på humøret.

  • Du vil ikke tro hvor mange lus jeg hadde på brikken min Morten, og spesielt på macrobildene har det vært et skikkelig pes å få dem vekk!! Dermed er det en enorm lettelse endelig å ha fått renset brikken. At jeg var så dum å tilbringe ventetiden på storsenteret får jeg bare sette på «idiot-kontoen». Tar jeg alt pent og rolig de nærmeste dagene er jeg sikkert klar for litt fuglemacro igjen til helgen. 🙂

 2. Nydelig bilde! Jeg kjenner stemningen i helt hit – vakkert!

  • Ikke sant! Det var så stille og deilig.. en ren nytelse i den lave ettermiddagssolen. 🙂

 3. Dette er bilde som fyller på kontoen, deilig stemning i bildet ditt. Ta det med ro noen dager nå da så du kommer litt på rette siden av skalen igjen. Ikke altid like lett å forutsi hva som tapper mest heller.

  • Jeg kommer garantert til å ta det med ro Rune. Det hjelper på batteriene å ta noen små avslappende fototurer så jeg krysser fingrene for brukbart vær. 😉

   Storsenterbesøket kvalifiserer til å bli satt på «idiot-kontoen» min, for jeg VET nemlig av tidligere erfaring at slike steder er blant de absolutt mest utladende jeg besøker! Inntrykkene blir for mange på en gang. Ja, ja – som man reder så ligger man. Godt jeg kan le av det i hvert fall. 🙂

 4. Godt du tar det med humør.Ro ned, så er du nok snart i farten igjen:)

  • Takk og pris så har jeg bestandig tatt livets viderverdigheter med godt humør. Og så er jeg stadig vekk veldig flink til å strekke strikken min akkurat litt for langt. Skitt au, for tenk så mye artig jeg ville ha gått glipp av hvis jeg ikke hadde tillatt meg nettopp det. Strikker er jo til for å strekkes. 😉
   Er sikkert snart i farta igjen skal du se. 🙂

 5. Stilig bilde du! Og, – en føler roen ved å se på bildet!

  • Ikke sant. Det gjør godt å ta fram slike bilder i ny og ne. De virker faktisk som batteriladere for meg.

 6. Så utrolig flott :O)

  • Tusen takk skal du ha 😀

 7. Veldig flott stemning… så sart og pent.

  • Selv et lite vissent blad kan enkelte ganger gi en fin og god stemning. 😉

 8. Flott bilde, med et helt korrekt navn!

  • Tusen takk skal du ha Jan-Helge!

 9. Bare hyggelig! Har du bearbeidet det mye, eller er det tilnærmet «rett fra kameraet»?

  • Nå har det seg slik at jeg ikke kan bruke PS til stort annet enn det aller mest elementære. Derfor er alle bildene mine tilnærmet rett fra kameraet. Jeg skarper dem selvfølgelig litt og justerer lysnivået dersom det er nødvendig. Liker også å bruke «vibrance» med forsiktighet for å framheve mellomtonene. That’s it. Håper en eller annen gang å få lært mer spennende ting i PS.
   Ellers bruker jeg Capture NX2 som RAW-converter.

  • Flabben unplugged
  • Posted 28 september 2009 at 11:03 pm
  • Permalink
  • Svar

  Hei Hanne, kom bare en tilfeldig tur innom igjen og leser at du har rensket kamerabrikken.
  OK, har’n vært støvete?

  Hva er dt som gjør at den må renses og hva innebærer det?

  Han Flabben har ikke så mye peil på det ser du 🙂

  Det er en fornøyelse å kikkr rundt på bildene dine.

  • Brikken får etter hvert litt støv på seg og som oftest når du skifter optikk. Derfor er det smart å holde åpningen litt nedover når du gjør akkurat det. Ellers gir zoomoptikken litt mer støv enn annen optikk. Hver gang du zoomer kommer det nemlig et lite «lufttrykk» inne i optikken som kan blåse støv ned på brikken. Du vil se støvet som små eller store flekker på bildene.. såkalte linselus.

   Jeg fikk utrolig mye støv etter at jeg anskaffet ny optikk i sommer. Da var det nemlig en ansatt i butikken som veivet det åpne kameraet rundt. Gjett om det virket som en støvsuger! Jeg fikk mer enn 172 linselus etter det, og du kan jo selv tenke deg hvor lang tid det tok å fjerne dem fra hvert eneste bilde. Spesielt «festlig» var det å ta dem bort fra macrobildene. Etter hvert sto jeg faktisk over å fotografere edderkopper i nett. Der var det en nesten håpløs oppgave!!

   Kameraene sendes gjerne inn til et verksted for rens. For mitt vedkommende er jeg heldig som har InterFoto ikke så langt unna og kan få gjort det der mens jeg venter. Hvis jeg ikke hadde hatt det, ville jeg vært uten kamera i en uke og blitt ca 1000 kroner fattigere.

   Det går også an å rense selv… både våtrense og tørr-rense. I sommer fikk jeg et tørr-rensesett fra USA, men jeg våger meg ikke på den jobben før jeg har en «rense-ekspert» ved siden av meg meg som evt kan vise og gi gode råd. Det er jo innmari dumt og kan bli temmelig dyrt om jeg skulle gjøre noe feil bare på grunn av uvitenhet.

   (Ellers kan man åpne speil/blender og holde kameraet med åpningen ned for så å blåse inn med en slik liten blåsebelg du vet. Det vil kunne hjelpe litt på elendigheten.)

   Venter stadig på mail eller SMS fra deg. Kommer du til Oslo snart?


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: