Hopp over navigasjon

Kaie - f6.3, 1/1250, ISO 200

Denne gangen tenkte jeg å vise dere alle fuglene jeg har bilde av med C i ett av de latinske navnene sine. Det ble imidlertid så mange at jeg måtte nøye meg med de som begynner med C i det første navnet.

Øverste bildet viser en kaie – Corvus monedula. Under ser dere en helt vanlig kråke – Corvus corone cornix.

Kråke - f6.3, 1/2000, ISO 200

Mange av de latinske navnene er riktig klingende, som for eksempel ringdua som heter Columba palumbus. Like fullt har jeg store problemer med å huske dem alle.

Ringdue - f11, 1/1250, ISO 1000

De vakre svanene synes jeg ikke har like vakre navn på latin. Knoppsvanen heter Cygnus olor

Knoppsvane - f5.6, 1/3200, ISO 200

.. og sangsvanen har fått dobbeltnavnet Cygnus cygnus.

Sangsvane - Nikon D3, Nikkor 18-200mm, f10, 1/1000, ISO 200

Trekryperen står oppført med navnet Certhia familiaris i fugleboken min. Om det er familienavnet på trekrypere, eller om det er navnet på denne fuglen er jeg imidlertid litt usikker på. 

Trekryper - f6.3, 1/800, ISO 640

Grønnsisiken heter i hvert fall Carduelis spinus

Grønnsisik - f7.1, 1/1000, ISO 1000

.. og grønnfinken kan presentere seg selv.

Grønnfink - f18, 1/180, ISO 400

I dag fikk jeg et så som så bilde av enda en fugl med et latinsk C-navn, nemlig en stillits. Den har dobbeltnavnet Carduelis carduelis. Det er ganske mange av dem ved Østensjøvannet nå om dagen, men de er akk så vanskelige å komme nært innpå i godt lys. Dermed må altså dette skyggebildet duge i denne omgang.

Stillits - f6.3, 1/1600, ISO 1000

Som vanlig vil jeg anbefale at du besøker Petunias temablogg for å se flere innlegg i denne serien.

(Før markøren over bildene for EXIF-info, og klikk for å se dem i større format.)

ABCrunde2logo_thumb3

Reklame

38 Comments

  1. Nydelige fuglebilder du har tatt, men det med trekryperen tok kaken!!! Råstilig!
    Vi har tenkt ganske likt vi denne gangen. Jeg har Corvus corax. Vet du hva det er???

    • Det er faktisk et av de latinske navnene jeg tror jeg husker. Corvus viser at det er en kråkefugl, og tar jeg ikke helt feil må dette dreie seg om en ravn. Håper ikke jeg driter meg ut nå da. *ler*

      Trekryperen var en fast gjest ved foringsplassen min sist vinter. Håper den dukker opp denne vinteren også. 🙂

  2. Jaha, ja. Er slike latinske navn noe man går rundt og husker på sånn i det daglige? Jeg er imponert, og lærer noe hver dag 😉 Knallflotte bilder – spesielt det hvor du har fanget svanen som brer sine vinger over Europa (hehe, hør på henne som har hatt bittegrann godt i glasset i kveld).

    Flotte Cèr, og kos deg masse 🙂

    • Enkelte klarer disse latinske navnene så lett som bare det, men jeg føler ikke behov for å kunne dem på samme måte. Noen navn sniker seg imidlertid inn og fester seg på hjernebarken.
      Sangsvanen brer i hvert fall vingene ut over Ekebergdalen i Enebakk. Ikke riktig Europa, men hva spiller vel det for noen rolle. Kos deg videre med litt godt i glasset du.. og ta gjerne en skvett for meg også. Jeg skal nemlig opp grytidlig i morgen og må holde meg på matta i kveld. 😉

  3. Så masse fine fuglebilder du har. Østensjøvannet er jo en fint sted for å ta bilder. Har selv forsøkt å ta bilder av fugler selv, men nei det er ikke lett. For legge ut litt god mat i vinter. Jeg syns det siste bildet var veldig fint, og hadde vært veldig glad for et slikt bilde. Fuglen har klare farger og den gule og orange fargen gjør bildet spennende.

    • Etter å ha fotografert de store fuglene ved Østensjøvannet, trodde jeg det ville gå tilsvarende greit å ta bilde av småfuglene. Der tok jeg feil gitt. Det er faktisk vanskeligere med de små. De er liksom hele tiden i bevegelse og ofte mye mere på alerten.
      At utfordringen blir litt større gjør det imidlertid bare enda mer morsomt å fotografere dem. 🙂
      Tusen takk for oppmuntringen Turid, men jeg håper på bedre bilder av stillitsen etter hvert.

  4. Ja, d så du hadde rett inne hos meg! Jeg bare er helt vill etter ravner.
    Jeg har ikke trekryper på fuglebrettet, men jeg har mye spettmeis og nøtteskrike.

    • Så heldig du er som har nøtteskrika! Den besøker ofte et stort eiketre som ikke ligger så langt unna foringsplassen min, men jeg har foreløpig ikke hatt besøk av den. Ikke har jeg fått noen gode bilder av den heller. Spettmeisene er imidlertid hyppige gjester, og tror de er sjefer i matfatet. Ellers går det stort sett i blåmeis, kjøttmeis og finker på denne tiden. Krysser fingrene for at fuglekongene kommer etter hvert de også. Flaggspetten er for resten også en gjest som etter hvert har blitt ganske så tillitsfull.. og de trivelige ekornene da! Må jo ikke glemme dem!!

      Ravner har jeg bare sett, men ikke fotografert. De er noen skikkelig heftige og majestetiske fugler. Hvis jeg smører meg med tålmodighet og har litt flaks får jeg nok bilder av dem også med tid og stunder.

  5. Fantastiske fuglebilleder. Jeg er især betaget af det med svanerne med de udstrakte vinger.

    • Tusen takk skal du ha Henny! 🙂
      Du kan tro det var kaldt den dagen jeg tok bildet av sangsvanen.. 26 minusgrader. Og tenk, typisk meg så klarte jeg å tråkke ut i elva! Heldigvis hadde jeg godt fottøy på meg, så den siden av saken gikk greit, men buksen min holdt på å brekke!!

  6. Flotte bilder! Jeg nøyer meg med å fotografere jernspett, snømåke og bæremeis. De er lette å komme innpå og står lenge nok i ro til at jeg rekker å finne frem kameraet og knipse et blinkskudd. 😉

    • Den eneste av disse jeg av og til har besøk av ved foringsplassen min er snømåka, og den er mer enn samarbeidsvillig her hos meg også. *ler*

  7. åh så flotte bilder , vi har masse fugler her som jeg ikke aner hva er, og som henger i fuglemateren , og en rar fugl som bor i hakkespettkassa , vi har katter så de lever litt farlig her,Nydlige bilder .

    • Kanskje du har en vendehals i kassen din. Det er en skikkelig raring som egentlig er en hakkespett selv om den ikke akkurat oppfører seg slik. Når den titter ut av kassen kan den nesten se ut som en hoggorm, og den kan vri på hodet sitt i de utroligste vinkler. Når den samtidig bruser med hodefjærene er den helt makaløs! Vendehalsen er for øvrig blant favorittfuglene mine. 🙂

      Jeg har også katter, og en av dem er rene lystmorderen. Derfor kan jeg ikke mate fuglene her hjemme. Det hadde nok fått fatale følger for de små fjærkledde.

  8. Jeg nyder altid dine fantastiske billeder – det var et meget flot bidrag til ugens opgave 😉

    • Så hyggelig sagt av deg Madame! Tusen takk skal du ha, og ha en riktig fin fortsettelse på helgen. 🙂

  9. Nydelig! Jeg falt veldig for svanebildene jeg, da 🙂 Veldig fint lys i dem.

    • Svanene er noen vakre og majestetiske fugler. Knoppsvaner har jeg mange bilder av. Sangsvanene møter jeg ikke så ofte. Håper å få tatt noen flere bilder av dem i vinter, men da mens jeg har solen i ryggen. Her hadde vi skikkelig motlys. Begge disse svanebildene inngår for øvrig i serier jeg har vist på bloggen tidligere. 😉

  10. Jeg likte bildet av sangsvanene spesiellt godt, men så liker jeg jo alle dine bilder da.

    • Tusen takk skal du ha Morten… og du har vel for lengst forstått at jeg liker dine veldig godt også.
      Så må jeg jo ikke glemme å takke for linken du sendte meg! Den saken skal undersøkes nærmere. 🙂

      Ellers har jeg hatt en virkelig spennende dag på ringmerkingen i dag og gleder meg villt til å se på bildene i stort!!!

  11. FAntstiske fuglebilder:) SÅ klare,og nære::) Dette er du dyktig på:) Og hjertet mitt banker for svanene,de er utrlig fascinerende:)

    • Jeg synes det er så morsomt å fotografere fugler, og gjerne de vi ser rundt oss hver eneste dag. Ser man nøyere på dem er de vakre alle sammen, hver på sin måte. Selv gråspurven er en riktig så flott fugl. 🙂

  12. Utrolig mange flotte fugler her da..og alle har c i sitt navn.
    Ha en fort fin helg 🙂

    • Jeg har vært en smule opptatt de siste dagene, så her måtte jeg ta en for meg enkel løsning. Fuglebilder har jeg nemlig ganske mange av. 😉
      Så langt har helgen vært helt kjempemessig for mitt vedkommende, og nå ønsker jeg meg faktisk litt regn slik at jeg får redigert noen av bildene jeg har tatt. Skinner solen blir det nok i stedet grytidlig opp og ringmerking i morgen også.

  13. C det var jo en fornem c-tolkning i ord og i billeder.

    • En enkel C for mitt vedkommende Rimkoger. 🙂

  14. Nydelige bilder. Likte best de av svanene! 🙂

    • Svanene er unektelig billedskjønne, men jeg synes i grunnen alle de små og mer anonyme er like flotte når man ser dem på skikkelig nært hold. Akkurat det er jeg kjempeheldig å ha anledning til når jeg deltar på ringmerking.
      En skikkelig heftig fugl gikk for øvrig i nettet tidligere i dag! 🙂

  15. Det var nogle utrolig flotte billeder. Vi har mange fugle i haven, men jeg ved ikke hvad alle sammen hedder, men vi nyder de er der og foder hele året.

    • Jeg skulle så gjerne gitt fuglene mat på verandaen min, men siden jeg har katter er det en veldig dårlig idé. I stedet har jeg en foringsplass litt lenger bort, og der koser jeg meg med å fotografere småfugler og ekorn gjennom vinteren.

      Det er dessuten en fin måte å komme seg ut på selv når dagene er riktig kalde. Fuglene må jo få maten sin. 😉

  16. Så utrolig flotte bilder du hadde tatt av fuglene. De flyr lenge før jeg rekker å få fram kameraet synes jeg. Svanene var jo bare helt nydelige. Ha en fortsatt fin helg

    • Tusen takk skal du ha Qehenne. 🙂
      Jeg fikk ikke særlig mange fuglebilder jeg heller til å begynne med. Etter hvert fikk jeg heldigvis litt trening i å snike meg innpå dem. Lettest er det selvsagt ved foringsplassen og ved Østensjøvannet der fuglene er meeeget tillitsfulle.
      Kos deg videre i helgen du også!!

  17. Selv om de latinske navnene er fascinerende, syns jeg ikke det er noe rart i det hele tatt at du har trøbbel med å huske dem 🙂
    Vakre fuglebilder. Jeg falt særlig for bildet av certhia familiaris. Fabelaktige fargetoner og et nydelig blikk, nesten drømmende, innbiller jeg meg.

    • Jeg må nok både høre, lese og skrive disse latinske ganske mange ganger før jeg lærer dem. Foreløpig får det holde å lære seg å kjenne fuglene igjen med de norkse navnene. 😉

      Vet du, jeg tror trekryperen bare nyyyter den hjemmelagde meisebollen jeg hadde hengt opp. Det er nemlig mange godsaker i den for en slik liten tass.

  18. Jeg er mektig imponert.
    Du utviser stor dyktighet og kunnen, også hva gjelder fotografi.

    Den første kråkefugl Kaje, har en annen betydning i fransk: Caille. Da snakker man om den minste av hønsefuglene, som på norsk heter vaktel.
    Har du forresten laget speilegg av vaktelegg? (kun tilgjengelig i noen få forretninger er til lands – dessværre).

    Mitt c-innlegg er her:
    http://toraamusic.blogspot.com/

    • Tusen takk Tor! 🙂
      Mens jeg bodde i Belgia (for en liten menneskealder siden) spiste vi ganske ofte vaktelegg, og det var skikkelig namnam. Her hjemme har jeg faktisk ikke kjøpt dem. Nå fikk jeg imidlertid veldig lyst på det igjen.
      Enda bedre enn eggene synes jeg imidlertid selve fuglen er. Det har blitt noen herlige vaktel-selskap opp gjennom årene. Fordi det går med en god del av dem, krever ribbingen sitt. Skitt au.. måltidet er vel verd den jobben. 😉

  19. Men ingen Corvus Corax… 😉

    • Skulle absolutt hatt noen bilder av ravn også, men den fuglen har jeg foreløpig ikke kommet på skuddhold av. Har imidlerti hørt at det etter hvert har kommet ganske mange av dem nede i Østfold, så kanskje ordner det seg etter hvert likevel. 😉


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: