Hopp over navigasjon

De er kanskje kledd i grått, men i mine øyne er de noen flotte fyrer uansett.

Det er ganske så trivelig å ha denne store flokken med spurver rett utenfor det lokale kjøpesenteret vårt. De er hele tiden opptatt med sine små rariteter og de er absolutt noen artige fotomodeller for en som synes det er morsomt å ta bilder av småfuglene.

I de to foregående innleggene vil du finne flere bilder av denne gjengen med gråspurver.

(Før markøren over bildene for EXIF-info, og klikk for å se dem i større format.)

.

.

.

.

.

.

.

Reklamer

12 Comments

 1. Jeg koser meg med dine spurvebilder.

  • Jeg koste meg jeg også Morten.. mens jeg sto der og fotograferte dem mener jeg.
   På dager som dette er det flott å være bortskjemt med det å ha mye ISO å gå på. 😉

 2. Ingen tvil om at det er flotte fyrer, selv om de er grå 🙂 Veldig fin serie du har laget av dem alle sammen!

  • Tusen takk Rune!
   De fleste av oss blir også ganske grå etter hvert vi også, men flotte er vi uansett.. ikke sant 😉

 3. Ååå vad fina foton!! Vad har du för objektiv när du fotar de här små?
  Jag har precis gjort affär och köpt mej en tubkikare! Så nu ska det skådas fågel ivår. Förra helgen hade vi en turturduva i träfgården. De är mycket ovanliga här hos oss och ska väl inte ens vara här. Den var väldigt söt!

  • Så hyggelig at du liker disse bildene. Normalt ville jeg ikke ha tatt kameraet med ut denne dagen, for alt var ganske grått og det snødde lett. Trengte imidlertid å komme meg ut litt, så jeg satt teleoptikken på kameraet (Tamron 200-500) og gikk bort til spurvene. De er ganske uredd folk i og med at de holder til like utenfor kjøpesenteret vårt. Dermed kunne jeg stå bare noen få meter fra dem. Stativet lot jeg bli igjen hjemme, så alle bildene er tatt håndholdt.

   Gratulerer med ny kikkert! Jeg er sikker på at du kommer til å få mye glede av den!! Og så morsomt at du allerede har fått sett en sjeldenhet. Slike ting gir ekstra mye glede og inspirasjon 😀

   Lykke til med tittingen!

 4. Det var flotte bilder dette av gråspurven…

  • De fleste fugler gjør seg nok best med sommerlige farger rundt seg.. så også spurven. Jeg har imidlertid sans for hvordan denne hvite/grå bakgrunnen på en måte framhever gråspurvens fjærdrakt.

 5. Absolutt noen nydelige fuglegutter dette, kjempeflotte bilder du har fått av dem!! Spurver er så vanlige at man nesten glemmer dem.. Men se så vakre dem er i ditt kamera!! 😀

  • Jeg liker å ta bilder av det vi har rundt oss hele tiden, for det legger vi i av en eller annen grunn ikke særlig merke til. Slik er det med spurven også.. og de fortjener virkelig å bli lagt merke til så trivelige og pene de i realiteten er. 🙂

 6. Du har virkelig en år med fuglebildene dine!. Dette er fine bilder. En liten observasjon: Egentlig er ikke gråspurvene så grå. De er mest brune! I tillegg er de jo egentlig ikke spurver (som gulspurv og sivapurv) kanskje mest nærstående veverfuglene! De bærer ikke navnet med rette!

  Men bildene var fine…

  • Du har så rett! Gråspurven er absolutt mest brun, men anonym i fargen er den unektelig likevel.

   Min uvitenhet er stor når det gjelder fuglene vi har rundt oss. Tenk, jeg som trodde at gråspurven var den mest «ekte» av alle spurvene… og veverfugler har jeg ikke engang hørt om! Burde kanskje være litt flau nå?

   Jeg forsøker så godt jeg kan å tilegne meg litt kunnskap, og dette du forteller her inspirerer virkelig til å google både spurver og vevere. Forhåpentligvis finner jeg nyttig informasjon, så tusen takk skal du ha!! 😀

   Ellers er jeg veldig glad du liker fuglebildene mine. Tusen takk for deg også!
   Det blir unektelig ganske mange av dem, men de er så morsomme å fotografere at jeg ikke kan la være. For så vidt er det i grunnen like artig bare å observere dem i deres hverdag. Jeg føler at jeg lærer en god del av det også.


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: