Hopp over navigasjon

I dag kom jeg over en mappe med bilder fra 5 oktober 2009 som jeg ennå ikke hadde redigert. Det var tydeligvis en «stille» dag ved Østensjøvannet, for det er gjerne da jeg benytter anledningen til å ta bilder av måker… og i denne mappen var det mange måkebilder.

Vi hadde med oss ganske mye brød den dagen, og måkene var unektelig grådige!

De er utrolig flinke til å beregne fart og retning på brødbitene, og tar dem gjerne før de når vannflaten.

Her ser dere en av dem i statsen.

Du verden for noen gap måkene har. De kan nesten virke litt skremmende, og det får meg til å tenke på Alfred Hitchcock’s film «The Birds» fra 1963. 

Men heldigvis er disse ganske så harmløse, og de fyser vel bare på en godbit.

Ellers er det jo ganske interessant å legge merke til hvordan de ser ut inne i munnen også.. med alle taggene som sørger for at ikke levende bytte så lett skal slippe fri hvis måken må åpne nebbet.

Av og til kan det nesten virke som om kjevene ikke er leddet i det hele tatt.

Måken har blikket stivt festet på brødbiten som kommer susende, og det er vel ingen som tviler på hvor denne godbiten havnet!

Men de er ikke bestandig så grådige disse måkene. De kan også være helt nydelige og se ganske så godmodige ut. Jeg har noen slike bilder i samme mappe, men de får vente til neste innlegg.

(Før markøren over bildene for EXIF-info, og klikk for å se dem i større format.)

Reklamer

12 Comments

 1. Stilige bilder! Mange detaljer her! Topp!!

  • Det blir mye action når man kaster ut brød til måkene, og som oftest blir det hva jeg kaller «kaos-bilder» når man fotograferer seansen. Morsomt er det uansett, og noen bilder gjerne brukbare. 😉

 2. Flotte måkebilder.. Likte spesielt godt det første. 🙂

  • Tusen takk Ragnar!
   Måkene tar seg gjerne godt ut i øyeblikkene før landing og etter at de har lettet. Landingsøyeblikket kan også bli ganske artige. Det fortoner seg nemlig ofte ganske ugrasiøst med buklandinger og mye sprut . 😉

 3. Utrolig hvor store de er i gapet egentlig, ikke rart de får ned det meste 🙂 Detaljerike og fine bilder!

  • Det er ikke bare småfisk som sklir ned gjennom disse gapene nei! Jeg har sett måker sluke så store fisk at de ikke klarte å lette på lange stunder. Ufattelig at de får dem ned gjennom halsen!!

 4. Gapet på måkene her minner meg av en eller annen grunn om de ekle fugle-greiene i Ronja Røverdatter. ih!

  • Det er i grunnen nærliggende å tenke på noe skremmende når man ser disse gapene. Jammen godt at måkene ikke ser oss som godbiter! 🙂

 5. Jeg gaper her jeg sitter, kommer det noe mat snart. Flotte bilder av sultne måker.

  • Tenk om det hadde vært så enkelt og greit at vi bare kunne gape, så kom maten. Men så er det nå litt koselig å forberede et godt måltid også da.
   Har nettopp laget en god middag til meg og min datter, så nå sitter vi her stappmette og fornøyde begge to. 🙂

 6. Hehe, du verden for noen gap! Glemte å si takk for kommentaren inne hos meg, synd det er så vanskelig å få lagt inn kommentarer da. Jeg får prøve å undersøke hva som kan være feil med at jeg ikke får e-mail. Har fått feilmeldinger, men har ikke åpnet noen av dem ennå, for å være på den sikre siden liksom.. Får fundere litt mer på det..

  • Dette med å legge inn kommentarer på blogspot-blogger er generelt er ganske frustrerende. Jeg må trykke «send» i hvert fall tre ganger før kommentaren blir lagt inn. Men hos deg var det helt umulig i lange tider. Jeg forstår det ikke jeg heller, for jeg ser jo at systemet godtar andres kommentarer. Kanskje blogspot ikke liker wordpress?


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: