Hopp over navigasjon

Det er hagefugltellingen 2010 jeg sikter til, hvor en av målsettingene er å sette søkelyset på hvordan klimaendringene innvirker på artssammensetningen for overvintrende fugler i Norge og Norden.

Informasjonen nedenfor er sakset fra Norsk Ornitologisk Forening, Oslo og Akershus sin hjemmesiden.

———-

«Også i vinter vil det bli gjennomført telling av fugler ved fôringsplasser og hager over hele Norden. Dette skjer som vanlig siste helgen i januar. Det er nå tredje året at vi arrangerer dette og vi håper at vi fortsetter fremgangen fra de foregående år. I 2008 deltok 514 ”hager” på landsbasis, og det ble sett 27 667 fugler, mens i 2009 var tallene 1 140 ”hager” og hele 68 768 fugler ble sett fordelt på 93 arter.

Hagefugltellingen foregår ved at du noterer alle fugler som du ser den helgen enten ved ditt hus eller hytte. Ikke bare fuglene på fòringsplassen din, men også de som flyr forbi ditt nærområde. Gjør dette til en aktivitet for hele familien og gjerne inspirere naboer og slektninger til å delta. Dette er en uformell konkurranse med våre danske, svenske og finske naboer som også teller på samme måte denne siste helgen i januar. Derfor vil vi ha med flest mulig deltakere. Årets telling vil gjøres i samarbeid med Norsk Hageselskap som mobiliserer alle sine hagelag. Bli med du også så kanskje vi når målet om 3 000 deltakende ”hager” og at vi passerer 100 000 registrerte fugler denne helgen.»

———-

Fuglene du ser kan rapporteres inn på nettsiden til Fuglevennen.

Lykke til med tellingen!

Reklamer

12 Comments

 1. Skal være med 🙂 Lykke til du også, og god helg 🙂

  • Så flott!
   Godt det ikke er så veldig mange arter her som jeg ikke kjenner igjen nå på vinteren. 😉

 2. Åh så spennende, da må jeg følge med nå som det er så kaldt.

  • Lykke til Lavina!!
   Vi får bidra som best vi kan. 🙂

 3. Jag räknar för fullt. Vi har samma i Sverige denna helgen också!

  • Norge har bare vært med to ganger tidligere på denne hagefugltellingen. Håper vi får en enda større økning i deltagelsen i år. 🙂

 4. Fel länkning innan..

  • OK 😉

 5. Å joda, her telles det! Viktig å følge opp dette!! Ha ei flott «tellehelg» da!!

  • Alle tiders Hans!
   Jeg teller og jeg teller, men det er litt vrient når fugleflokkene er store slik tilfellet er med gråsisiken, gråspurven og duene!!

 6. Det var så kaldt på lørdag……

  • Jepp!
   Likevel dukket det opp mange fugler på og i nærheten av foringsplassen min. Grønnspetten viste seg fram et lite øyeblikk, hønsehauken suste over hodet mitt på jakt etter en bydue middag (med en flokk kråker hakk i hæl) og jeg hørte til og med svartspetten. Større og mindre flokker med gråsisik, grønnsisik og stillits saumfor bjerketoppene etter frø.. og så var det alle de vanlige da + en svartmeis. Tellingen ble dermed ganske vellykket for mitt vedkommende. 😀


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: