Hopp over navigasjon

Det er en fryd for øyet og det gir en egen fred i sjelen og en indre glede å vandre rundt i blomsterenga en varm og god juniettermiddag. 

Prestekragene er vakre uansett hvilken vinkel man ser dem fra, og jeg som fotograferer setter stor pris på at små insekter setter seg på dem og bidrar med litt ekstra liv i bildene.

Smørblomstene strekker seg mot sola, og det kan nesten virke som om de forsøker å skinne om kapp med den.

Jeg har sett mange tvilling-rødkløver, men aldri før en tvilling-løvetann som denne.

Selv bladene framstår som små kunstverk denne ettermiddagen.

Enkelte hageplanter har også funnet grobunn der ute…

.. og jammen satt det seg en flue på denne også.

Mens humlene travle surrer fra blomst til blomst..

.. har andre, i lyset fra de siste solstrålene, vært mer opptatt av å skjule eggene sine på et nesten kurvformet blad.

(Før markøren over bildene for EXIF-info, og klikk for å se dem i større format.)

Reklame

15 Comments

 1. Åå Inger Johanne vilka bilder du visar! Så skööna! Speciellt gillar jag den första. Vinkeln och ljuset i bilden är underbart!

  • Nå ble jeg skikkelig glad Gärdsmygen!! Tusen takk skal du ha.. og måtte du få en finfin uke. 🙂

 2. Takk for at du formidler din stille glede slik at den også blir min.

 3. Stille, ja – men også indre 😉

  • Det er faktisk en stille glede også å gå slik ute på enga. I hvert fall på denne som er spart for lyden fra biler og travle folk. Fuglesang, insektenes summing og vinden som rasler i løvet er i grunn alt man hører der. Dermed føles det også nesten som om tiden står stille.

   Ikke lett å formidle stillheten, men siden du valgte nettopp det ordet så har jeg kanskje klart det likevel. 🙂

 4. Ja det er så vakkert med all engblomstene rundt om! Og du har gjort litt av en jobb her med å fange dem inn! Veldig vakkert! 🙂 Den flua ytterst på hageplanten er helt herlig å se på når jeg forstørrer bildet!!
  Og ja, se på de eggene, først så jeg bare den nyyyydelige dråpen..! Bruker du alltid stativ eller? Jeg er ganske sløv med stativ, synes det blir så mye å bære på.. Men med den største linsa så bør jeg ha stativ alltid!
  Nyt dagene videre! 🙂

  • Det føles ikke som noen jobb å ta macroen med ut.. selv om det blåser aldri så mye og selv om dette faktisk er en ganske «slitsom» form for fotografering.

   Jeg bruker nesten aldri stativ når jeg tar macrobilder. Insektene setter seg nemlig sjelden i stativhøyde, og innen man får stilt det om har de som oftest forsvunnet for lenge siden. I stedet står jeg så stille som mulig og holder pusten mens jeg fokuserer og knipser. Da går det sånn nogenlunde.. men det er også dette som gjør det så «slitsomt».

   Jeg antar det er en skumsikade (eller et annet lite kryp) som har vært på ferde i det siste bildet. Det er med andre ord skum du ser oppe på bladet og ikke egg. 😉

   Nyt dagen du også Viola. Selv er jeg hjemme en snartur etter første fotoøkt, og skal nå ta en matbit før jeg skifter optikk og begynner på andre økta. 🙂

 5. Utrolig vakkert lys på smørblomstbildet! Hadde jeg hatt macro-objektiv, hadde jeg sprunget ut og lagt meg ned blant alle smørblomstene på plenen og forsøkt det samme. Takk for inspirasjon! 🙂

  • Ofte blir bildene veldig fine hvis man legger seg ned i enga eller på plenen og tar bilder oppover mot blomsterkronene med en vidvinkel også. Om du ikke får det til, så er det uansett godt bare å ligge der og nyte finværet. 😉

 6. Nydelig macro-serie med vakre blomster! Og dråpen var midt i blinken!

 7. Nydelige bilder du har tatt:)

  • Kjempehyggelig at du liker dem Berit! Tusen takk skal du ha. 🙂

 8. En nydelig serie med bilder Inger Johanne, du får også veldig godt fram at du koser deg når du tar bilder som dette 🙂 Ha en fin dag!

  • Visst koser jeg meg når jeg er ute med macroen.. antagelig mer enn de fleste. Når jeg tar meg god tid som her, legger jeg også så godt merke til at helt vanlige vekster egentlig er virkelig flotte. Det er absolutt mye å glede seg over der ute.
   Glad du liker bildene, og kos deg videre i uken du også Rune. 🙂


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: