Hopp over navigasjon

Det er morsomt å se hvordan mange av insektene «stiller» i luften for å vise seg fram for damene. Forrige dagen fikk  jeg øye på denne trassen som var ivrig opptatt med å ta seg best mulig ut i mange ulike positurer. Når insektene holder på slik, står de tilnærmet stille i luften en liten stund før de skjener ut til siden og så vender tilbake til omtrent det samme stedet de var litt tidligere. 

Man må derfor være rimelig kjapp med fokuseringen for å få dem i fokus. Jeg skulle så gjerne ha vist dere større bilder av ham, men siden jeg hadde teleoptikken med en nærgrense på 2,5 meter på kameraet, var dette det beste jeg fikk til med en håndholdt 500mm.

Jeg glemmer nesten å fortelle at dette er en hvitbåndet humleblomsterflue (Volucella pellucens), en kraftig bygd blomsterflue som legger eggene sine i vepsebol. Der lever larvene dens av døde veps/vepselarver og matrester etter vepsene. På denne måten fungerer fluelarvene som renovasjonsarbeidere i vepsebolet.

(Klikk på bildet for å se det i større format.)

Reklamer

4 Comments

 1. Stilig… Tenk om mannfolka kunne ha gjort likedan for oss damene!!

  Flotte bilder.. God helg..

  • Ja tenk om det du!! 😀

   Dumt jeg ikke hadde macroen på den dagen, men det byr seg sikkert en anledning senere også. Er ute med den nesten hver eneste dag nå.. til tross for at det stadig blåser. Oppdaget for resten nettopp at en flått hadde bitt seg fast på meg i løpet av dagen. Håper det ikke var en slik man kan bli veldig syk av!!

   Kos deg i helgen du også Lavina.

 2. Stilig fanget, her skal man være rask på labben 🙂 God helg til deg.

  • Det hadde vært så veldig mye enklere dersom de vendte tilbake til akkurat den samme plassen etter å ha skjenet ut. I stedet blir det både å lete etter den lille tassen i søkeren og fokusere i kjapp takt. Uansett er det artig med slike utfordringer.

   Måtte vi få en flott fotohelg begge to Rune. 🙂


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: