Hopp over navigasjon

Man kan få en mistanke om det når man ser at de svarte høstlibellene er på vingene.  Men ta det helt med ro! Vi har sikkert fremdeles mange flotte sommerdager foran oss. Det er nemlig helt vanlig at disse libellene flyr fra tidlig i juli til ut i oktober.

Det er nok hannens nesten helsvarte farge som har bidratt til at denne arten kalles svart høstlibelle. Hunnen er nemlig som dere ser ganske så fargerikt gul/gulbrun. Hun er for øvrig ganske lik hunnen av den blodrøde høstlibellen. Legg imidlertid merke til de gule flekkene i det svarte feltet på siden av brystet. Der røper hun seg.

(Før markøren over bildene for EXIF-info, og klikk for å se dem i større format.)

Reklamer

2 Comments

 1. Var på hytta, på fjellet noen dager. Så mange sånne da, men fikk ikke kommet nære nok før de fløy. Fine bilder du har fanget.

  Trond

  • Disse holder til i et lite og fredet gårdsvann ikke langt unna her jeg bor. Der får man dem på skikkelig nært hold slik at det er artig å fotografere. Ellers er det jo mange ulike arter ved de fleste vann og bekker nå om dagen, men ikke alle steder egner seg like godt med tanke på å ta bilder.

   Var en snartur innom fugleforumet nettopp nå. Så at bølgene har gått en smule høyt der inne i det siste. Håper sletteknappen kommer på plass og at freden senker seg igjen med det første. Jeg kommer sterkere tilbake der etter hvert. Er bare så opphengt i alle disse småkrypene akkurat nå at jeg ikke får særlig tid eller overskudd til fuglene.

   Kos deg videre i sommeren Trond, og kjempehyggelig at du stakk innom her! 🙂


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: