Hopp over navigasjon

Tidligere i sommer har mange med meg stusset litt over at det har vært så få sommerfugler å se. Derfor har jeg vært glad for å se ganske mange av både blodråpesvermere, neslesommerfugler, sitronsommerfugler, oransjegullvinger, blåvinger, gullringvinger, hvit C, tistelsommerfugler, admiraler og fløyelsringvinger på enga hvor jeg har tilbragt mye tid de siste ukene. Etter hvert dukket det også opp noen dagpåfugløyer, og det er den jeg viser dere her.

For akkurat en uke siden ble imidlertid enga nærmest dekket av dagpåfugløyer! Aldri har jeg sett så mange sommerfugler på en gang. Det var en utrolig flott opplevelse å kunne bevege seg rundt på enga og ha svermer av så mange og så vakre skapninger rundt seg hele tiden. Sannsynligvis ble de klekket samtidig akkurat den dagen. Fremdeles flagrer mange av dem fra blomt til blomst ute på enga og gleder oss med sitt nærvær.

Hver dag har jeg håpet å kunne fotografere dem når de parer, men merkelig nok har jeg foreløpig ikke sett noe til den slags atferd. Nå håper jeg noen av dere kjenner livssyklusen til denne sommerfuglen så godt at dere kan gi meg en forklaring på hvorfor de for tiden ikke virker særlig opptatt av å sikre etterslekten.

—–

Jeg må nok smøre meg med tålmodighet for å få tatt paringsbilder av disse sommerfuglene. Som det rotehodet jeg av og til kan være, glemte jeg at disse overvintrer som voksne individer. Dermed parer de ikke før til våren.

—–

(Før markøren over bildene for EXIF-info, og klikk for å se dem i større format.)

Reklame

2 Comments

  1. De her var virkelig flotte 🙂

    • Takk skal du ha Ragnar! 🙂
      Nå har jeg for resten funnet ut hvorfor jeg ikke ser dem pare. Dagpåfugløyet overvintrer nemlig som voksne. Dermed blir det ikke paringer før til neste vår.
      Bør nok oppdatere innlegget både med dette og et par sommerfuglarter jeg glemte i oppramsingen.


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: