Hopp over navigasjon

Våren er helt klart i anmarsj. Sola varmer og snøen smelter sakte men sikkert. Det er ikke bare varme og smeltende snø som vitner om vår. Jeg merker det også på de fleste fuglene. På Vaterland i Oslo var byduene spesielt våryre for et par dager siden.

Hannene kurret og kurtiserte etter alle kunstens regler. Noen av dem ble tatt til nåde av det «svake» kjønn, mens andre fortvilet løp fra den ene hunnen til den andre for å gjøre inntrykk.

Dette må helt klart være en staskar, for han behøvde ikke gjøre særlig stor innsats for å nå målet sitt.

Andre hanner var på ingen måte like heldige, og enkelte må etter hvert ha blitt temmelig frustrerte. Jeg antar at det var tilfellet for karen som her sniker seg inn fra sidelinjen.

Mens staskaren sørget for å spre sine gener, kurtiserte inntregeren hunnen og ga henne ømme kjærtegn.

Bedende så han på henne i etterkant.. og håpet.

Men den gang ei. Ett sted går grensen mente den skjønne som ikke lenger var jomfru. Hun ga ham i stedet kontant «to tette og en badehette» , tok til vingene…

.. og lot de to hannene bli alene igjen. Den ene var sikkert meget fornøyd med tingenes tilstand. Den andre derimot, sto der med uforrettet sak og hadde sikkert fått en knekk i synet på sin egen fortreffelighet. 

(Klikk på bildene for å se dem i større format.)

For øvrig har jeg laget en liten snutt om et helt annet forelsket par. Snutten finner dere her på YouTube.

Reklame

14 Comments

 1. Haha.. du verden for et artig innlegg, og som vanlig utrolige flotte bilder da! 🙂 Ja det var vårkurtise i full akt!! 😉 Så herlig å lese det du skriver under buldene, en fortelling som passer så utrolig godt til bildene dine! 🙂
  Jeg var ved Østensjøvannet en dag nå i mars, jeg fikk også øye på et forsøk av genspredning.. det var i vannet, to stokkender.. :))

  Ha en fin søndag! 🙂

  • Jeg måtte le litt av denne episoden. Du skulle bare sett hvor ivrig og forventningsfull inntrengeren var, og hvor paff og skuffet han så ut i etterkant! 😉

   Ha en fortsatt finfin søndag du ogs Viola! 🙂

 2. Härligt att höra något från dej! Jag har nästan varit orolig att något hänt. Skönt att allt är väl! Fin och dramatisk bildserie du bjuder på:)

  • Ingen grunn til å være urolig for meg Gârdsmygen, men jeg setter selvsagt stor pris på omtanken!
   Tror jeg burde gjøre som trekkfuglene og dratt avgårde til varmere strøk når kulda setter inn. Det hadde nok gjort underverker for overskuddet. Får nok enn så lenge bare gå i «dvale» i stedet. Jeg har jo flere firbente her hjemme som jeg ikke har hjerte til å overlate til andre en hel vinter.
   Håper du har hatt det fint siden sist, og jeg stikker innom etter hvert. 🙂

 3. Hei på deg. Lenge siden sist, men som bjørnen så er du jo i hi om vinteren. Ikke så mye vårstemning her med all snøen som har kommet, men den dukker nok opp ganske snart.

  • Hei på deg Morten.
   Det har blitt en stund siden nå ja, men som du så beskrivende sier det går jeg nærmest i hi om vinteren. I hvert fall når det kommer til å være aktiv på nettet.
   Vi har fremdeles ganske mye snø her også. Gleder meg imidlertid over hvert eneste lille fnugg som smelter unna… og snart, snart grønnes det igjen! Hvilken lykke det skal bli!!

 4. Dette var artig og fint, men filmsnutten på YouTube er så nydelig og betagende at jeg både smiler og snufser litt! Timingen til musikken er imponerende flott.

  • Så hyggelig at du både liker disse bildene og den lille snutten på YouTube. 🙂
   Må innrømme at de to forelskede endene rører ved hjerterøttene mine også. Jeg lette ganske lenge etter passende musikk før jeg kom til å tenke på denne. Synes den passer veldig godt til de to. Ser at jeg burde skjøvet «flakse-bilde» nr 2 litt framover, men ellers er jeg godt fornøyd med snutten.

 5. Godt å se at våren er i farta, både når det gjelder vær og dyr! Selv er jeg i Hedmark om dagen, full vinter – men likevel vår i emning også her!
  Flotte bilder og morsom tekst!

  • Tusen takk skal du ha! 🙂
   Selv om snøen fremdeles ligger ganske dyp her også, så gjør det utrolig godt å føle at Kong Vinter er i ferd med å slippe taket!

 6. Herlig å se!!!! Her er også duene i gang, så det ER vår!

  • Ikke sant!
   I dag var jeg en tur nede ved Østensjøvannet, og der holdt både grågjess og stokkender på for fullt. Dessuten vendte knoppsvanene tilbake i dag. Alt vitner om at den riktig våren er rett rundt hjørnet. 🙂

 7. Jag hade gärna flyttat söderut vid denna årstiden. Tycker vintern i år har varit förfärligt låååååång.

  • Ja, denne vinteren har fortonet seg både iiiskald og laaaang!!
   Derfor gjør det ekstra godt å legge merke til alle de små bevisene for at våren nå er i anmarsj.


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: