Hopp over navigasjon

Det ligger mye is innerst i Oslofjorden, og det har sikkert ikke vært lett for sjøfuglene å finne mat gjennom vinteren.

En ettermiddag sent i januar var jeg innom Aker Brygge. Der la jeg merke til hvordan måkene lette etter mat rundt fortøyningsbøyene ute i havna, og like før solen gikk ned i horisonten landet denne gråmåken rett foran seg med et bytte i nebbet.

Det var tydeligvis sjøstjerner de jaktet på der ute ved bøyene. Om det er en lekkerbisken for måker, eller om det må regnes som en nødrasjon aner jeg ikke. Uansett så det ut til at måken storkoste seg med måltidet sitt.

Før det var spisetid ble imidlertid sjøstjerna gjentatte ganger sluppet i bakken, løftet opp, sluppet i bakken, løftet opp og sluppet i bakken igjen. Spør meg ikke hvorfor, men det finnes sikkert en naturlig forklaring. 

Den mest næringsrike maten befant seg tydeligvis midt i sjøstjerna. Måken nappet og dro og ristet for å komme til nettopp der.

I den tiden jeg fikk være vitne til måltidet, brydde den seg ikke om armene til sjøstjernen i det hele tatt.. bortsett fra å bruke dem som «håndtak» da.

Om de også ble fortært etter hvert vet jeg ikke. Måken tok nemlig til slutt et godt tak rundt måltidet sitt og fløy avsted. Den synes kanskje nok fikk være nok med hensyn til all fotograferingen min.

(Klikk på bildene for å se dem i større format.)

Reklame

4 Comments

 1. Hej ! Är det någon som vet om det hänt Ragnar Steinmoen något ? Han har inte svarat på kommentarer eller lagt opp något nytt på bloggen. MVH Janne

  • Hei Janne!
   Jeg kan beklageligvis ikke hjelpe med noen nyttig informasjon. Vi får håpe alt er bra og at han er opptatt på annet hold.. eller at han rett og slett bare har tatt en liten pause fra blogglivet.

 2. Måsen har sikkert hatt det tøft gjennom vinteren. De spiser visst alt mulig.. Det er jo den eneste måten de klarer å overleve vinteren på. En flott bildeserie du har tatt. Jeg er helt sikker på at det var et herremåltid!

  En riktig god helg til deg!

  • Jeg tror nok de er altetende ja. Samme dagen la jeg merke til en annen måke som fløy avgårde med en epleskrott. Den må ha vært fristende, for hakk i hæl kom en kråke som flere ganger forsøkte å få tak i skrotten. Til alt hell for måken slapp den til slutt unna med godbiten sin.

   Måtte du også få en alle tiders helg Lavina. 🙂


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: