Hopp over navigasjon

Hormonene bobler allerede hos noen og enhver ved Østensjøvannet, og stadig ser man hannene gyve løs på hverandre i kampen om damenes gunst. Men så hender det også at det er helt andre grunner for at en hann blir antastet. Her er det for eksempel et par andriker som forsøker å voldta en av sine egne. Rett skal være rett. Den ene av de to tok til fornuften og trakk seg bort etter hvert.

Jeg viser bildene slik episoden utspilte seg. Det gikk til tider litt hardt for seg, men jeg kan berolige alle med at offeret klarte seg bra og kom fra det hele med æren i behold.

(Klikk på bildene for å se dem i større format.)

.

.

 .

 .

 .

 .

 .

 .

 .

Reklame

4 Comments

 1. Tydelig at det går hardt for seg i fugleverdenen! Enda godt at offeret klarte seg..
  Flotte blinkskudd!

  Ha en fin lørdag!

  • Jeg måtte ta en tur ned til Østensjøvannet i finværet i dag også, og det var ikke mindre liv og røre denne gangen. Dessuten ankom stadig nye fugler. Blant andre kom det flere små flokker med grågjess. Jeg speidet og speidet etter «gamlemor» som er ringmerket med BTC, men hun viste seg ikke. Er veldig spent på om hun har klart seg gjennom vinteren. Det er imidlertid tidlig for henne å være, så jeg får nok smøre meg med tålmodighet en god stund til.

   Ønsker både deg og dine en alle tiders helg! 🙂

 2. Det var litt av et drama! Og veldig flott dokumentert!

  • Det utspiller seg stadig små drama ved Østensjøvannet. Man vet aldri hva man vil få oppleve når man tar kameraet med ned dit.. men noe blir det. Slike scener som dette er ikke uvanlig. Det går som regel hardere ut over hunnen dersom en gjeng andriker får tak i henne. Faktisk kan det ende med døden for den stakkars hunnen.
   Med hensyn til å fotografere ved Østensjøvannet akkurat nå, er nok den største utfordringen å få isolert fuglene i mengden. Fugletettheten er nemlig stor i og rundt det lille som foreløpig er av åpent vann.


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: