Hopp over navigasjon

Jeg heter Inger Johanne Aag, og ser du en halvgammel tante krype rundt med et stort fotoapparat så er det kanskje meg ;).

For noen ganske få år siden ble min verden snudd litt opp/ned, og jeg fikk plutselig mye tid til rådighet. Hva skulle jeg så bruke all denne tiden til? Etter hvert fant jeg ut at jeg skulle begynne å fotografere. På denne måten kom jeg meg jo også mye ut i frisk luft.

Jeg har ikke angret en eneste dag på dette valget. Fotograferingen har blitt en nesten altoppslukende hobby. Det fine er jo at man kan ta bilder av tilnærmet de samme motivene utallige ganger uten at det blir kjedelig. Alltid vil det være mulig å få resultatet enda bedre. Det utlimate bildet blir nok aldri tatt.. i hvert fall ikke av meg.

Ikke bare er fotograferingen morsom i seg selv. Den medfører også at jeg stadig treffer mange og veldig hyggelige mennesker, og ikke minst lærer jeg utrolig mye om det jeg tar bilder av.

Nå føler jeg at jeg har sånn nogenlunde forståelse av kamerainnstillingene, men mye gjenstår å lære når det kommer til redigeringen.

———————-

Av utstyr har jeg: Nikon D3 og Nikon D300 med Nikkor 24-120mm, Sigma 180mm macro og Tamron 200-500mm.

Redigeringsprogrammer: Capture NX2 og Photoshop CS4.

33 Comments

 1. Og verden takker deg fordi du valgte denne hobbyen.

 2. Tusen, tusen takk Geir!!

 3. Takk for besøk. Skal jo være enig i at levende katter er flotte å se på, på bilder.
  Fantastiske flotte bilder du har.

 4. Graylady:
  Tusen takk for tilbakemeldingen!
  Nå er jeg som du sikkert forstår et «kattemenneske», men har full forståelse for at andre opplever pusene på en helt annen måte 🙂

 5. Hei!

  Koselig at du tittet innom bloggen min. Jeg har bare vært ute på min tredje tur og fotografert ennå, men det er morsomt. Nå er jeg ikke en garvet kritiker, men jeg synes du har mange flotte bilder – og det gir meg blod på tann 🙂

 6. Bente:
  Jøss.. bare tre turer.. og så mange flotte bilder!?! Da har vi jammen mye å glede oss til på din blogg.

  Selv forsøker jeg ikke å ta alt for stort hensyn til om bildene jeg legger ut er teknisk riktige eller ikke. Hovedsaken er uansett gleden ved å fotografere, og slik håper jeg det vil være så lenge jeg holder på.

  Tusen takk for hyggelige ord Bente, og så får vi stå på som best vi kan og glede oss over fotograferingen hver på vår kant. Lykke til videre! 🙂

 7. Har kikket meg litt rundt her nå. Og det var en sann glede! 🙂
  Du er en fremragende fotograf med ett godt blikk!
  Dette var som snop for øynene mine.
  Linker deg og kommer mer enn gjerne tilbake.

 8. Ida:
  Om det snør og føyker ute, så skinner sola her inne akkurat nå! Tusen takk Ida, og du er hjertelig velkommen tilbake så ofte du bare vil. 😀

 9. Fint bilde av Katinkapusen! Birmaprinsesse og filmstjerne, det var litt av en bragd. Så stilig at hun har vært med på NRK innspilling.
  Jeg har aldri stilt mine katter. Synes de har det best hjemme.

  • Jeg er heller ikke særlig glad i utstillinger. Derfor er det også årevis siden jeg har stilt noen av kattene mine. Men Birmamesterskapet er faktisk en uhøytidelig og virkelig trivelig affære.

   Katinka var ikke særlig flink til å følge instruksene hun fikk under filminnspillingen, men det overser vi lett og lekende. Manus måtte skrives om etter hennes nykker.. diva som hun er *ler*.

 10. Nydelig fanget situasjon med Hettemåkene, og i tillegg er det godt å se at fotograferingen din er så lystbetont, nettopp det er noe av hemmeligheten for å få til gode fotografier. Ikke vanskelig å se at du trives bak kameraet ditt.

  • Denne tilbakemeldingen din setter jeg veldig stor pris på Svenn! Tusen takk!

   Du har helt rett i at jeg stortrives bak kameraet mitt. Fotograferingen gir meg utallige gledesstunder på mange ulike måter. Visst jobber jeg hele tiden mot å få til bedre bilder, men jeg håper aldri det vil overskygge det jeg kaller fotogleden. For meg betyr nemlig den mest av alt!

   For øvrig er jeg helt overveldet av alt du får til både med hensyn til de flotte bildene du tar, stemningen i dem og måten du presenterer dem på. Sitter med hakeslipp ved nesten hvert eneste innlegg! Jeg får masse inspirasjon samtidig som jeg ser og ser og forsøker å lære.

 11. Hei på deg! Der var du, har lett etter deg:) Har vært på min første katteutstilling idag jeg, sammen med lille Snøpus, og dessuten fått tatt proffbilde av henne. Kom til å tenke på deg da!:)
  Du kan lese mer om Snøpus og resultatene inne på hjemmesiden min:)

  Riktig god påske til deg!
  Klem

  • Hei på deg Eva 🙂

   Så spennende da, og så flott bedømmelse han fikk! Du kommer nok til å få mye glede av den lille mannen, og så har han sikkert forlengst klart å fortrenge den vonde sorgen over Snøfnugg.
   Antar det var Kongro som tok bilder. Han er kjempeflink, så det skal bli spennende å se resultatet etter hvert.

   Kos dere videre i påsken dere også.
   Goooood klem til dere alle, og lykke til med det du vet.

   PS..Har sendt deg mail.

 12. Nyyydelig den katten din. Og du kan ikke angre på denne hobbyen så flink som du er!!!

  • Jeg har flere firbente deiligheter enn birmaen Katinka her hjemme.. tre ragdolljenter og en gammel norsk skogkattfrue. Har et lite oppdrett forstår du. Det ligger i bero for tiden, men jeg ser ikke bort ifra at det etter hvert kan bli et kull eller to til. Foreløpig prioriterer jeg imidlertid fotograferingen og koser masse med pusene mine.
   Tusen takk for disse hyggelige ordene Charlotte, og du kan være viss på at jeg ikke har angret en eneste dag! Jeg ser det går framover med fotograferingen, men du verden så mye det fremdeles er å lære. Tror aldri man blir riktig utlært jeg. 😉

 13. Nydelig pus du har, – Birma?? Flotte bilder ellers også. Vi møttes nylig ved Østensjøvann….jeg med hund og du med kamera. Jeg kommer nok snart med mitt kamera jeg også! Og så sees vi vel på Bio.foto møter.
  Hilsen Unni

  • Hei Unni, så hyggelig at du la igjen noen ord her inne!!

   Håper flyttingen går lekende lett og at du snart får tid til kameraet ditt igjen. Da har kanskje dunungene kommet ved vannet også.

   Visst er det en liten Birmadame øverst, og som jeg også forteller Charlotte har jeg i tillegg tre ragdoll og en norsk skogkatt. Jeg kommer nok ikke til å erstatte alle pusene etter hvert som de av naturlige årsaker faller fra, men et par stykker kommer nok bestandig til å berike familien vår.

   Ses både ved vannet og på BioFoto-møtene Unni.. og kanskje på Trysilturen også?

   Klem 😀

 14. Hei Inger Johannne.

  Kjempefine bilder med alt fra stemninger som gir sjelero til sterke, uttrykksfulle bilder av ting som er rundt oss hele tiden. Men, som ikke alle ser 🙂

  Når livet ditt plutselig forandret seg, ble du nok like plutselig ekstra oppmerksom på de små (store i mine øyne) tingene.
  En fryd å «snuble» inn på bloggen din, Inger Johanne.

  Vennligst
  Seung Kye

  • Så utrolig hyggelig sagt av deg Seung Kye!

   Og du har helt rett. Det finnes så utrolig mye spennende der ute som jeg slett ikke har sett eller brydd meg om tidligere. En helt ny verden åpnet seg for meg da jeg fikk kameraet i hånden og virkelig begynte å SE.
   Jeg lærer noe nytt hver eneste gang, og det bidrar at jeg stadig forstår litt mer av det jeg kommer over. En ting er også helt klinkende klart.. jeg har uendelig mye mer å lære. Dermed vil det heldigvis alltid være like spennende der ute.

   Ønsker deg alt mulig godt Seung Kye.. og igjen tusen takk!! 🙂

  • Nå har jeg ordnet opp Seung Kye, og grattis med det nye kameraet ditt og salg av bilder! 🙂

 15. Har du fått deg en nyere kamera? Isåfall gratulerer så masse! 😀 Alltid like gøy å få noe nytt, er det ikke slik?

  God helg!

  😀

  • Jeg har hatt D3en siden rett etter påske 2008, så det kan vel ikke regnes som helt nytt lenger.. men det er fremdeles en like stor glede å ta det med seg ut. I det hele tatt er dette kameraet nesten ufattelig godt og byr på muligheter man bare kan drømme om. Kaller det for “ungen” min. 😉
   NX2 er for øvrig også et program jeg setter umåtelig stor pris på!

   God helg til deg også Lavynnia, og kos deg videre i adventstiden.

 16. heisann igjen…. utlært blir man vel aldri, men du er jammen ganske nære!

  • Dette var jammen pent sagt av deg, men du verden så mye jeg har igjen å lære!!

   Jeg føler at jeg har fått litt taket på fuglefotograferingen og storkoser meg for øvrig når macroen sitter på kameraet.

   Burde imidlertid absolutt trene (mye) på landskapsmotiver og mennesker/portretter!
   Synes vel egentlig det ligger utfordringer rundt hver eneste sving jeg. Men akkurat det gjør at denne hobbyen aldri blir kjedelig.

  • Nils Christian Skjau
  • Posted 8 juni 2010 at 5:36 pm
  • Permalink
  • Svar

  Du verden for en flott dokumentasjon i ord og bilder som denne bloggen inneholder. Meget, meget imponerende!
  Hyggelig at du vet det meste som er verd å vite om Østensjøvannet og livet der.
  Beste hilsen N. Chr.

  • Tusen takk skal du ha Nils Christian!
   Jeg har vært inne og tittet på bildene dine også, og er garantert enda mer imponert enn det du er. 🙂

   Håper vi treffes ved vannet igjen om ikke så alt for lenge. Har ikke fått vært der siden sist vi møttes, men håper å få tatt en tur i løpet av morgendagen.

 17. Kom for en stund siden over den nydelige presentasjonen du laget over hjembygden min, Stø i Vessterålen. Vel er dette noen år siden, har heller ikke sjekket om du har vært her siden, men på vegne av meg selv, og med sikkerhet flere sambygdinger, ønsker jeg deg velkommen tilbake! En betingelse stilles dog, du må gi oss beskjed om din ankomst slik at vi får se vår bygd og den naturen som omgir oss, med dine øyne!

  • For en kjempehyggelig tilbakemelding Brun.. tusen, tusen takk!!
   Jeg har beklageligvis ikke vært nordover siden den turen, men håper hele tiden at det vil la seg realisere. Vanskelig å få gitt beskjed, men ser dere en halvgammel tante med et stooort kamera.. ja så er det kanskje meg. 😉

 18. Jeg håper det er alternative aktiviteter som holder deg opptatt slik at du ikke publiserer mer her på bloggen. Uansett ønsker jeg deg alt godt! Jeg blir glad hvis du tar opp bloggingen igjen – og nyter gamle favoritter i mellomtiden!

  Vennlig hilsen.

  • Så hyggelig med de gode ønskene!
   Som du sikkert vet så har jeg ME, og når høsten og vinteren kommer strekker ikke overskuddet langt. Selv om jeg verken har vært aktiv på bloggen, hjemmesiden eller på Fugleforumet, så har jeg i hvert fall vært ute med kameraet. Skal snart legge ut en liten snutt. 😉

   • Takk for den fine snutten! Glad for at du er i gang, igjen 🙂

    • Så hyggelig at du liker den Titta.. og jeg er veldig glad selv for å ha kommet meg over blogge-terskelen. 🙂


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: