Hopp over navigasjon

En av mine aller beste venninner bor for tiden med familien sin på en gård ikke så alt for langt fra Enköping. Naboen hennes, Tom Norling, er som meg en sann fuglevenn. Men mens jeg mater småfuglene på foringsplassen min, er det rovfuglene han hjelper gjennom den strenge vinteren. Det er nemlig mye rovfugl i dette området.  Jeg vet at Tom Norling er aktiv i den lokale avdelingen av naturvernforbundet og at han har hatt stort hell med å rehabilitere skadde ugler.

I mai håper jeg både å få sett disse majestetiske fuglene med egne øyne og få møte Tom, som jeg foreløpig bare har hatt kontakt med pr mail. Det er vel nesten overflødig å si at jeg gleder meg!

Tom Norling er også en ivrig fotograf, men han har ingen egen nettside. I mine øyne fortjener imidlertid alle å få se de flotte bildene hans. Derfor spurte jeg, og fikk lov til å vise dere noen av bildene hans her. Tusen takk Tom!

Det første bildet ble tatt for en drøy uke siden og viser en av 9 havørner som besøkte foringen den dagen. Ringen på foten kunne fortelle at den ble merket ca 4 mil unna den 27 mai 2006 og at den dermed snart kan feire sin femårs-dag.

Jeg anbefaler at dere klikker på alle bildene for å se dem i større format. Det fortjener de virkelig.

Både bildet over og under viser havørn.

Hønsehauk:

Sivhauk:

Musvåk:

Fjellvåk:

Fjellvåk:

Kattugle:

Igjen.. en stor takk til deg Tom for at du har gitt meg lov til å vise bildene dine her inne!!

Reklame

4 Comments

 1. Takk til Tom som tar vare på fuglene og deler fantastiske bilder med oss..
  Skjønner godt at du gleder deg og da kommer det flere blinkskudd i fra deg!
  Her om dagen satt det tre havørner i fjæresteinene, og den som var litt unna var meg og jeg gikk å tusla i morgenkåpe.. Ja, ja, det er sånt som skjer når man ikke står opp tidlig og sitter vakt ved naustveggen.. hi,hi..

  Flotte rovfugler er det!

  Ha en fin dag og uke!

  • eg kan nok ikke regne med å få slike blinkskudd, men forhåpentligvis får jeg i hvert fall sett fuglene. Det er ikke bestandig så lett å være på rett plass til rett tid. Vi kan jo ikke sitte vakt ved «naustveggen» hele tiden.
   I går var femte gangen jeg var nede i byen for å fotografere en lappfiskand som har holdt til der denne vinteren. Nok en gang glimret den med sitt fravær. Det er visst ikke meningen at jeg skal få bilder av den..*sukk*.. og nå som den til og med har funnet seg en kvinandkjæreste.

   Helt bomtur ble det likevel ikke. Jeg fikk blant annet fotografert en neslesommerfugl i finværet. Det er den første for mitt vedkommende i år, og et alle tiders vårtegn.

   Håper vi har flaks ved neste korsvei både du og jeg, du med ørnene i fjæra og jeg med lappfiskanda nede i byen. 🙂

 2. Waw, for majestetiske fuglebilder. Han er jo superflink! Jeg gikk for å prøve å se havørn og fiskeørn her på søndag, men den dagen hadde visst ikke tenkt seg fram for å bli fotografert.Sånn er det, noen ganger har man flaks, og andre ganger får man et bilde i kontrollerte former. Ønsker deg lykke til og god tur når det skjer:)

  • Ja, er ikke bildene hans flotte!! Nesten synd han ikke har sin egen nettside slik at vi hadde hatt mulighet til å følge med på det som skjer på den kanten.
   Synd du ikke fikk noen ørnebilder på søndag. Vi får bare håpe at de er mer samarbeidsvillige ved neste korsvei.. og at rovfuglene viser seg fra sin beste side når jeg besøker Enköping i mai!!


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: