Hopp over navigasjon

Jeg har virkelig savnet ringmerkingsdagene til Oslo og Akershus Ringmerkingsgruppe. Derfor ble jeg glad som et lite barn da jeg sist lørdag fikk beskjed om at det var satt opp et par nett og at det skulle ringmerkes morgenen etter. Jeg klarte imidlertid ikke å komme meg opp så tidlig at jeg var der da startskuddet gikk klokken 0600, men en liten time senere var jeg på plass.

På denne tiden av året pleier det å gå mye munk og en del løvsangere i nettet. Denne dagen var i så måte intet unntak fra regelen, men det gikk også i andre. Blant annet fikk jeg for første gang stifte bekjentskap med tre tornskate-ungfugler. En myrsanger gledet oss også med et besøk.

Det er naturlig nok mange ungfugler på vingene nå om dagen. Denne tornsangeren var imidlertid godt voksen. På samme «runde» hadde vi også en ungfugl av samme art. Ved å sammenligne de to lærte jeg dermed en del mer om ulikhetene mellom unge og voksne tornsangere.

Ellers var jeg glad for at det gikk noen rødstruper i nettet. De bildene jeg har av denne trivelige fuglen fra før av er nemlig ikke særlig gode. Synes ikke dette ble så aller værst.

Andre arter som gikk i nettet på søndag, var blåmeis, kjøttmeis, hagesanger og trepiplerke. Av disse fotograferte jeg bare trepiplerka, og det er den som skal få avslutte for denne gang.

(Før markøren over bildene for EXIF-info, og klikk for å se dem i større format.)

Reklame

18 Comments

 1. Flotte skarpe bilder 🙂

 2. De er tidlig i gang på morgenen ser jeg, veldig tidlig, hehe, men så fine bilder du fikk av dem da, gøy når man kan knipse så tett på.

  God helg 🙂

  • Det er sola som styrer hvor tidlig de begynner. Må innrømme at jo lenger ut på høsten vi kommer, jo lettere blir det å komme seg opp. Jeg er jo en natterangler av rang.
   Dette er imidlertid så spennende og lærerikt å være med på at jeg gjør mitt ytterste for å komme meg opp så tidlig som mulig.

   Ha en riktig god helg du også Rune!! 🙂

 3. Nå dukket en valmue opp!! Den lakse fargede med sort kjerne:-) De var ikke så store i år,men til neste år blir de mega-joho!

  Zinnini venter småtroll igjen,de kommer i uke 38.ul viste 3-4 stk:-)) Dumle er den uvisse,stolte far.
  Kommer paddejenta mi nå tror du??
  Bamseklem

  • Så spennende Siv.. både med valmue og Zinnini!!! Denne gangen er jeg sikker på at jenta kommer. Du har jammen ventet lenge nok på henne! 😀

   God klem til dere og ekstra mye kos til den vordende mor. Vi hørs!

 4. Så fina bilder du fått! Vad bra att du orkade upp i ottan!

  • Du vet at jeg ikke er noen morgenfugl, men når det er ringmerking på gang gjør jeg mitt ytterste for å komme meg opp.. uansett hvor sent jeg kom meg i seng natten før. 😉
   Det er jo så utrolig spennende og interessant, og en fantastisk anledning til å fotografere fuglene på kloss hold.

 5. Nydelige bilder av fuglene! Ja nå er vel mange i ferd med å dra, og mange har sikkert dratt.. Og i år fikk jeg ikke sett dem ved vannet heller.. sukk..
  Nå gjelder det bare å mate våre små venner etter hvert.. de som er igjen her.. 🙂 Ha en god helg!

  • Håper du får lagt inn en tur til vannet i løpet av sesongen vi har foran oss. Aller helst bør du legge turen dit en ettermiddag nå i vår etter at isen har smeltet og sommergjestene har vendt tilbake. Du verden for et skuespill det er der nede da.

   Mine små bevingede venner har foreløpig ikke klagd på serveringen de har fått i vinter.. solsikkekjerner, rå peanøtter, frisk frukt, friske bær og store hjemmelagde meiseboller. Bortsett fra en rødstrupe, virker det heldigvis som om de fleste har klart seg bra gjennom den kaldeste perioden.

 6. Vakre bilder hos deg som alltid:) Vakkert!

 7. Har vært innom dette innlegget flere ganger. Helt nydelige bilder!
  Ser at fuglene samler seg og begynner å trekke, eller ihvertfall tar de siste treningsrundene før de setter kursen mot andre breddegrader.

  Men….jeg er litt bekymret siden det er stund siden du har postet noe…håper det bare er snooker eller en reise eller noe annet hyggelig (:

  Sender gode klemmer i septemberkvelden!

  • Om jeg ikke har vært så aktiv verken på bloggen eller andre nettsteder i høst og i vinter, så har jeg i hvert fall både fulgt med på alle snooker-sendinger og vært ute med kameraet mitt nesten hver eneste dag.
   Overskuddet har ikke vært helt på plass i denne perioden, men nå tar det seg sakte men sikkert opp igjen. Godt er det, for nå vender snart alle vennene våre tilbake fra der de har vært i vinter. Gleder meg masse til det!!

   Gode klemmer til deg også Gjertrud, og hils L fra meg. 🙂

 8. Kjempeflotte nærbilder av våre fjærkledde venner 🙂

 9. Nydelige bilder som alltid. Håper alt er bra med deg? Ha en fin og rolig romjul og godt nyttår.. Takk for alle vakre bilder du har delt med oss, og så håper jeg du kommer snart på banen igjen!

  Varm klem

  • Det humper og går Lavina, og nå som dagene blir lenger kommer også litt av overskuddet sakte men sikkert tilbake.
   Håper alt står bra til hos deg også! Og selv om vi allerede har kommet godt igang, så ønsker jeg deg og dine alt godt i 2011. 🙂


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: